View Full Version : Jak zgrać zdjęcia na komputer?
Anusia20
19-07-2007, 20:31
Mam pytanie. Jak nagrać zdjęcia zrobione aparatem na komputer?? W folderze DCIM nie ma żadnych fotek zrobionych przeze mnie. Gdzie one są?? Sprawdziłam wszystkie foldery (co do jednego) w folderze "Dysk wymienny (E) i nigdzie ich nie ma. Więc gdzie je znajdę lub jak inaczej wgram je na komputer??
Mr.Coolio
19-07-2007, 20:35
Zapewne fotki zapisują się w pamięci telefonu i musisz zainstalować program np. My phone explorer(jest na forum) i potem polączyć z nim, wejść do folderu z fotkami w pamięci telefonu i zgrać je :)
Anusia20
19-07-2007, 21:01
Pojawia mi się taki błąd: http://img469.imageshack.us/img469/1849/b322261dyf5.th.jpg (http://img469.imageshack.us/my.php?image=b322261dyf5.jpg)
Jak aktywować usługę "Port szeregowy"?? Jak się przesyła dane na komputer używając bluetooth??
pabul_77
19-07-2007, 23:05
wgraj najpierw sterowniki z płyty, którą dostałaś razem z telefonem i dopiero potem włącz My Phone Explorer, albo program który jest na płycie ;)
Anusia20
20-07-2007, 12:41
wgraj najpierw sterowniki z płyty, którą dostałaś razem z telefonem i dopiero potem włącz My Phone Explorer, albo program który jest na płycie ;)
Sterowniki wgrałam pierwszego dnia od którego mam komórkę (czyli od 07.07.07)
pabul_77
20-07-2007, 14:46
jak masz wgrane to spróbuj przez ten program co jest na płycie ( chyba sony ericsson file manager, czy jakoś tak...nie pamiętam, bo nie mam teraz wgranego na kompie),ikone powinnaś mieć na pulpicie. Jeśli tam Ci sie nic nie wyświetli to ja już nie wiem :neutral:
Najzwyczajniej musisz przerzucić zdjęcia na memory stic - jeżeli masz wszystko zgrane z płyty to nie powinno być problemu - komp wtedy rozpoznaje fona jako dysk wymienny a port szeregowy czyli USB musisz zmienić na inny (może tamten co podpinasz nie jest aktywny) u mnie bynajmniej tak jest :lol: zmieniłem na inny i wszystko jest - dysk wymienny > image >100MSDCF > i tu powinny być zdjęcia :ble: pod warunkiem , że je tam wrzuciłaś 100MSDCF :lol: - sprawdzone bo specjalnie dla Ciebie fona podpiąłem :lol: oczy przez kabel i USB.
A jeżeli masz bluta w kompie to wejdź w zdjęcia > wyślij> i Masz do wyboru blut irda i inne takie tam -wybierasz blut i powinno iść
:lol: pod warunkiem , że Twój fon znalazł kompa :lol: - przez kabel będzie szybciej .Próbowałem przesyłać jeszcze dane po irda ale tylko małe pliki typu obrazek ( nie zdjęcie ) i małe gry - wszystko chodzi :lol:
A może spróbuj w telefonie zaznaczyć zdjęcia które chcesz zrzucić na kompa, później wybierz więcej, następnie zarządzanie...... i przenieś do pamięci zewnętrznej. Pozdro