PDA

View Full Version : sysgfx nie działa poprawnie

swizz
27-08-2007, 11:24
Chciałem zmienić sobie skórę playera. Po wgraniu jej do telefonu podobno po jakimś czasie powraca ta standardowa, wiec zdecydowałem sie na mojego pierwszego patcha na sysgfx. Ściągnąłem go i paczkę tych sysgfx od andrzeja. Dodam jeszcze że miałem zmienione ikony menu, wgrane do telefonu. Zainstalowałem patcha folder sysgfx wgrałem bezpośrednio na kartę. Za miast tych wszystkich ikon były jakieś kwadraciki? Menu działało.Dobra odinstalowałem to i skorzystałem z plików franka. Wybrałem najpierw 3 plik. Wgrałem i wszystko prawie działało. Dlaczego prawie? Niektóre ikony pozostały standardowe, skóra playera nie wczytała się do końca tzn. brakowało jakiś grafik mimo że wszystko było na karcie(menu działało). Wypróbowałem jeszcze plik 1 i 2, i tu far wyświetlił jakieś czerwone okienko i pytał czy kontynuować, dałem YES. No i znowu t kwadraciki. Wywaliłem to wszystko, przywróciłem standardowe menu(na "jakimś" forum wyczytałem że to menu sprawiało że są kwadraty zamiast ikon) Zainstalowałem tego pierwszego patcha i było to samo z tym że ikony menu zamieniły sie w czarne kwadrat. Nie mam już siły.. a bardzo mi na tym zależy. Proszę o pomoc ;)

k750i@w800i R1BC002 CID 49

Scream!
27-08-2007, 11:27
spróbuj z tym patchem robisz w pamieci telefonu w obrazkach folder gfx tam wrzucasz te ikony
tu masz patch
http://www.uploader.pl/?d=1EF5683C1

swizz
27-08-2007, 11:30
ikony menu czy te inne i czy skina walkmana też??

Scream!
27-08-2007, 11:34
tylko sysgfx dajesz do obrazków walkman to tez sysgfx ale ikony menu nie

swizz
27-08-2007, 13:03
dzięki wszystko działa jak należy ;)

Digress
30-08-2007, 00:04
A ja mam pytanko jeśli chce zmienić wygląd Ikon baterii to gdzie mam wrzucić ??

Franeek
30-08-2007, 00:07
Albo patch,
albo do folderu sysgfx. -> Muszą byc odpowiednie nazwy plików :)