View Full Version : zmiana wyswietlacza obraz odwucony i do gory nogami
dzis poszedlem do serwisu gsm aby wymienili mi wyswietlnacz
stwierdzili ze cos jest z plyta glowna bo tel dzialal ale nic nie byloo widac
ale jak przyszedlem do domu i podlaczylem tela do kompa i potem wyjelem i
i zobaczylem na wyswietlacz to zpadlem z krzesla bo bylo widac tapete nie ma podswietlenia i obraz jest do gory nogami i lustrzane odbicie jest
PROSZE O POMOC
Wiedzmin
30-08-2007, 17:00
sorry za offtop
ale się uśmiałem :D :lol: weź daj jakieś foto:D:D:D:D
a co do tego niuansu to idź do serwisu i im to pokarz, a jeśli nie ma podświetlenia tzn że jest uwalony wyswietlach
ale juz serwis zamkniety jest juz dzisiaj!
ale jak byl tel w serwisie to nic a nic nie bylo widac poprostu nic a jak poszedlem do domu podlaczylem tela do kompoa i bylo tak jak napisalem wiec nie wiem co to moze byc!
FOTA NIE MOGE bo aparatu ni mam
Wiedzmin
30-08-2007, 17:07
potraktuj go seusem moze to pomoże
seus go wykrywa ale nie moge zauktalizowac (soft w800 r1bc002 mam)
GFLASHEM CIEkawe czy pomoże
W jaki sposób zmiana softa ma pomóc na niedziałające podświetlenie i o zgrozo (xD) odwrócony ekran? Bo ja tego nie ogarniam...
wlasnie tez sie zdziwilem sytuacja jest taka jak podlacze tela do kompa i odlacze to jest tak jak mowilem. jak zablokuje klawisze i odblokuje je to jakis rozmazany jest ekrea ale widac ze jak np zmieniam muze to widac animacje
a jak potym wylacze i wlacze tela to jest z nowu pustka!
No teraz dokładniej opisałeś.
Szczerze wątpię zęby to był soft. Raczej telefon by się w ogóle nie włączył niż robił takie efekty.
Jak dla mnie podczas "działania wzmożonej siły kinetycznej przyłożonej do obudowy telefonu" uszkodził się przetwornik obrazu. W optymistycznej wersji mogli ci niedokładnie wpiąć wyświetlacz do płyty głównej i coś się zwiera, ale wątpię żeby to w taki sposób się objawiało.
No teraz dokładniej opisałeś.
Szczerze wątpię zęby to był soft. Raczej telefon by się w ogóle nie włączył niż robił takie efekty.
Jak dla mnie podczas "działania wzmożonej siły kinetycznej przyłożonej do obudowy telefonu" uszkodził się przetwornik obrazu. W optymistycznej wersji mogli ci niedokładnie wpiąć wyświetlacz do płyty głównej i coś się zwiera, ale wątpię żeby to w taki sposób się objawiało.
czyli podczas pierwszej wersjii to sie zepsul przetwornik obrazu (ale gdzie on jest) na plycie glownej czy na wyswietlaczu??
no właśnie niestety przylutowany do płyty głównej, wymiana dość kosztowna.
w sewisie mowili mi jak bylem ze jakis lut nie jest taki jak powinien moz to to byc??
ale ten pracownik nie zna sie za dobrze na tym i powiedzial ze jego brat by musial to robic
w poniedzialek pojde jeszcze raz z telem
teraz tylko moge sluchac muzy z telefonu
Sprawdź czy taśma wyświetlacza jest dobrze wpięta! W K700 miałem tez odwrócony obraz i po prostu była taśma nie do końca wciśnięta