PDA

View Full Version : problem z d¼wiêkiem w telefonie

cta
30-08-2007, 21:38
mam straaaaaaaaasznie ciche dzwonki w telefonie (alarm, sms, dzwonek)
walkman dzia³a bez zarzutu, czy to te¿ zwyk³e odtwórz jakiegokolwiek d¼wiêku w menad¿erze plików,
tylko te dzwonki...

wgra³em dzisiaj jeszcze raz folder acoustic i ucieszy³em siê ¿e jest ok, ale jest znów to samo, telefon dzwoni masakrycznie cicho...

najlepsze w tym wszystkim jest to, ¿e czasem (rzadko bo rzadko) zadzwoni g³o¶niej ale jest to mniej wiêcej 1 raz 50,

kompletnie nie rozumiem czemu tak siê dzieje,
mam k750i z softem w800i,

wszystko dzia³a jak nale¿y tylko te d¼wiêki...
porad¼cie co¶

pcxxiv
30-08-2007, 21:49
Rozkrêca³e¶ telefon, tzn, czy p³yta g³ówna byla wyci±gana z korpusu?

cofam pytanie, przy takich okoliczno¶ciach nie mo¿e to byæ odgiêcie styków.

Jak ni¿ej - co¶ z softem

Kaamil
30-08-2007, 21:49
A mo¿e w ustawieniach masz g³o¶no¶æ dzwonka ustawion± na cicho?

Je¿eli nie to wgranie nowego softa chyba powinno za³atwiæ sprawê.

cta
30-08-2007, 22:42
dzwonek mam ustawiony na maxa, z tym ¿e jak przestawiam ten pasek g³o¶no¶ci w dzwonku to gra super g³o¶no, a jak ju¿ od³o¿e telefon i kto¶ dzwoni to dzwonka prawie wogóle nie s³ychaæ,

czyli co? przeflashowaæ z powrotem soft?

Kaamil
30-08-2007, 22:45
Albo odpowiedz na pytanie pcxxiv bo mo¿e on zna klucz do rozwi±zania twojego problemu.

Je¿eli decydujesz siê na przeflashowanie telefonu to wiedz ¿e robisz to na w³asn± odpowiedzialno¶æ i tracisz gwarancjê ;)

cta
30-08-2007, 22:48
czemu na tym forum nikt nie czyta ze zrozumieniem...

cofam pytanie, przy takich okoliczno¶ciach nie mo¿e to byæ odgiêcie styków.
nie rozkrêca³em telefonu

Je¿eli decydujesz siê na przeflashowanie telefonu to wiedz ¿e robisz to na w³asn± odpowiedzialno¶æ i tracisz gwarancjê

mam k750i z softem w800i

Kaamil
30-08-2007, 22:58
Lepiej to dodaæ ni¿ potem s³uchaæ pretensji. A co do tego ¿e pcxxiv wycofa³ pytanie to by³o to po, albo w trakcie pisania mojego postu.

pcxxiv
30-08-2007, 23:00
to by³o przed napisaniem tego (http://se-center.info/viewtopic.php?p=175134#175134) postu przez cta, o 22:47:22 doda³em pogrubienie.

EOT

cta
30-08-2007, 23:02
dobra niewa¿ne,
dziêki za pomoc ch³opaki,

jak soft od nowa nie pomo¿e to znów wróce tutaj :-P

a pretensji do kogo¶ ¿e mi na forum nie powiedzia³ ¿e gwarancje strace to chyba bym musia³ debilem byæ ¿eby mieæ

devil_make_cry
31-08-2007, 00:24
Wystarczy wgrac acustic farem i zalatwi sprawe, tez tak mialem. Masz dwa pliki acustic standard i acustic z w800i. tak wlasnei pokolei wgrywsz farem, kopiuj pierwszy i drugi pozniej. Robisz RESTA i smiga:D

cta
31-08-2007, 08:44
ja wcze¶niej mia³em acoustic od w900 b³yty te same problemy,
wczoraj wgra³em toshare 1.6
i jest to samo

sTreamx
31-08-2007, 09:39
Albo wgraj sobie Tosharê, te¿ powinno rozwi±zaæ problem, bo skoro masz dzwonek cichy to znaczy ¿e masz "cichy" plik farfield_ring.apf..wgraj sobie ca³± paczkê od toshary i bêdzie dobrze.

krzynio
31-08-2007, 10:15
a mo¿e spróbuj sobie wgrac ca³a paczke acoustica od k750i ! bo ja mia³em podobny problem ! na ka¿dym innym sterowniku d¿wiêki po³±czeñ cdodzi³y inaczej!! albo wgraj sobie tylko do aktualnych sterów np. od Torshare farfield_ring.apf oraz farfield_play.apf !

cta
02-09-2007, 00:55
sflashowanie telefonu od nowa pomog³o :)
same pliki z acoustic nic nie dawa³y, teraz gra gitara :smile:

marek_st
04-09-2007, 20:04
Witam czy w trybie us³uga *>*<<*<* tylko mo¿na sprawdziæ g³o¶nik , s³uchawka, mikrofon czy te¿ ustawiæ bo co zwiêkszê to powraca z powrotem na ¶rodek

cta
04-09-2007, 21:01
tam tylko sie sprawdza,
ustawia siê w menu w telefonie

kalash
18-09-2007, 17:22
Czesc!

Mam maly problem z dzwonkami kontaktow.
Wygl±da to tak, ze gdy s³ucham muzyki w Odtwarzaczu, gra ona bardzo dobrze. Dobre basy, glosnosc itp. Jednak, jak ustawie sobie dan± piosenke jako dzwonek, i jak ktos dzwoni slychac ja troche inaczej.. bez basow, z takim dziwnym syczeniem.. poprostu pie¶ñ ustawiona jako dzwonek, leci po jakosci.. a w odtwarzaczu slychac ja normalnie(bardzo dobrze).. Jest jakas rada, zeby dzwonek bylo slychac identycznie dobrze jak w odtwarzaczu?

Pozdr!
Prosze o odpowiedz

Kaamil
18-09-2007, 18:29
a mo¿e spróbuj sobie wgrac ca³a paczke acoustica od k750i ! bo ja mia³em podobny problem ! na ka¿dym innym sterowniku d¿wiêki po³±czeñ cdodzi³y inaczej!! albo wgraj sobie tylko do aktualnych sterów np. od Torshare farfield_ring.apf oraz farfield_play.apf !

PS. tracisz gwarancjê.

karaczan
18-09-2007, 19:05
Czesc!

Mam maly problem z dzwonkami kontaktow.
Wygl±da to tak, ze gdy s³ucham muzyki w Odtwarzaczu, gra ona bardzo dobrze. Dobre basy, glosnosc itp. Jednak, jak ustawie sobie dan± piosenke jako dzwonek, i jak ktos dzwoni slychac ja troche inaczej.. bez basow, z takim dziwnym syczeniem.. poprostu pie¶ñ ustawiona jako dzwonek, leci po jakosci.. a w odtwarzaczu slychac ja normalnie(bardzo dobrze).. Jest jakas rada, zeby dzwonek bylo slychac identycznie dobrze jak w odtwarzaczu?

Pozdr!
Prosze o odpowiedz

niema narazie takiej opcji by wszystkie dzwieki mogly uzywac korektora.
w odtwarzaczu brzmi lepiej bo masz ustawiony equalizer tak jak lubisz. dzwonki i dzwieki odpalane przez menagera plikow nie uzywaja korektora