View Full Version : Problem z wgraniem mp3 na komorke przez bluetooth'a
nawetciotasiezamota
24-07-2007, 16:17
Witam . Mam nastepujacy problem - gdy odpale juz BlueTootha i wejde w folder gdzie chcem ,zeby mp3 sie znajdowalo i gdy juz przesle sie , na telefonie nie chce sie odtworzyc , pisze "Nie mozna odtworzyc tego dzwieku"
Kupilem jakis tydzien temu Memory Stick Pro Dudo 2GB od Sony "Magic Gate" . Wie ktos moze dlaczego tak sie dzieje?
P.S Wgrywam tylko format .mp3 oraz .wma ( Nie wiem czy mozna te formaty wgrywac )
Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedz !
chlopacek92
24-07-2007, 16:37
Moze plik jest uszkodzony :/ A przez co go odtwarzasz przez menu czy wbudowany odtwarzacz??? Sprobuj na dowolnym formacie, przeciez to musi odpalac :/
nawetciotasiezamota
24-07-2007, 16:44
No wlasnie nie jest uszkodzony , w komputerze dziala normalnie .
W odtwarzaczu wbudowanym do mojego K750i - defaultowo gorny Joystick
A jezeli chcem przez menu , czyli tam gdzie zapisalem jest tylko pokazany niebieski romb i nie mozna odtworzyc tylko zamiast tego jest " Wyslij" albo "Opcje"
Nie instalowalem zadnego softa , nic , jedynie ta karte kupilem .
Co masz na mysli mowiac dowolny format?
maniek-07
24-07-2007, 16:54
skoro jest taki romb tzn. że jest zły format... wiem to dobrze bo spotykałem się z tym wielokrotnie... spróbuj różne mp3 lub specjalnie ściągnij jakąś z neta...
pozdro
nawetciotasiezamota
24-07-2007, 16:57
Ale w wlasciwosciach pisze ze jest to format .mp3
po nazwie i deklaracji typu może i jest mp3 ale po zawartości najwidoczniej nie...
nawetciotasiezamota
24-07-2007, 18:20
No dobra, to jak wytlumaczysz fakt , ze dziala na kompie w formacie mp.3 , a na K750i nie?
maciejka1990
24-07-2007, 18:27
to weź wybierz ten plik, weź więcej daj zarządzanie plikami i wybierz zmień nazwę. Tam po tytule bez spacji dopisz .mp3. ;)
chlopacek92
24-07-2007, 18:30
No dobra, to jak wytlumaczysz fakt , ze dziala na kompie w formacie mp.3 , a na K750i nie?
OMG... Pamietaj ze komputer ma wbudowany system operacyjny i obsluguje formaty o ktorych nigdy nie uslyszales :/ Telefon to tylko telefon i obsluguje niektore formaty. Skad wiesz ze format powiedzmy mp3 jest napewno taki? Przeciez jest wiele kodekow itd przez co formaty nie sa obslugiwane na wszystkich nosnikach...
nawetciotasiezamota
24-07-2007, 18:35
to weź wybierz ten plik, weź więcej daj zarządzanie plikami i wybierz zmień nazwę. Tam po tytule bez spacji dopisz .mp3. Wink
Juz to robilem , nie pomoglo
OMG... Pamietaj ze komputer ma wbudowany system operacyjny i obsluguje formaty o ktorych nigdy nie uslyszales Ekhm... Telefon to tylko telefon i obsluguje niektore formaty. Skad wiesz ze format powiedzmy mp3 jest napewno taki? Przeciez jest wiele kodekow itd przez co formaty nie sa obslugiwane na wszystkich nosnikach...
Znasz program foobar2000? No wlasnie ...Odpalilem nim , sprawdzilem jakim typem jest , okazalo sie ze mp.3 ... And...WTF?
chlopacek92
24-07-2007, 19:18
To w gre wchodzi tylko usterka zwiazana z telefonem :/ innego wyjscia nie ma :( poczekaj jeszcze troche moze ktos bedzie wiedzial, ale chyba serwis sie klania...
maniek-07
24-07-2007, 19:45
posłuchaj... po pierwsze to próbuj z wieloma .mp3... po drugie wrzuć te .mp3 na jakiś inny nośnik np. na mp3, mp4 czy coś takiego lub zobacz u kumpla który ma tez SE k/d750i lub w800i... jeżeli to nie pomoże i niegrzebałeś nic w telefonie to daj do serwisu innego rozwiązanie nie będzie...
Na początku myślałem zę używasz jakiegoś winampa albo coś to chciałem napisać żę pewnie w tym są jakieś mechanizmy naprawcze, ale jak naprawiłeś o foobarze... Ten program odtworzy ci z miodną jakością zepsuty plik mp3 z doctypem jpg i rozszerzeniem wmv :P
Telefon odtwarza na sucho plik który mu podasz i nie sprawdza czy struktura przypomina mp3 etc. jak znajdzie nawet pojedynczy bit który mu nie pasuje jako mp3 nie odtworzy tego, natomiast komputer zinterpretuje poprawną część, a ten zepsuty bit zignoruje - ma większą moc obliczeniową i może sobie pozwolić na takie wykluczenia.