PDA

View Full Version : zmiana wyswietlacza obraz odwucony i do gory nogami

szyper
30-08-2007, 16:56
dzis poszedlem do serwisu gsm aby wymienili mi wyswietlnacz
stwierdzili ze cos jest z plyta glowna bo tel dzialal ale nic nie byloo widac
ale jak przyszedlem do domu i podlaczylem tela do kompa i potem wyjelem i
i zobaczylem na wyswietlacz to zpadlem z krzesla bo bylo widac tapete nie ma podswietlenia i obraz jest do gory nogami i lustrzane odbicie jest

PROSZE O POMOC

Wiedzmin
30-08-2007, 17:00
sorry za offtop

ale się uśmiałem :D :lol: weź daj jakieś foto:D:D:D:D

a co do tego niuansu to idź do serwisu i im to pokarz, a jeśli nie ma podświetlenia tzn że jest uwalony wyswietlach

szyper
30-08-2007, 17:03
ale juz serwis zamkniety jest juz dzisiaj!
ale jak byl tel w serwisie to nic a nic nie bylo widac poprostu nic a jak poszedlem do domu podlaczylem tela do kompoa i bylo tak jak napisalem wiec nie wiem co to moze byc!

FOTA NIE MOGE bo aparatu ni mam

Wiedzmin
30-08-2007, 17:07
potraktuj go seusem moze to pomoże

szyper
30-08-2007, 17:10
seus go wykrywa ale nie moge zauktalizowac (soft w800 r1bc002 mam)
GFLASHEM CIEkawe czy pomoże

pcxxiv
30-08-2007, 17:20
W jaki sposób zmiana softa ma pomóc na niedziałające podświetlenie i o zgrozo (xD) odwrócony ekran? Bo ja tego nie ogarniam...

szyper
30-08-2007, 17:24
wlasnie tez sie zdziwilem sytuacja jest taka jak podlacze tela do kompa i odlacze to jest tak jak mowilem. jak zablokuje klawisze i odblokuje je to jakis rozmazany jest ekrea ale widac ze jak np zmieniam muze to widac animacje
a jak potym wylacze i wlacze tela to jest z nowu pustka!

pcxxiv
30-08-2007, 17:33
No teraz dokładniej opisałeś.

Szczerze wątpię zęby to był soft. Raczej telefon by się w ogóle nie włączył niż robił takie efekty.

Jak dla mnie podczas "działania wzmożonej siły kinetycznej przyłożonej do obudowy telefonu" uszkodził się przetwornik obrazu. W optymistycznej wersji mogli ci niedokładnie wpiąć wyświetlacz do płyty głównej i coś się zwiera, ale wątpię żeby to w taki sposób się objawiało.

szyper
30-08-2007, 17:54
No teraz dokładniej opisałeś.

Szczerze wątpię zęby to był soft. Raczej telefon by się w ogóle nie włączył niż robił takie efekty.

Jak dla mnie podczas "działania wzmożonej siły kinetycznej przyłożonej do obudowy telefonu" uszkodził się przetwornik obrazu. W optymistycznej wersji mogli ci niedokładnie wpiąć wyświetlacz do płyty głównej i coś się zwiera, ale wątpię żeby to w taki sposób się objawiało.

czyli podczas pierwszej wersjii to sie zepsul przetwornik obrazu (ale gdzie on jest) na plycie glownej czy na wyswietlaczu??

pcxxiv
30-08-2007, 17:57
no właśnie niestety przylutowany do płyty głównej, wymiana dość kosztowna.

szyper
30-08-2007, 18:00
w sewisie mowili mi jak bylem ze jakis lut nie jest taki jak powinien moz to to byc??
ale ten pracownik nie zna sie za dobrze na tym i powiedzial ze jego brat by musial to robic
w poniedzialek pojde jeszcze raz z telem
teraz tylko moge sluchac muzy z telefonu

sTreamx
30-08-2007, 19:40
Sprawdź czy taśma wyświetlacza jest dobrze wpięta! W K700 miałem tez odwrócony obraz i po prostu była taśma nie do końca wciśnięta