View Full Version : DB2020 tunning!
Klikasz ppm i zaznaczasz wszystkie pliki akustyki, przenosisz na stone telefonu i juz ;)
Właśnie przed chwilą wgrałem sobie oryginalne stery od W880i...
Gra 10 razy lepiej niż przed zmianą.... ;d
Pozdro
Nie, soft będzie ten sam;) Jeżeli wgrasz MAIN i FS to soft będzie nowy :)
Dzięki:) to teraz takie pytanie: co daje jeśli wgram sam plik main?? czy hmmm można powiedziec ze on dziala jak taki łamacz w Cid 49??
Dzięki:) to teraz takie pytanie: co daje jeśli wgram sam plik main?? czy hmmm można powiedziec ze on dziala jak taki łamacz w Cid 49??
Nie,nie... Na plik Main się wgrywa patche i później wgrywasz Maina który w sobie już ma patche ;) (chyba:P)
Nie,nie... Na plik Main się wgrywa patche i później wgrywasz Maina który w sobie już ma patche (chyba)
Main wgrywasz razem z quick acces, potem tylko patche (bez maina) ;)
Main wgrywasz razem z quick acces, potem tylko patche (bez maina) ;)
aha czyli to tak naprawde nie main a quick acces daje możliwość wgrywania patchy:) to jak tak to już wszystko rozumiem dziękuje :*
matti151
23-04-2008, 22:41
Moze mi ktos powiedziec jak zrobic taki cos. Zamieszczam tutaj filmik : http://www.youtube.com/watch?v=4PiHXQscTck
chodzi mi jak do k800i wgrac takie menu?? moze mi to ktos pojaśnić???
tuning -> tuning od a do z -> db2020 tuning!
Witam. Gdy chce zrobic kopię zapasową i pisze main2raw a.fbn (plik FS.BIN zamienilem na a.fbn) to jest napisane:
(#)main2raw v2.1 by Darkmen <sephone@nm.ru> 25.10.2006
(#)Converts ssw image to raw image for SonyEricsoon phones
(#)db2000, db2010, db2020 ssw format detection
Loading a.fbn header as 2010...OK!
Unknown SSW type
i na tym sie konczy moja obecna przygoda z kopią zapasowa ;S o co comon ?
a moze jakis mily uzytkownik k800i uzyczy mi swojej ^^? :devil:
rawilson
10-05-2008, 18:55
a po co zmieniasz rozszerzenie? bin powinno byc ;]
robiac to samo z FS.BIN mam dokladnie to samo co wyzej
(#)main2raw v2.1 by Darkmen <sephone@nm.ru> 25.10.2006
(#)Converts ssw image to raw image for SonyEricsoon phones
(#)db2000, db2010, db2020 ssw format detection
Loading a.fbn header as 2010...OK!
Unknown SSW type
Witam mam pytanie czy da sie tunigowac cid 53??
Bo patchowac sie chyba nie da?
Tak a sie tuningowac tzn. wgrywać stery,czcionkę itp. ogólnie mówiąc to narzazie jest dostęp tylko do folderu fs .
Tailor_PL
20-05-2008, 13:50
wielkie thx za poradnik. A właśnie potrzebowałem kilku oryginalnych plików z FS :)
mam taki problem, gdy odpale far-a i daje opcje SEFP to pokazuje mi sie taki komunikat i program zamyka się. W czym może być problem?
http://img297.imageshack.us/img297/2905/errcx9.jpg
Sebekskc
22-05-2008, 17:41
laptop ? Zemuluj porty COM.
Nie laptop tylko stacjonarny PC, ściągałem już kilka razy rożne kopie far-a i w każdej to samo :/
Edit:
Z emulowałem posty com i poszło.
Thx za info :cs:
Backup oryginalnych plików:
Aby mieć oryginalne pliki, potrzebne są dwa programy: main2raw oraz SEFStool4 (download:KLIK (http://se-center.pl/download.php?cmd=click&id=884)) oraz plik FS firmware'u, którego chcemy wypakować [najlepiej jego nazwę jest zmienić na a.fbn]. Te 3 pliki umieszczamy w jednym folderze.
Zanim zacznę się bawić, chce zrobić backup, ściągnąłem te dwa programy ale nie kumam o co z tym chodzi "oraz plik FS firmware'u, którego chcemy wypakować".
:woot:
nie kumam o co z tym chodzi "oraz plik FS firmware'u, którego chcemy wypakować".
Czego tu nie rozumieć? Oprogramowanie dzieli się na dwa pliki MAIN i FS to chyba logiczne co to będzie ten "plik FS firmware'u" :P
Dzięki za info,
btw
jak się zmienia sterownik akustyki?
tzn gdzie się go wrzuca far-em?
ifs/settings/acoustic :>
Masz na forum wiekszość ścieżek!
podziękował po raz kolejny ;)
mam rozumieć że sprawa podobnie jak z camera driverem, wystaczy podmienić plik sterownika, nie trzeba żadnych restów itp.?
co do backupa to po co nam plik fs skoro mamy go zgrać z telefonu (jeśli dobrze rozumiem)?
rawilson
23-05-2008, 10:55
dokladnie ;) zasada działania jest zawsze taka sama :)
michaloss
23-05-2008, 12:31
Moje pytanie jest takie: czy ma ktoś ikony te które podał kavior, data wskazuje, że były one dane dosyć dawno, ale może je ktoś ma. Gdyby tak było proszę o linki.
Witam
Mam pytanie:czy w ten sposób da sie stuningować k550i??O ile sie nie myle on tez jest na DB2020
P.S.Jeszcze jedno:czy za zmiany w oprogramowaniu traci się gwarancję producenta??
Z góry dzięki
jarosss14
15-06-2008, 11:19
jak wgrac soft farem
Nie da się na DB2020, najłatwiej jest XS++ ;)
jak wgrac soft farem
Nie da się na DB2020
a czemu sie nie da. da sie przez jdlasher
Witam możecie mi powiedzieć jak stuningować mojego K530i ? czyli inne menu itp. prosze napiszcie mi tematy tam gdzie moge to sciagnac bo nie chce sobie namieszac w fonie
W610i_Only
02-07-2008, 14:02
A o co chodzi z tym kavior: ...quick_access...
Nie rozumiem...
quick access patch do patch szybkiego dotsepu. dodajesz go do maina po wgraniu go metodą bypass. pozwala wgrywac dalsze patche, przeczytaj instrukcje jeszcze raz...
Mogly ktos wrzucic ta czcionke co jest na screenie w 1 poscie ?
Wiesiekb120
11-07-2008, 20:59
Od razu mówię że nie czytam postów od początku.
Mam takie pytanie chciałbym wgrać sterowniki dzwięku do mojego se k550i@w610i, i gdzie moge je znaleźć bo na forum szukam i nie moge znaleźć, a i czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć jak sie je wgrywa farem.
Z góry dzięki.:)
http://se-center.info/showthread.php?t=45276 czytamy!! czytamy!!
Wiesiekb120
11-07-2008, 21:22
ale jaka jestes najlepsza i żebym telefonu nie zepsuł.
P.S. Czy można tą akustyke podminić programem XS++?
mozna.
ale jaka jestes najlepsza i żebym telefonu nie zepsuł.
kazda jest inna i u kazdego inaczej gra. Musisz sam sprawdzic
Wiesiekb120
12-07-2008, 08:36
Czyli jak ściągne sobie akustyke z www.se-center.pl i wrzuce ją przez XS++ to będzie dobrze.
tak, ale musi być w formacie *.zapf
Wiesiekb120
12-07-2008, 12:00
No już sobie wgrałem. Wszystko działa elegancko.:) Teraz jak wgrać i skąd wziąć nowe ikonki np. ikone baterii albo słuchawek, poprostu jak to zmienić na inne?
musisz wgrac patcha GFX. szukaj na topse.ru
Wiesiekb120
12-07-2008, 12:10
ale jak sie nazywa taki patch? Czy poprostu ma w nazwie GFX?
Wiesiekb120
12-07-2008, 12:24
Coś takiego znalazłem nadawało by sie?
http://topse.ru/files/file5921.html
tam masz ikony z ktorych mozesz zrobic sobie patche ale za to gotowe patche są zrobione w580i a taki masz telefon?
Wiesiekb120
12-07-2008, 12:44
A czy według tego poradnika wgram tego patcha. http://se-center.info/showthread.php?t=55181
Tomek_NH
12-07-2008, 12:56
Tak wgrasz patcha przy pomocy tego poradnika
Wiesiekb120
12-07-2008, 14:46
według tego poradnika wgrałem wskaźnik zasięgu, potem wskaźnik baterii i po patchowaniu zmienił mi sie wskaźnik zasięgu na stary a baterii został ten sam. Jak wgrać te patche żęby działały obydwa?
HardStyle
14-07-2008, 10:37
Zamykamy konsolę. Idziemy do folderu K800 na pulpicie. W nim znajduje się kolejny folder o nazwie _a.raw. W nim znajdują się wszystkie pliki z FS
pozdrawiam i życzę miłego tuningowania
- Fajnie ładnie pięknie to opisałeś, ale jest jedno, ale :P co mam z tym plikiem zrobić gdzie go wkleić ITP i czym :P pozdrawiam
nie rozumiem pytania. Po tej operacji cały plik FS powinien byćrozpakowany, czyli dostępne wszystkie pliki.
damianek015
22-07-2008, 22:16
Witam...
sluchajcie... czy jesli poszlo by cos nie tak to czy jest mozliwosc ze fon mi w ogole nie ruszy? A jesli jest taka mozliwosc to czy bedzie to mozna bylo cofnac...?
pozdrawiam ;)
PS. Przepraszam, moze dla niektorych to jest banalne pytanie ale mam telefon od 2 dni a w tych sprawach jestem w pelni zielony...
jezeli bedziesz robic wszystko wedlug poradnikow zawartych na tym szanownym forum to nic nie uwalisz ale jednak jakby cos sie stalo to oferujemy pomoc tutaj
damianek015
23-07-2008, 13:19
aha... ok... a czy da sie to zrobic bez utraty gwarancji
zmienic softa bez utraty gwary da sie tylko SEUSEM ale bron Boże nie dotykaj go bo w prezencie dostaniesz CID 53 czyli w praktyce stracisz wieksze mozliwosci tuningu. Chcac zostac przy CID 52, niestety bez utraty gwarancji sie nie da
damianek015
23-07-2008, 15:32
aha... ok... dzieki wielkie za pomoc...
pozdrawiam ;)
9kaczor6
23-07-2008, 15:36
Ja mam cid 53, oprócz możliwości patchownia tracę coś jeszcze? Bo na razie się nie dopatrzyłem....
oprocz patchowania nic wiecej nie tracisz
oprocz patchowania nic wiecej nie tracisz
...co za tym idzie brak możliwości uruchomienia ELF-ów ;)
witam może ktoś odświeżyć link od tego poradnika co domowym sposobem można zmienić k800 na k810?? na str.1
Tomek_NH
24-07-2008, 01:00
http://se-center.info/showthread.php?t=50969
Pozwole sobie zabrac glos w dyskusji.
W kwestii tuningu telefonow jestem calkowitym laikiem, dlatego mam kilka pytan.
Posiadam SE K800i, z przyjemnoscia wgralbym sobie soft z K810i, niemniej mam pewne obawy. Telefon fabrycznie byl z sieci Orange, zdjalem Simlocka poniewaz sam siedze w Plusie. Czy po przerobce K800@K810 Simlock wroci? Jakie kroki powinienem wtedy podjac, aby na nowo Simlocka sie pozbyc?
Co, poza TrackID, uzyskam po wgraniu softa z 810?
Kilka osob skarzylo sie tutaj na pewne rzeczy, miedzy innymi na jakies lighteffect czy cos takiego. Nie wiem za bardzo o co w tym chodzi, niemniej chcialbym sie zapytac, czy problem (jakikolwiek by on nie byl), zostal wyeliminowany?
Jak wyglada sprawa dzwieku? Kilka osob wspomnialo o tym, ze po przerobce jest gorszy niz fabrycznie. To prawda?
Generalnie zalezy mi na tym, aby telefon byl mozliwie najlepszy. Widzialem cos o filmach w 35FPSach (a nie 10), widzialem cos o polepszeniu jakosci dzwieku, widzialem o polepszeniu jakosci zdjec. Na tym wlasnie mi zalezy (a nie na 100.000 aplikacji, z ktorych i tak ostatecznie nie bede korzystac), a mam szczera nadzieje, ze znajde tutaj osoby, ktore pomoga mi w osiagnieciu upragnionego celu. Czy moge Was prosic o pomoc w tej kwestii?
1. Jezeli wgrasz od nowa softa to simlock wroci jezeli byl wgrywany patchem. Jezeli zostal sciagany kodem NCK to nie wroci.
Zeby pozbyc sie simlocka musisalbym spatchowac swoj telefon. Dzial tuning od a do Z, temat patchowanie DB2020 setoolem.
2. Po za TrackID znajdziesz jeszcze nową funkcje korekty zdjec. W praktyce nigdy z tego nie korzystalem...ale to tak btw
3. Lighteffect to są pliki odpowiedzialne za klawiature, a ze k810i ma troche inną niz k800i to po wgraniu czystego softa od k810i ta klawiatura nie swieci. Problem rozwiązuje wgranie lightefects od k810i.
4. Dziwek standardowo jest taki sam jak w k800i. Mozna go polepszyc wgrywając noiwe sterowniki dzwieku, aparat z kolei wgrywając nowe sterowniki aparatu, ktore poprawią Ci wideo (np do 35fps) i oczywiscie jakosc robionych zdjec;)
pzdr
Dziekuje serdecznie za odpowiedz. Mam jednak rowniez co do nich kilka pytan :)
1. Nie wiem czym byl sciagany, niemniej jesli wroci to dzieki wspomnianemu topicowi szybko sie go pozbede :)
2. Zawsze to cos :)
3. Czy lighteffect od K810i znajde w linkach na pierwszej stronie tego tematu?
4. A czy wymienione sterowniki znajduja sie w tym temacie, w pierwszym poscie?
Tomek_NH
28-07-2008, 23:55
Wejdz do tego tematu podanego w linku ponizej w podpunkcie 6 masz wszystko dotyczace zmiany softu, patchowania itd, natomiast w podpunkcie 7 masz skad mozesz pobrac soft, patche, sterowniki aparatu (camdrivy), sterowniki dzwieku (akustyka) itd
http://se-center.info/showthread.php?t=45276
A nie macie tutaj na forum wrzuconych bezposrednio plikow do pobrania? Wydawalo mi sie, ze w pierwszym poscie sa pewne rzeczy podane zwiazane z akustyka i wideo/photo, niemniej nie mam pewnosci, czy sa to pliki dotyczace tuningu fabrycznych ustawien. Przyznam szczerze, ze nie mam zielonego pojecia jakie to powinny byc sterowniki, i gdyby ktos mogl mi podac (wiem, ze to pojscie na latwizne, ale mam niemale problemy z doborem wlasciwych sterownikow) linki gdzie moglbym znalezc Waszym zdaniem najlepsze sterowniki do zwiekszenia do 35fps, lepszego dzwieku, etc, to bylbym niezwykle wdzieczny!
Do jakiego folderu wgrać czcionki?
NIeradze sobie z podmianą plików i czcionką . . . :(
ja to samo;/ zmienilem nazwe tegosony sketch na taa co powinna byc i podmieniam... wlaczam fona (wczesiej wyjmujac i wkladajac baterie
iii.:
niema prawie literek.. jak sa to b, e i to z podstawowej czcionki;/ co zle robie
huhu :D thx za backup file... bardzoo mi sie przydal..
witam gdzie chce zrobic backup orginalnych plikow wsztsko robie ok tylko jak wpisuje SEFStool4 a.fbn pisze mi tak w consoli scrren :http://img185.imageshack.us/my.php?image=cmdyd5.png i nie wiem o co chodzi powinno pisac: "Task finished! Press ENTER to quit" ale nie pisze co robie żle ??:E:E:smile3:
a zmieniles nazwe softa na: a.fbn ??
tak :) co robie źle ?
:w:
ok udalo sie moj bład zamiast SEFStool4 a.raw wpisywalem SEFStool4 a.fbn :)
[QUOTE=kavior;396868
Nazwy plików, odpowiednio: Sans-Serif_Europe_Reg oraz Sans-Serif_Europe_Bd. Wystarczy podmienić pliki.
te pliki usunąć. i wgrać nowe ?
a plik fonts.xml trzeaba usunąć ?
a plik czcionek musi być z rosrzerzeniem ?
czyli nie ma być na końcu .ttf ?
MASTER-1
28-08-2008, 08:36
Do którego folderu muszę wgrać ikony do menu????
MASTER-1
28-08-2008, 08:58
Dzięki. Działa.Czy sterowniki wyświetlacza od W810i będzie pasował do K550i??
MASTER-1
29-08-2008, 11:34
Czy mógłby ktoś podać link z oryginalnym layot'em do W610i??Na forum nie znalazłem:smile3:.
Lisus208
29-08-2008, 11:37
Zrób backup oryginalnych plików. ;)
MASTER-1
29-08-2008, 12:05
Czy da się w layoui'cie przywrócić logo operatora??
Lisus208
29-08-2008, 12:11
Tak.
MASTER-1
29-08-2008, 12:13
Znalazłem jednak na forum oryginalny:D
MASTER-1
30-08-2008, 11:37
Na czym polega Backup plików??
rawilson
30-08-2008, 11:57
backup = kopia zapasowa.
rawilson, czy jest możliwość wgrywania pod softa k610 skiny odtwarzacza, jakieś patche, elfy? Kiedyś słyszałem, że nie,a potem ktoś powiedział że tak, ale ostatecznej odpowiedzi w tej kwestii niedostałem od nikogo... Co można wgrać poza czcionką, akustyka i ikonkami menu?
Lisus208
30-08-2008, 14:41
rawilson, czy jest możliwość wgrywania pod softa k610 skiny odtwarzacza, jakieś patche, elfy? Kiedyś słyszałem, że nie,a potem ktoś powiedział że tak, ale ostatecznej odpowiedzi w tej kwestii niedostałem od nikogo... Co można wgrać poza czcionką, akustyka i ikonkami menu?
Tak, można :)
Co do patchy i elfów to zależy jaki masz CID. ;)
Wgrać mozesz jeszcze camdrivery, layout, zmienić lang, obrazki początkowe i koncowe i wiele wiecej... wszytko jest ładnie opisane na forum. ;)
MASTER-1
30-08-2008, 21:31
Grzebałem przy skinach od Walkana,usunąłem chyba jakiś plik.Gdy wybieram Więcej->Moja myzuka->Utwory
Zchodzi się jedno cześnie odtwarzacz i lista utworów:/.
Jak to naprawić???
Witam czy moge zmienic softa z k550i na w610i SEToolem ? Bo to mi sie wydaje ze jest tak jak by podmienic normalny moj soft ?
też mam małe pytanko.
Mam plik diploma.ttf
I chce zrobić żebym miał taką czcionkę.
Ale w telefonie trzeba podmenić dwa pliki to co ja mam różnie nzawaćjedne plik czy mieć jeszcze drugi plik?
Kopiujesz tą czcionke dwa razy. I masz 2 pliki i zmieniasz im nazwy na takie jak powinny być.
MASTER-1
08-09-2008, 19:44
Czyli...
Sans-Serif_Europe_Bd.ttf - tak nazywamy czcionkę pogrubioną
Sans-Serif_Europe_Reg.ttf - czcionka zwykła
Mam jedno pytanie: moze to być dla was śmieszne ale co to są te całe "ELFY"
Grosik18
08-09-2008, 20:37
Mam jedno pytanie: moze to być dla was śmieszne ale co to są te całe "ELFY"
ludzie, nie wiecie co to jest GOOGLE... ?!
ELF (Executable and Linkable Format) - jest to mini program wykonywalny. Elfy maja totalny dostęp do sprzętu wiec są szybsze niż aplikacje java i potrafią to co poprzez jave nie wykonamy (np robienie screenów.)
MASTER-1
08-09-2008, 20:41
Jakie mogą najgorsze konsekwencje tunigu,chodzi o uszkodzenia jakie może nieść za sobą??
najgorsze? że np. uwalisz sobie erom.
Mam problem. Chcę wgrac do swojego se k800i cid 53 ikony lecz niestety far niechce mi go wykryć. Mam wszystkie sterowniki zainstalowane. Juz wcześniej robiłem takie rzeczy (wgrywałem softa). Być moze czegoś mi brakuje prosze o pomoc.:|
MASTER-1
08-09-2008, 22:47
Masz JD Flashera??W Farze się orientuje ale wiem,że to jest potrzebne.
potrzebny jest Far+jdflasher cid 53. Macie go TUTAJ (http://topse.ru/files/file5341.html)
Pobrełem tego fara z jdflasherem i nic. Dalej mi g onie wykrywa, co to moze być ??
slychac dong jak podlaczasz fona z "c"??
oczywiście w komputerze wszystko elegancko mi wykrywa tylko w farze nie chce
Please help!!!
Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego tutoriala dot. wgrywanie gfx-ów.
Mam ciekawy motyw do Walkmana 2.0 wygladającego podobnie do Winampa.
Jak byłby to zwykły skin to dałbym sobie radę, ale w folderze jest folder Winamp, folder gfx oraz plik *.vkp. I nie ogarniam za bardzo co mam zrobic z tym folderem gfx???
jak masz vkp to znaczy że to jest patch graficzny. Wgywa sie go farem (sam vkp) i tyle
No niestety Twój sposób nie działa. Przed chwilą wgrałem plik *.vkp, który niby miał podmienić mi volume bar w moim :w:610i, ale nic takiego się nie stało:smile3: Myślę, że dodatkowo muszę Far'em gdzieś wrzucić pliki ikon, które były zamieszczone w do tego pliku *.vkp.
Takie jest moje zdanie ale mogę się mylić.
Edit...
Jednak chyba miałeś rację, najprawdopodobniej wgrywałem pod zły soft i dlatego "cuś" nie chciało hulać. THX:)
nie musisz jueszcze wrzucac ikon. ten patch ta są ikony. musisz patchowac swoj telefon .wejdz w tuning od a do z i wez patchowanie db2020 setool albo farem i zrob tak jak w instrukcji
Spatchowałem sobie fona za pomocą pierwszego sposobu podanego na pierwszej stronie. Wszystko działa super, pięknie. Gdyby nie jedno "ale"
- po wgraniu pliku quick_access można już kopiować pliki z FS!
no właśnie...ja nadal nie moge kopiować tych plików. Gdy skopiuje jakiś plik jest on pusty.
Co może być tego przyczyną??
prosze o pomoc
tzn ze tak naprawde go nie masz albo nie wybierasz just da flasher tylko dalej na SEFPIE jedziesz
Masz racje. Jechałem na SEFPIE. :devil: Dzięki, że mi powiedziałeś, że to trzeba nadal przez JDFlashera. Spróbowałem i jest OK. Działa wszystko. Dzięki xD
pozdrawiam
Sluchajcie mam pytanie mam Se K770i z CID 53, i moge zmienic na CID 52? (czy plik main albo fs musi byc od 53 ? czy oba moga byc od 52?)
Nie zmienisz samemu na CID 52.
czyli mam szukac CID 53 ? przeszukalem kilka stron i wszedzie jest CID 52..
PS. Chodzi mi o zmiane Firmware na "czyste"...
TUTAJ (http://topse.ru) albo TUTAJ (http://mobilefree.ru), ewentualnie TUTAJ (http://iprotebe.cz)
Mam problem. Gdy podpinam telefon uzywajac jdflashera i po podpięciu słysze dwókrotny dzwiek i nic sie nie dzieje. Przez to nie moge nic wgrac :(
Proszę o pomoc!!!
kuba4525
26-09-2008, 12:31
Nie masz sterów USB??
MASTER-1
26-09-2008, 14:27
Gdzie mam skopiować ikony od baterii??
nigdzie. musisz stworzyc z nich patch graficzny
MASTER-1
26-09-2008, 14:50
A jak mam to zrobić?
przerobic maina na raw mian2raw'em, odpalic go gfxreplacerem albo imgtoolemdb2020
i pozniej to juz z gorki. tylko ikony sa juz potrzebne
MASTER-1
26-09-2008, 20:32
Tu jest link ikon http://www.speedyshare.com/919373723.html Zrobisz mi tego patcha??
kuba4525
26-09-2008, 21:57
To łatwe jest. A jeśli nie umiesz to poszukaj bo jest multum takich patchy
MASTER-1
26-09-2008, 22:20
Jęeśli łatwe to zrób.Chodzi mi konkretnie o tą baterię.
nie wiem co jest wydaje mi sie ze wszystkie stery USB zainstalowałem i ciagle jest ten podwójny dźwięk:(. Co mam robić??
kuba4525
27-09-2008, 19:34
Jęeśli łatwe to zrób.Chodzi mi konkretnie o tą baterię.
Nie chce mi się. A jeśli nie umiesz to wgraj patcha na sysgfx i do foldeu wrzucasz ikony i po problemie
jacorek15
01-10-2008, 15:11
pilnie potrzebuje sterownikow SEMC USB bo bez tego nie moge nic zrobic z w610
MASTER-1
01-10-2008, 15:19
USB Flash (http://www.se-center.pl/download.php?cmd=click&id=331)
SEMC USB -> http://www.sendspace.pl/file/kwch32J5/
MASTER-1
03-10-2008, 22:34
Mając CID 53 co można zmienić w telefonie i czy do tego jest konieczny SE Tool 3 BOX??
Mając CID 53 zwykłym kablem możesz zrobić wszystko oprócz patchowania...
MASTER-1
03-10-2008, 22:39
BOX od SE Tool'a daje duże możliwości??
Daje praktycznie wszystkie możliwości :D
MASTER-1
04-10-2008, 08:56
Czy W610 da się zmienić skina Walkmana przez ptach?
da się. są to tzw. patche graficzne.
yyy.. ale skiny są w FS więc po co na to patche? Zreszta nawet takich nie widzialem...
kuba4525
04-10-2008, 15:38
Można ;P Zamienic tego czarnego co jest jako wyłączony skin, tylko po co ;P
Lord Tomasz
04-10-2008, 17:14
Czy ktoś może mi ściągnąć te ikonki i wrzucić na inny serv???
http://topse.ru/files/file7594.html
http://topse.ru/files/file7642.html
http://topse.ru/files/file7638.html
http://topse.ru/files/file7627.html
jarek1994-1994
04-10-2008, 19:56
To się zarejestruj i sobie ściągnij (2 min roboty) heh
MASTER-1
04-10-2008, 22:59
Jak mam utworzyć nowy folder w XS++ do którego wrzucam ikony skina Walkmana?
Jeżeli wrucę same ikony do nie działają.
nie tworzysz nowego folderu. on juz tam jest. najle[iej wrzucaj te skiny farem bo tak jesli sie pojawi plik thumbs w folderze zadne nie beda dzialac
Witam. Mam problem z moim se k800i. Gdy chce zrobić zdjęcie to nie zapala sie czerwona lampka a flesh błyska. Czym to może być spowodowane??. Z porady THX (cid53)
MASTER-1
08-10-2008, 16:00
Masz wyłączoną redukcje czerwonych oczów:D.
Niestety to nie jest to próbowałem brać rózne opcje ale to nie działa. Wydaje mi się że to przez wgrywanie sterowników itp. Co o tym sądzicie??
Peters_HiFi_v2 dźwięk, ale także wcześniej miałem Peters_v2_K800, DominixR_bagosz___akustyka_W850i_do_K800i_K810i
i jeszcze zmieniałem ikonki oraz czcionkę, wielokrotnie!!
stery dzwieku nie maja nic do aparatu. a moze ona sie nie swieci bpo masz za jasno co? sprawdzales w ciemnym pomieszczeniu?
tez tak podejrzewałem ale to nie jest to. Hmm jak myslisz moze zmiana softa pomoze. Bo jeszcze po wciśnięciu przycisku do robienia zdjęć to nawet aparat nie chce ustawić automatycznie ostrości ani balansu bieli;/.
mozesz sprobowac zmienic soft. napisz efekty
Juz zmieniłem softa. Jak sie okazało pomogło. Wszystko Działa poprawnie :) Widocznie nie można zbyt dużo wgrywać bajerów do telefonu!!
MASTER-1
18-10-2008, 08:19
Mam ELFa IMFD v 1.1.Wskaźnik stanu pamięci nachodzi się z logiem operatora.
Jak mam zmienić położenie?
[NamePhone]: PHONE:
[NameCard]: CARD:
[X_phone]: 91
[Y_phone]: 11
[X_card]: 97
[Y_card]: 1
[X_phone_bar]: 125
[Y_phone_bar]: 12
[width_phone_bar]: 50
[height_phone_bar]: 6
[X_card_bar]: 125
[Y_card_bar]: 2
[width_card_bar]: 50
[height_card_bar]: 6
;[standard_font]: FONT_E_14R
fabian704
30-10-2008, 14:35
siemka mam problem posiadnam se k770 i gdy che wejsc do telefony przez far to sa 2 foldery flesch i jeszcze jeden i sa puste o co kaman...? pomocy... :(
A ja mam pytanie ^^
Jak zwrocic do normalnego oprogramowania.?
(K800i)
A ja mam pytanie ^^
Jak zwrocic do normalnego oprogramowania.?
(K800i)
Czyli wgrałeś od k810i i chcesz mieć z powrotem k800i?
wgrywasz tak samo jak wgrywałeś k810i tylko korzystasz z innych plików.
Przemytnik3
10-11-2008, 21:45
Witam!
Jestem całkowicie ciemny w tych sidach cidach i innych;]
Mógłby mi ktoś pomóc ztuningowac mojego se k770i ???
Proszę o kontakt pod nr. gg : 9442068
Pozdrawiam :
Przemytnik