View Full Version : Urwałem niechcący cos z płyty głównej...help...
ostatnio wyjmowałem karte sim i podważyłem ją małym śrubowkrętem bo nie mogłem wyjąc normalnie...po kartą sim jest płyta głowna i ja tym śrubowkrętem uszczypałem taki mały kwadracik w kaształcie diody do tel..jak nie wiecie o co mi chodzi to zajrzyjcie pod simke... telefon jak narazie działa, nie wiem czy zrobiłem coś poważnego i czy tel nie przestanie mi działać w ciagu kilku dni...jak sie ktos na tym zna to niech mi powie czy tel bedzie działał normalnie i nie siądzie mi niespodziewanie za kilka dni...bo nie wiem czy oddac go do serwisu, czy też się nie przejmować tym uszczypanym elementem?? Pomocy
rawilson
12-08-2007, 14:21
jak nic nie urwałes to sie niczym nie martw ;)
Ja pod kartą nie mam nic więcej niż styki do sima, i jeśli to je wygiąłeś to co najwyżej czasem ci nie będzie karty czytał i będzie trzeba zresetować fona.
nie styki od sima!! urwałem taki mały kwadracik obok tych styków ledwo to widac a miesci sie to przy krawędzi telefonu pod simka na płycie głownej takie małe coś podobne do diody led od telefonu...jest to zaraz pod wyrwą w korpusie tel...
rawilson
12-08-2007, 14:55
mi to wyglada ja jakis bezpiecznik ale nie wiemm bo na tyle sie nie znam... jak fon nie swiruje to nic nie kombinuj
A mi to wygląda na nieczytanie regulaminu! Zmień temat! :/
A swoją drogą to trzeba przyznać, że karte w sonaczu wyciąga sie strasznie cięzko...
davidzior- K750i
13-08-2007, 14:51
Ja mam inny sposób na wyjęcie SIM'a- w miejscu gdzie karta sim dochodzi do obudowy jest taki mały prostokątny otwór- wystarczy tam wsadzić coś cienkiego i lekko pchnąć kartę, żeby wyszła :P
sunny erricsun
13-08-2007, 23:48
a ja mam jeszcze lepszy sposób ;/ obrócić telefon i naciskając kartę i ciągnąc paznokciem wysuwa się jak w masełku ;)
asiek285
14-08-2007, 10:25
ja podważam klapką pod baterii 8)