PDA

View Full Version : Problem podczas polaczenia kablem USB

niceboy
25-07-2007, 20:47
Dzisiaj odkrylem zaskakujace zjawiska w moim K750i :(

1. Podczas polaczenia kablem telefon nie widzi (podczas kiedy na karcie istnieja) zdjec zapisanych na karcie. Te w pamieci telefonu widzi...
Jak odpinam kabel to widzi znienacka wszystkie zdjecia, takze te wczesniej nie widziane na karcie.
Ponowne przypiecie kabla (oryginalnego) powoduje znowu "nie widzenie" fotek na karcie (tych samych co poprzednio).
Czym jest to spowodowane i jak to zlikwidowac?
MyPhoneExplorer zawsze widzi wszystkie fotki.

2. MyPhoneExplorer uparcie wyswietla i nie pozwala skasowac kilku rozmow wykonanych poprzednikiem K700 ktore ostaly sie na SIMie. Wyswietla je zreszta ze smieszna data: styczen 1970.
Jak skutecznie wykasowac te rozmowy?

Prosze o rady

Franeek
25-07-2007, 20:55
1. Tak jest zawsze. Gdy podlączysz telefon (z karta) do komputera to on ją czyta jako dysk wymienny, wtedy zdjęcia są na kompie, a na telefonie ich nie ma.

2. Może wlożyć sim'a do k700 i stamtąd usunąć :>

niceboy
25-07-2007, 21:16
dziekuje :)
Zmylilo mnie to ze po raz pierwszy mam karte w telefonie. Do tej pory zarowno w S35 jak i K700 to co mialem to mialem zapisane w pamieci telefonu, stad bylo widoczne zawsze... Ech...
No tak, wiem ze tak mozna ale K700 oddalem komus w rodzinie a dzieli nas sporo km :) Ale chyba historia polaczen sie kasuje automatycznie co miesiac wiec moze znikna... fajne to jest, mialem ten telefon juz 37 lat temu ;)
Pozdrawiam!