View Full Version : Jak wysłać/odebrać zdjęcia k750i
Witam, mam aparat Sony Ericson k750i i nie mogę odebrać ani wysłać zdjęć z telefonu na telefon. Kiedyś nie było problemu ale chyba kiedyś mi się zawiesił i musiałem wyjąć baterię i po tym chyba ten problem. Komunikat wyskakuje " Błąd profilu internetowego". z Internetu nie korzystam więc tym bardziej dziwne. Jeżeli ktoś wie jak go skonfigurować z góry serdeczne dzięki...Lex
chodzi ci o mmsy tak?
jesli masz plusa to:
Wiadomości -> Ustawienia -> Wiad. Obrazkowa -> Serwer Wiadomości (wpisz http://mms.plusgsm.pl:8002), -> Profil Internetowy (wybierz MMS_GPRS)
jak nie masz takiego profilu to stworz go
Łącz używająć: MMS_GPRS
Tryb internetowy: WAP
Adres bramki: 212.2.96.16
Zabezpieczenia: wylaczone
Login i Haslo: nic ;]
i musi chodzic ;]
Dzięki prawiem mam tak samo ale tego nie mam albo nie mogę znaleźć
Profil Internetowy (wybierz MMS_GPRS)
jak nie masz takiego profilu to stworz go
Łącz używająć: MMS_GPRS
Tryb internetowy: WAP
Adres bramki: 212.2.96.16
Zabezpieczenia: wylaczone
Login i Haslo: nic ;]
jak masz k750i to musisz miec ~~
Wiadomosci -> Ustawienia -> Wiad. Obrazk. -> Profil Internetowy -> Nowy Profil
i stworz profil taki jak dalem wyzej :)
Tak, jest utworzyłem nowy profil i teraz wskazałem na mój profil powiedzmy "Lex" ale dalej nie wysyła??
Mam dwie ikonki jasne, to zdjęcia które niby miały dojść i jest jedna ikonka na przednim panelu zielona z żółtą strzałką skierowaną na zewnątrz, ona tam jest chyba cały dzień.....Lex
Lexicon litości ... po co to recznie ustawiać.. od czego jest automatyczny konfigurator na stronie operatora ...
http://www.simplus.pl/v.do?idx=805228
I po jakiego zakładałeś 2 tematy :crazy:
Z jednego działu mnie wygonili, to założyłem w tym. A skąd miałem wiedzieć o automagicznym konfiguratorze - zobaczymy - poczekamy .....Lex
----------------------------------------------------------------------------------
@MTK, niby przyszła konfiguracja ale ja dalej nie mogę nic wysłać :)
Pamiętaj: po skonfigurowaniu wyłącz i włącz telefon.
Nie podałeś w jakiej sieci jesteś. Jeśli "Sami-Swoi", musisz wyłączyć ROAMING (*101*00*01#) i włączyć GPRS (*101*11*02#). W lewym górnym rogu MUSI być - nad wskaźnikiem poziomu sygnału - niebieski trójkąt - to GPRS. Po każdej zmianie wyłącz i włącz telefon.
Dzięki AlaN teraz to działa :)