PDA

View Full Version : Latarka i jej wytrzymalosc

gedzior1
21-07-2007, 12:24
Witam serdecznie...
Na stronie producenta a tym bardziej w instrukcji nie uswiadczylem informacji o tym, jak dlugo moze jednorazowo palic sie (swiecic sie?) latarka.
Chodzi mi o to, czy istnieje mozliwosc ze te lampeczki (ledy) w ktoryms momencie sie przepala ?! Nie bylem pewien czy tak mozna sobie postawic telefonik i uzywac go przez 2-3 godziny jako lampke nocna :)

dziekuje z gory za odpowiedz

Franeek
21-07-2007, 12:27
To jest chyba zwykla dioda (?) led. Więc jak zostawisz na 3h to moze sie spalic.
Jak się myle to niech ktoś mnie poprawi ;D

rawilson
21-07-2007, 12:54
tak... jak zrobi sie niebieska to zgas....

gedzior1
21-07-2007, 13:10
ciekawe czy to podchodzi pod gwarancje, bo skoro nigdzie nie jest napisane, ze moge uzywac latarki tyle i tyle czasu, to teoretycznie moge byc spokojny o to, ze telefon mi naprawia lub wymienia...

Chociaz w Polsce to roznie bywa

seba_No1
21-07-2007, 14:05
powinni Ci naprawić, ale jak nie musisz to nie używaj tej lamki nonstop.......... :D

michalwrx
25-07-2007, 11:11
"Sony Ericsson nie naprawia usterek wynikłych z użytkowania telefonu"
ale próbuj:p
(moim zdaniem ona będą wytrzymalsze niż zwykłe ledki moje świeciły przez 2h na dysce i nic sie nie działo oprócz tego ze sie nagrzały;])

maarek69
25-07-2007, 14:02
niż zwykłe ledki moje świeciły przez 2h na dysce i nic sie nie działo oprócz tego ze sie nagrzały;])
U mojego kumpla tak samo ;-)

A biorac pod uwage, ze nic nie jest wieczne to zalozmy, ze mu sie poszczesciło :mrgreen:

michalwrx
29-07-2007, 11:32
no może:p
ale mam latarkę z 12 diodami led na baterie(jakieś tam w każdym razie są 3:p) i przez nieuwagę zostawiłem włączoną na całą noc i gdy sie obudziłem jeszcze świeciła słabo ale świeciła ponieważ sie bateryjki wyczerpały ale teraz chodzą.;]

:twisted: