PDA

View Full Version : zapisywanie plików przesłanych bluetothem

venom666
24-07-2007, 11:11
cześć
przekopałem dużą część forum ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.
Syn ma problem z przesyłaniem plików a raczej tym gdzie telefon je zapisuje.
Czy jest jakaś możliwość ustawienia (lub patch to załatwiający) aby pliki można było zapisywać bezpośrednio na memory sticku ??
pamięć ma ograniczoną pojemność i przesłanie większego pliku się wykłada. z góry dzięki za pomoc i odpowiedź.

chlopacek92
24-07-2007, 11:44
Jedna sprawa. Mamy rozumiec ze jezeli przesylacie przez Bluetooth'a to nie macie bezposredniego polaczenia przez kabelek USB?

Z tego co wiem to wysylajac przez lacza bezprzewodowe (Irda, Bluetooth) to po przeslaniu pliku sami wybieramy jego lokalizacje... :/ Mozesz dokladniej opisac co dzieje sie po przeslaniu jakiekolwiek pliku? Prosze takze o model telefonu. Jezeli plik z jakiegos powodu zapisuje sie w pamieci telefonu, to oczywiscie mozna go skopiowac. Jednak na podstawie podanych informacji nie mozemy zbyt duzo powiedziec.

Czekam na info. Pozdro :!: ;-)

venom666
24-07-2007, 11:51
telefon to oczywiście k750i
pliki przesyłane bluetothem z innego fona.
telefon pyta jedynie czy odebrac plik po czym od razu idzie.
Przy przekroczeniu wielkości wolnej pamięci w telefonie pokazuje komunikat o tym że pamięć zapełniona i anuluje przesyłanie.
Przy dostepie do kompa nie ma problemu z przesyłaniem po USB ale młodzież niestety czasem wymienia pliki gdzie popadnie :wink:
syn ma kartę 2GB jego koledzy też jakies większe więc i pliki często przekraczające wielkośc pamięci telefonu...
dzieki za szybka odpowiedź

chlopacek92
24-07-2007, 12:08
Proponowalbym zwolnic pamiec w telefonie poprzez skopiowanie wszelakich programow (gry, aplikacje) na karte pamieci. 2 gb to wkoncu sporo ;-) Mozliwe tez ze jest to wina softu i wystepuje jakich blad ( u mnie pliki sa domyslnie zapisywane na memory sticku ). Jednak tutaj juz Ci duzo nie podpowiem :/ Jesli to bardzo pilne to polecam usera o nicku rawilson :)

Pozdrawiam :!: ;-)

venom666
24-07-2007, 12:14
dzięki za odpowiedź
może rawilson zajrzy i cos podpowie.
Przekopałem chyba całe menu ustawień w fonie i nie znalazłem nigdzie opcji zapisu tych plików na karcie więc pewnie domyslnie ładuje je w fona.
Fon jest na sofcie z plusa ale już bez gwarancji więc jakby co to można w sofcie pogrzebac ;-)

chlopacek92
24-07-2007, 12:17
No tak ale nigdy nie kieruj sie gwarancja :/ Wkoncu nawet na gwarancji podczas naprawy sie w sumie placi, takze gwarancja to pojecie wzgledne :) Ok ja tez sie tym zainteresuje :wink: Nie offtopuje juz. Pozdrawiam :!: ;-)