View Full Version : jak zdjąć obudowę
Witam.
Mam k750 już jakiś czas i patrząc na jego przednią obudowę bierze mnie obrzydzenie(za bardzo przypomina k700[a nie lubię tego modelu]). Chciał bym zmienić ją na obudowę od w810 tylną z resztą też bym chciał zmienić. I tutaj daje moje pytanie jak zdjąć obie obudowy (przednią i tylną, a korpusu nie ruszać) żeby nic nie popsuć. Wiem Wiem były już filmiki z instrukcją jej zdjęcia ale tam się nie dowiem żeby np. tu delikatnie nagiąć a tu mocno wyrwać.
Wiedzmin
25-07-2007, 19:13
patrzyłeś ten filmik
http://video.google.pl/videoplay?docid=3495118429308146612
ja właśnie dziś sobie swój tel uwaliłem bo zmieniłem obudowe:/ aparat sie nie otwiera
a i musisz wyczuć co i jak naciskac
nie wiem czy dokładnie czytałeś moją wypowiedź. Napisałem tam, że wiem, że są i były miljony takich filmów ale z nich nie dowiem się na co mam uważać żeby czegoś nie popsuć, a ktoś kto już zdejmował obudowę to wie. Sory bardzo ale japońskiego/chińskiego i pochodnych nie znam, nawet jeśli ten gościu (w filmiku) coś mówi to nie rozumiem co.
Wiedzmin
25-07-2007, 19:28
musisz uważać na WSZYSTKO jak masz k750i to na pokrywę aparatu,
zęby nie popsuć folii flex, później klawiatura, aparat, płyta głowna i po drodze inne maciupeńkie rzeczy jak np odłączanie czegoś
xXxXChmurkaXxXx
25-07-2007, 23:05
a ja radziłbym wam nie kombinować samemu;p i najlepioej pójść do serwisu i im to zlecić za drobną zapłatą... bo potem możesz żałować ,,o ja nieszczęsny" mój biedny k750i" itp:) a więc lepiej sam nie majsterkuj narazie:)
Mr.Coolio
26-07-2007, 02:16
Po pierwsze przodu od 810 nie zalożysz, po drugie tyłu 810 nie założysz, chyba, ze wylutujesz czujnik aparatu, a zakładam, że nie wiesz jak/nie potrafisz. Po drugie zdejmując tylny panel(tyczy się to do założyciela drugiego postu) trzeba odsunąć klapkę aparatu, inaczej zerwiemy taśmę flex i trzeba będzie kupić nową(na allegro to nie to samo, bo diody LED dużo gorzej świecą), po trzecie zmieniając przedni/tylny panel po kit odkręcać takie rzeczy jak wyświetlacz, klawiatura etc? To demontujemy, gdy chcemy wyjąć scalaka. Po czwarte co za filozofia wsadzić starą kartę sim w miejsce memory stick i jechać po całości obudowy podważając ją? Na filmie wszystko jest pokazane i chyba nie ma problemu ze zrozumieniem tego. Tyle z mojej strony.
LOL autor tematu ma dziwny gust :shock:
Jak Tobie bardziej podoba się obudowa W800\W810 niż K750i to wiesz, nie chcę mieć z Tobą nic wspólnego :>