View Full Version : [K750i] niebranodwany soft
1. Czy na stronce "Franka" firmware do K750i to nie brandowana wersja? ( My 4shared/Firmware/K750i/CID36/R1CA021 ) ?
Jeśli tak, to czy:
2. Tylko te dwa pliki potrzebne do zmiany softu? (MAIN i EMEA)
3. REST też pobrać?
4. CUSTOM też?
Pytam, bo wkurza mnie brandowany soft z Oranżu (tfu!)
1. Czy na stronce "Franka" firmware do K750i to nie brandowana wersja? ( My 4shared/Firmware/K750i/CID36/R1CA021 ) ?
Chyba jedynie frankek zna odpowiedź na to pytanie - lecz jest chyba niebrandowany. A dlaczego nie na w800i Alan? :>
2. Tylko te dwa pliki potrzebne do zmiany softu? (MAIN i EMEA)
3. REST też pobrać?
4. CUSTOM też?
Tio zalezy jaki masz cid. Sprawdzałeś juz? ;-)
Wyżej podałem wersje jaka mnie interesuje:
My 4shared/Firmware/K750i/CID36/R1CA021
...więc ;)
Czemu nie W800i? Bo mi sie nie podoba :D . Wolę ten od K750i :)
Ja jestem troche konserwatywny, dlatego chce zostać przy K750i; a jak samochód to tylko Amerykaniec z lat '70 a nie te jeżdżące nowinki :) . A że na Amerykańca mnie nie stać, jeżdżę... Trabantem :D <--- mówiłem, że jestem konserwatywny :D
OK ;-) Ale musisz mi powiedzieć czy spradzałęś już jaki masz cid i kolor ;-)
heh... to to już dawno sprawdziłem :D - CID36, RED
3. REST też pobrać?
4. CUSTOM też?
as.1 po co ci res jezeli masz go w folderzez z Farem
ad.2 custom musisz raczej bo bedzie bład konfiguracji
edit.jak masz cid 36 to nie musisz resta
as.1 po co ci res jezeli masz go w folderzez z Farem
ad.2 custom musisz raczej bo bedzie bład konfiguracji
Chcę robić wg. tego (ale soft dla K750i a nie W800i)---> http://se-center.info/viewtopic.php?t=12780&postdays=0&postorder=asc&start=0 - nic nie piszą o REST i CUSTOM :|
rawilson
23-08-2007, 21:07
AlaN dokładnie... nie potrzebujesz resta i customa jak zaznaczysz ta 3cia kratke.. a i zaznacz "wyłacz dzwiek aparatu" - nie bedzie dziweku przy właczonym wyciszeniu... na wyłaczonym normalnie bedzie ;)
Jasne - dzieki :)
A jeszcze jedno: po władowaniu nie brandowanego softu nie będzie w menu tych g... z sieci Orange (tel mam z Oranżu), tylko jak w "gołym" i świeżym telefonie?
nie powinno tego byc ja zmieniłem i nie ma :razz:
Ok, psozło gładko i czysto; SMS-ów się oczywiście pozbyłem :| . Pal je licho, i tak były przeczytane :D . Menu jest czyste i piekne bez tych badziewi z Oranżu :). Wróciły pliki które kiedyś skasowałem :) - same plusy.
I pytanie:
- Zdjęcia zaczęły mieć numerację od DSC00001. Moje ostatnie zdjęcie miało numerek DSC02935 - jak i co zmienić, żeby numerqacja leciała od tego numeru? nie chciał bym, żeby mi coś się nadpisało na to co już mam w fonie. Gdzie telefon zapamiętuje numerację?
najprawdopodobniej nie da nic się zmienić ale dodaj to starych zdjęć po jakiejś liczbie literze ...
no chłopie - jesteś GENIALNY! Takie proste :D Że też nie wpadłem na to :mrgreen:
Zdjęcie zrobiłem, miało numerek 00006. Zmieniłem (pod PC) numerek na 02940 i pstryknąłem kolejne zdjęcie. numer? 02941 :D . Skasowałem oba, katalog był pusty, kolejne zdjęcie - 02942, 02943, 02944 itd :D . Hehehe, najprostsze rzeczy są najtrudniejsze do wykumania :shock: .
Masz u mnie PIWO ---> http://kruk.walcz.net/piwo.jpg
oooooooooooooooooo jakie zimne na te upały .............................. :D
Cholera dobry sposób..a ja myślałem że to niemożliwe :shock:
Kurcze :( AnaN szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, że masz to orange menu :( Wszędzie tego szukam i nikt nie chciał wrzucić :( No ale niestety za późno. Pozdro
No... Za późno, już nie mam :| .
Po zmianie softu muszę powiedzieć, że "coś" musi być zmienione wewnątrz niż brandowane softy, bo telefon chodzi zdecydowanie szybciej:
- aparat wyostrza i zapisuje szybciej
- nagrane dźwięki (np. rozmów) otwierają się natychmiast (przedtem ledwo chodziły)
- telefon szybciej startuje przy włączeniu
- zapis SMS'ów zmieniłem na /tpa i władowałem 478 z archiwum. Telefon się NIC nie zacina :D
...i pewnie jeszcze coś by si znalazło :)
rawilson
24-08-2007, 12:22
AlaN no bo z tego co wiem to miałes jakiegoś starszego softa... a co do tych zdjec to mi sie dzisiaj rano przypomnialo ze ostatnio tez zmieniłem softa i numeracja jest ok... kurde jak ja bym chciał miec cid 36 :neutral:
miałes jakiegoś starszego softa
Poprzedni był R1BA008, potem zmieniłem na R1CA021 (chyba najnowszy?), ale zmian nie było w szybkości działania SE. Dopiero wymiana całości na nie brandowany dało mu kopa :) . Wychodzi na to, że Oranż coś tam miesza ze swoimi softami.
rawilson
24-08-2007, 14:42
AlaN najnowszy to R1BD001
Ooo.... znów coś nowszego? :D . A niedawno robiłem apdejt, chyba ze 2 tygodnie temu :| . I znów? Dzięi za info.
Ale zmian to za dużo (?) nie ma :( --> http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=92737&start=0 . Warto zmieniać?
rawilson
24-08-2007, 15:01
on juz dawno był... z pól roku... kiedyś ci dałem linka na esato z info9 o wersjami to juz tam był na 100 %
No właśnie zajrzałem. I we wpisy też:
...of course R1CA021 is the best..
R1DB001 = low volume + no mega bass in the last two bars...
R1CA021 is the most stable one mate plus u get more patches for this fw.
-What's the better firmware? W800i R1BC002 or K750i R1CA021 / R1DB001 ???
-R1CA021 is the most stable firmware. R1DB001 has not megabass in last 2 bars and has low volume.
R1BD002 is older firmware. I recomend to use R1CA021.
Pozostaję przy R1CA021 :)
rawilson
24-08-2007, 15:34
ale nowszy jest... no i jest pozbawiony buugu baterii...
może zmienię na R1DB001 :? ale ocb z tym MegaBassem? bo że ciszej to mi akurat pasuje :wink:
a jak samochód to tylko Amerykaniec z lat '70[...]
witaj w klubie :rotfl: Dodge Challenger 426 HEMI w kolorze PLUM CRAZY... Mniam :rotfl: samochód marzenie.
Po zmianie softu muszę powiedzieć, że "coś" musi być zmienione wewnątrz niż brandowane softy, bo telefon chodzi zdecydowanie szybciej
niebrandowane zawsze chodzą szybciej. mniej udziwnień, telefon np czyta tylko plik custom.xml żeby mieć wszystko ustawione. W brandowanych to jeszcze może być menu.ml, jak to jest w przypadku Orange... takich rzeczy by się znalazło ;)
ps. i niebrandowany soft mniej zajmuje :)
Dodge Challenger 426 HEMI w kolorze PLUM CRAZY
Ford Mustang - model '65 - najlepiej czarny :)
[kavior] GT350...? ^^
Oczywiście że ten :)
[kavior] wolę Eleanor... ^_^'
Kurcze AnaN szkoda, że nie wiedziałem wcześniej, że masz to orange menu
ZNALZŁEM! Nie wiem czy całe, ale jakiś zapas mam w kompie :) . Powiedz jakie pliki sa Ci potrzebne, bo całości to nie mam :| .Może znajdzie się to co potrzebujesz?