View Full Version : Pomocy
bielanski
20-08-2007, 02:33
witam mam pytanie czy da sie przerobic lub stunningowac sony ericsson k500i prosze o odpowiedz dziekuje :D
da sie ale niewiele z nim zrobisz (chyba chodzi ci o tuning softu)
jak uda ci sie polaczyc farem to bedziesz mogl usunac niektore zeczy ktorych normalnie nie da sie usunac, poglosnic odtwazacz i moze jeszcze cos ale do takich rzeczy i tak potrzebny jest kabel serwisowy
bielanski jezeli znajdziesz sefp do Fara dla k500 to moze i cos zdziałasz ;-)
K500 to telefon na starym porcie więc musisz kupić serwisówkę na COM(allegro.pl) i dopiero zacząć się bawić...
lampard8-Przecież już od zarania dziejów SEFP posiada na liście modeli przy łączeniu k_00 <numer CID> więc działają wszystkie fony od k300 zaczynając na k700 kończąc więc k500 też jest(sam tuningowałem k508 ale to to samo w zasadzie). Więc jeśli kupisz serwisówkę to dłubanie w sofcie jest jak najbardziej możliwe a sam kabel to wydatek ~13 zł.
rawilson
20-08-2007, 12:14
zeczy
odtwazacz
ludzie ja rozumiem wszystko ale takie byki :neutral:
kabel serwisowy
wystarczy dcu-11 - nawet sim-locka zdejmiesz...
rawilson czy Ty wiesz co piszesz? to nie taka sama sytuacja jak przy telach z Fast Port że moożesz zwykłym kablem robić serwis..do telków na starszym złączu musi być serwisówka albo można też kable przerobić samemu..
tak ale jest to jak dla nie doświadczonego trudne ja sam 1 raz robiłem kabel i mi nie wyszło ale zawsze możesz sprubować
karaczan
21-08-2007, 00:29
ee do k700 tez przerabialem, niewiem co tam trudnego bylo ;)
odwricic tx z rx miejscami i dodac zworke na ktorestam piny.
6 pykniec lutownica i jak ta lala ;D
no chyba ze zamiast lutowac to smarkasz cyna na kable :D
Ale trzeba było jeszcze podwoić zasilanie na ten pojedynczy pin(9 bodajże) i połączyć go z 11 a w nieoryginalnych kablach w ogóle nie było tego kabla i przeróbka odpadała...ja osobiście kupiłem za 13 produkowane seryjnie przerabiane kable i chodzi perfecto do dziś a flashuję nim od ponad 1,5 roku :)