PDA

View Full Version : nie wykrywa telefonu w trybie flash mode -> normalnie wyk

omeniQ
28-08-2007, 18:02
Witam, mam problem jak w temacie. Mianowicie wczoraj wrzucalem nowe menu. Łączył się normalnie jak zawsze tylko wrzucanie ikonek trwało wieki.. Naprawde baaaardzo długo, ale nie mialem co robic to nie przerwalem i wgralo sie do konca. Potem wgralem resta i telefon normalnie chodzi, ale menu mi sie nie podoba i postanowilem dzis zmienic ;] Tylko teraz nie wykrywa telefonu w trybie flash mode. Gdy telefon jest włączony normlanie go wykrywa. Jak wyłącze i patrze w DaVinci Read CID/Test Cable to nie wykrywa. W ogole połaczam telefon poprzez kabel tzn. podlaczam go do huba i jak jest normalnie podlaczony przy właczony telefonie to dioda na hubie sie swieci. Czyli ze dziala. Jak wylacze tel i chce podlaczyc to dioda nie swieci na hubie, czyli nie dziala. I telefonu nie wykrywa.. Co zrobic? Pls help :)

wyciagniecie bateri nie dalo nic :)

omeniQ
28-08-2007, 18:13
aa dodam iż mam w domu k750i normalnego i wykrywa bez problemu ;/

help ;/ co jest?

Kaamil
28-08-2007, 22:43
Stery USB Flash może zainstaluj znów. Powinno pomóc.

sTreamx
28-08-2007, 23:34
Bateria out na 15 minut, ściągnij najnowszego FARa, przeinstaluj stery USB, coś pomoże na pewno :)

pawcik
29-08-2007, 11:08
A jak podlaczysz telefon do kompa przez kabel (tel dziala ) to wykrywa ? bo moze kabel :?

maarek69
29-08-2007, 12:46
Bateria out na 15 minut :crazy: Może od razu niech kupi nową???
DaVincio czasami nie wykrywa telefonów...

Zrób takjak pisze Kaamil - powinno pomóc... No i jeszcze taki mały szczegół - musisz miec wciśnięte ,,C" :mrgreen:

podlaczam go do huba - a spróbuj podłączyc bedpośrednio do kompa... ;-)

pcxxiv
29-08-2007, 15:15
Może od razu niech kupi nową???
e? Mi wyciąganie na długo baterii już dwa uratowało telefon, więc nie rozumiem twojej konsternacji.

aa dodam iż mam w domu k750i normalnego i wykrywa bez problemu ;/

Więc raczej wina nie jest po stronie komputera (stery).

omeniQ
29-08-2007, 17:52
I normalnie LOL ;/
Wczoraj wieczorem, jakby nigdy nic, mowie a sproboje jeszcze raz. Wlaczam DaVinci i lol wykrywa ;]

ps. juz wiem dlaczego te pliki sie tak BARDZO dlugo wgrywały. Dziwne, ale sprawa lezy po stronie antywirusa. Wczesniej uzywalem Kasperskiego ale wygasła licencja i zainstalowalem G DATA AntyVirus. Teraz gdy wgrywalem ikonki wylaczylem go i normalnie jak zawsze szybko sie wgrały.

A jak podlaczysz telefon do kompa przez kabel (tel dziala ) to wykrywa ? bo moze kabel

Czytaj ze zrozumieniem.. Gdy telefon jest włączony normlanie go wykrywa.

DaVincio czasami nie wykrywa telefonów... Nom zauwazylem ze nie zawsze wyrywal. Jednak ani phone-xs ani far nie wykrywał..
No i jeszcze taki mały szczegół - musisz miec wciśnięte ,,C"
az taka lama nie jestem ~~

reasumujac mysle ze w takich sytuacjach najlepsze jest jedna wyjecie baterii na dlugi okres.. Moze to przez to telefon wstał? Bo mialem długo wyciągnięta lecz wstadzilem spowrotem i poszedlem na dwor. Dopiero wieczorem sprawdzilem jescze raz i chodzi :)

Thx all :)

juanito
04-09-2007, 19:46
Zamknij wszystkie przeglądarki ,otwórz tę stronę za pomocą przeglądarki Interent Explorer :

http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BIOW

Następnie ( na tej stronie ) wciśnij "Install Now " - zainstaluje ci się Adobe Flash Player .
Póżniej przy wyłączonym telefonie wciśnij "C" (przytrzymując ) podłącz do kabla usb , komputer zapyta czy wgrać sterowniki do flash USB , potwierdż żeby wgrał automatycznie z internetu , lub z pliku - jak masz.

Dla pewności nie włączaj innych przeglądarek niż IE.
Teraz już możesz flashować swój telefon .

Kabel nie powinien bć podłączony przez HUB

karaczan
04-09-2007, 20:42
a co ma AdobeFlashPlayer do strownikow Flashusb lub programu typu far, davinci, phonexs :crazy:
no do seusa jest potrzebny, ale ogolnie cos pokreciles ;)

juanito
04-09-2007, 21:14
a co ma AdobeFlashPlayer do strownikow Flashusb lub programu typu far,
- na swoim kompie w żaden sposób nie mogłem poprawnie zainstalować sterów do Flash Usb bez zainstalowania AdobeFlashPlayera pod IE...

omeniQ
04-09-2007, 22:32
Kurcze napisale ze sobie poradzilem to po co odkopujesz ;]
I czytaj ze zrozumieniem. Napialem ze wczesniej sie laczylem to jak teraz przyczyna moze byc sterowniki ;]