View Full Version : radio przez ladowarkę
niedawno zauważyłem że można slucha radia przez podłączoną ładowarkę. trzeba tylko wgra pacha ktory usuwa komunikat o słuchawkach i pozwala wlaczyc aplikacje radia podłaczyc telefon do ladowania i wlaczyc radio i wszystko dziala (tylko ze sa szumy)
damian0406
22-08-2007, 14:25
Moze jeszcze niedlugo radio przez kabel USB :) nie wiem nie testowalem poczekam az ktos przetestuje :)
No i po co dwa takie same tematy?? - przecież tak samo można zrobić wkładając igłe do styków...
maciejka1990
22-08-2007, 14:32
hahahahah! nie moge no xDDDDDDDDDDDDDDDD :rotfl: : rotfl: : rotfl:
radio przez ładowarke xDDDDDDDDDD
przeciez przy wgraniu tego patcha bez niczego wlaczysz radio, ale i tak nie bedzie dobrze odbierać xDDDDDD
PS. Ja proponuje podłączyc widelec albo szczoteczke do zębów jako zestaw sluchawkowy xD Aha. jako antena najlepsze jest opakowanie po prezerwatywie xD
PS. Ja proponuje podłączyc widelec albo szczoteczke do zębów jako zestaw sluchawkowy xD Aha. jako antena najlepsze jest opakowanie po prezerwatywie xD
To dobre prezerwatywy masz zawsze przy sobie wiec zawsze masz dobry odbiur ;-) a jak jedziesz tramwajem i sie pytasz goscia czy ma dobry odbiur a on muwi ze tak o masz jaja ze hej :rotfl: :rotfl: :rotfl:
to jest prawda co napisalem ze ladowarka moze byc jako antena
sam nie moglem uwierzyc
ijak nie wierzycie to sprawdzcie sami
Wystarczy podpiąć coś metalowego do drugiego styku i radio działa
przetestowalem i jakos nie bardzo to dziala :???:
lepszy efekt daje dotkniecie zwylkym kabelkiem do 2 styku w gniazdku gdy tel lezy wyswietlaczem do gory
w k700i wystarczylo palcem dotknac i odpowiednio reke ulozyc i odbieralo niemal idealnie :D
przetestowalem i jakos nie bardzo to dziala
Jakoś nie przypominam sobie (nie mam teraz ładowarki i nie mogę sprawdzić) żeby w ładowarce był pin który dotyka drugiego styku. Więc jak ma działać?
rawilson
22-08-2007, 18:51
co powiecie na taki cos? :lol:
http://www.otofotki.pl/miniaturki/khfo1587580130x.jpg (http://www.otofotki.pl/pokaz.php?id=khfo1587580130x.jpg)
103.9 FM **KRC** Ciechanów Widzę :P
rawilson
23-08-2007, 00:10
03.9 FM **KRC** Ciechanów Widzę Razz
raczej nie bo ta fotke znalazłem na se-nse.net :lol:
kondzioff
23-08-2007, 09:10
No fajnie wygląda :) Pewnie zrobione z tego adaptera na minijack :) Uciął przewód i wstawił antenę.
A co do radia przez ładowarkę - wczoraj sprawdzałem i nie działa. Przecież to nie dotyka tego styku.
Kurde..skąd można sobie ten pomarańcozwy boczek załatwić? :o jest boski...aż mi kopara opadła..
Kurde..skąd można sobie ten pomarańcozwy boczek załatwić?
To korpus od w800. Żadna nowość http://allegro.pl/item226559932_1_k750_na_w800_zamontuj_pomaranczowy _korpus_.html
Heh..zamawiam :D ten szaro srebrny mi się znudził...cała obudowa od w800 jest paskudna a to jest po prostu ideał..czarno pomartańczowy k750 :jupi:
LOL :lol: ta antena to kozak :shock: może zrobię sobie taką ;-) ale dałbym jeszcze złącze na minijack i mam radio do mojej oldschoolowej wieży :P (moje radio odbiera 70-80FM :lol: )
rawilson
24-08-2007, 18:27
emcee chcesz schemat?
wojciech91dawid
24-08-2007, 18:28
ta antenka rzeczywiscie spoko...a co do tych pozostałych postów to drodzy forumowicze wtykajice cos metalowego w drugi styk:) :smile: :smile: :smile: :smile: :D :D :D
U mnie RMF łapie nawet jak coś metalowego jest kilka milimetrów od styku. Widać że porządna stacja... ^^
A wiecie że można jeszcze inny bajer zrobić:D Ja dostałem ładowarkę od k800i gdy oddałem na gwarancje i tam jest przejście jeszcze na słuchawki ! Więc podłączamy słuchawki i git :smile:
A co dotknięcia drugiego styku! To mało stacji łapie :razz: Ale zawsze cos :smile:
U mnie łapie wszystkie jak dotknę tego styku czymś metalowym, a niektóre działają nawet jak przybliże do niego kciuk.