PDA

View Full Version : aparat przestal dzialac po zamontowaniu nowej karty pamieci

Wiewior
21-07-2007, 16:06
witam, problem mam jak w temacie. kupilem memory sticka 1gb i wszystko dziala oprocz aparatu i kamery. odsuwam klapke, uruchamia sie aparat, ale kiedy przytrzymam spust i po zlapaniu ostrosci chce zrobic zdjecie nic sie nie dzieje. ustawilem, aby zdjecia byly zapisywane na memory sticku, probowalem tez z zapisywaniem w pamieci telefonu w zadnym z tych przypadkow nie dziala.
kiedy wlaczam kamere i naciskam spust na pol sekundy pojawia sie w lewym gornym rogu zielona kropka, ale zaraz znika i nagrywanie sie nie zaczyna.

karta pamieci wydaje sie byc sprawna, odtwarzam z niej mp3 i zdjecia ktore na nia zgralem. jest na niej wolne miejsce.

moze trzeba stworzyc jakies specjalne foldery na karcie pamieci? a moze po prostu cos nie tak ze spustem?

z gory dziekuje za pomoc i przepraszam jesli takie pytanie juz bylo, ale system wyszukiwania mnie przerosl:P

DDR!
21-07-2007, 16:17
Próbowałeś wyjąć kartę z telefonu i wtedy robić zdjęcia?

Wiewior
21-07-2007, 16:19
moglem wpasc na to, zeby to sprobowac:P

po wyjeciu karty musze ustawic na zapisywanie w pamieci telefonu, ale wciaz nie dziala. to chyba serwis mnie czeka:/

DDR!
21-07-2007, 16:23
Jeżeli to podrobiona karta to mogła uszkodzić coś w telefonie. Można spróbować aktualizować oprogramowanie w telefonie

kibol
21-07-2007, 16:24
a robiłeś zdjęcia bez tej karty z zapisem na pamięć telefonu?? jeśli dalej ci nie działa to wsadź kartę 64 z zestawu i sprawdź zy działa. jeśli nie to znaczy że tel się zwalił czyli możesz albo aktualizować seusem do pobrania z sonyericssona strony potrzebnuy jest do tego kabel z zestawu i wtedy potestuj jeśli nie działa to znaczy że guzik padł a wtedy raczej do serwisu na gwarancję chyba że już nie masz to byś musiał się popytać ile to kosztuje w komisie tam ci zrobią

Edit : widzę że koledzy mnie wyprzedzili

Wiewior
21-07-2007, 16:35
karta z allegro, ale sprzedawca zarzeka sie, ze oryginalna (zreszt na oryginalna wyglada).

ze stara karta tez nie dziala, sprobuje pobawic sie tym programem ze strony SE, jesli sie nie uda to serwis (na szczescie ciagle na gwarancji)

bardzo dziekuje wszystkim za pomoc

DDR!
21-07-2007, 16:40
Na 90% nie była oryginalna. Po usunięciu usterki ponownie bym jej nie wkładał.

Wiewior
21-07-2007, 16:46
nie moge znalezc tego seusa na stronie SE. jedyne co znalazlem, a jest z tym jakos powiazane to Update_Service_Setup-2.7.6.8-1.exe, to o to chodzi?

da sie jakos sprawdzic, czy karta jest oryginalna? ogladalem zdjecia oryginalnych w internecie i moja wlasnie tak wyglada;)

DDR!
21-07-2007, 16:54
SEUS-Sony Ericsson Update Service.
90% kart sprzedawanych na allegro jest podrobiona. A te po niższych cenach to na pewno. Wystarczy że podasz cenę za jaką kupiłeś kartę i kiedy.

rawilson
21-07-2007, 18:39
Wiewior znajpierws zrob reset ustawien... jak to nie pomoze - resetuj wszystko... dopiero potem serwis...

Wiewior
21-07-2007, 19:10
pomeczylem sie troche probujac jednak wlaczyc kamere i w koncu sie udalo, to jednak spust.

pojawil sie jednak nowy problem. probowalem odpalic seus'a. po zainstalowaniu wyswietla mi sie komunikat:
Incompatible Macromedia version. Required version avaliable from Macromedia.com

wlazlem na ta strone, sciagnalem wszystkie flash playery, shadowflashe i wszystko co tam bylo. dalej nie dziala. ze strony SE sciagnalem oba pliki ze sterownikami do k750i, ale sa to jakies pliki .dll z ktorymi nie mam pojecia co zrobic. w instrukcji seusa nie ma takiego problemu. moze mi ktos powiedziec co sie dzieje?

rawilson
21-07-2007, 19:27
Wiewior flash playery przez IE instaluj... a stery same sie zainstaluja...