View Full Version : Fon nie włącza sie.
Kolejny temat, który uznacie pewnie za nudny, a jego autora za idiotę.
Otóż kolega poprosił mnie, żebym wgrał mu soft z w800. W phone xs zrobiłem wszystko jak należy. Poszedłem do fara, wgrałem pliki custom (wywaliłem stary folder o nazwie "custom" i wrzuciłem tam nowy) (fs/tpa/preset) wyszedłem, z tamtąd za pomocą "..." aż do komunikatu w którym zaznaczyłem yes. Wyłączyłem fara. Telefon się nie włącza, w phone xs nie wgrywa się łamacz, a w farze nie widzi telefonu.
Co zrobić?
sebolowski
22-08-2007, 18:37
a probowales jeszcze raz wgrac softa??
DDR!: Zatyka mnie jak widzę takie posty..
a cid 49 czy 36??
w phone xs nie wgrywa się łamacz
wiec raczej cid 49
a wgrales resta po wrzuceniu customizacji??
jak jest to cid 49 i nie wgrales resta to nic dziwnego ze sie nie wlacza
jak far nie widzi to sproboj wyjac baterie nas chwile i jeszcze raz wlaczyc fara powinno zaskoczyc
sprawdz to co napisalem i napisz o efektach jak nic nie da to bedziemy dalej kombinowac :P
cid 49 red. resta nie wgrałem. Teraz po resecie kompa łamacz się wgrywa, wyciągam na chwile baterie, wchodzę do fara ale tam dalej fona nie widzi..
rawilson
22-08-2007, 18:52
spróbuj se tool 2 lite resta wgrac
krzychu wgrał juz resta tylko nie moze sie z farem połączyc
Kaamil wez Fara z http://franek.4shared.com
Raw... Skąd to wziąść?
Teraz od nowa flashuje main i fs może to coś da?
lampard8 właśnie nie wgrałem resta.
Sry że post pod postem ale jakieś zjawisko paranormalne miało miejsce.
Sflashowałem main jeszcze raz i fon normalnie działa...
Podziałał podziałał i po wyłaczeniu nie chciał się włączyć. Zauważyłem, że wystarczy teraz sflashować main i telefon znów na chodzie... :/
Spróbowałem sflashować main potem fs i potem wgrałem łamacz i w farze już telefonu nie wykryło :/ nie chciał się włączyć wiec po raz kolejny flashuje main.
Kolejny post z rzedu ale jakbym edytował to nikt by nie zauważył.
Po sflashowaniu main pokazuje się błąd konfiguracji. Nie wiem co robić chyba zaniosę jutro telefon do serwisu. Może macie jeszcze jakieś propozycje? Kompletnie nie wiem co robić. Poratujcie mnie.
jezeli pisze błąd konfiguracji to trzeba wgrac custom wgraj ten:
http://www.4shared.com/file/20969586/e1e9833c/do_wgrania.html?dirPwdVerified=305eab3c
Nie ma takiej możliwości gdyż telefon nie łączy się z farem.
Chyba że da się wgrać custom poza farem?
mozna wgrac przez phone xs ale to moze potrwac kilka godzin chyba....
A znasz sposób jak to zrobić?
Mozliwe ze uszkodziles czyms fon i padl erom . Ale to da sie naprawic chyba tylko przez tornado w komisie :|
Nie panikujcie! nie ma gówna z którego się nie wyjdzie(oprócz freezu klawiszy w k700 :devil: )
>A znasz sposób jak to zrobić?
Owszem, przy flashowaniu pokazujesz Phone XS'owi gdzie są pliki main i Fs i zaznaczasz na dole Flash MAIN, Flash File System i!! CUSTONIZE FILE SYSTEM!! to jest właśnie to :)
sTreamx ale on nie może wejsc w FAR zeby wgrac REST !
Ale może wgrać RESt SeTool'em 2 Lite :faja:
Pomijając w ogóle fakt że gdy robimy XS'em customizację to wcale nie trzeba wgrywać REST'a ^^
Temat do zamkniecia. Telefon w serwisie (szczegóły w temacie o Se Tool)
marmax88
23-08-2007, 14:38
Resta wgraj oks jak tychcesz tel wlanczac bez wgrania resta zastanów sie!!! :lol: :lol:
marmax88 ja bym ci proponował przeczytać cały temat a potem odpisywać.
W tym problem ze nie mógł wejść w far zeby wgrać rest.
Po 2 telefon oddał do serwisu..
Witam tez mam mały problem z aktualizacją przez XS++2.0, ponieważ nie chciała sie zrobić bo ja mam CID51 a tamto miało CID52(dotyczy zmiany softu z k800i na k810i) dlatego włączyłem program Update service(od Sony Ericssona)i postępowałem tak jak mi kazano (zmieniałem aby zrobiło się nowe oprogramowanie- żebym mógł zmienić to w XS++) No to pobrało sie oprogramowanie i pisało żebym nie odłączał telefonu bo sie instaluje aktualizacja. Doszło do 50% i pisało że nie powiodło się- samo z siebie i kazano mi odłączyć telefon i zainstalować jeszcze raz i teraz nie moge nic zrobić. Ja nic nie robiłem na komputerze był włączony tylko program do aktualizacji. Prosiłbym o pomoc, albo jakiś program który pomoże mi naprawić telefon. Z góry bardzo dziękuję, bo to telefon brata.