View Full Version : USB, Komp nie znajduje telefotu...
ThomasOnes
31-08-2007, 12:24
Pomocy. jak podłanczam koma do Pc przez kabel USB to program Flash nie chce by np. rozszezył mi sms-y. wyswietla mi tylko to : Baseband ID: 8040
Protocol Version: 3.1 i nic wiecej. pisze dalej oczekiwanie na telefon. co tu nie gra?? Kabel mam orginalny.
A zainstalowałeś sterowniki... ?
ThomasOnes
31-08-2007, 12:33
tak, jak włożyłem to komp sam znalazł jakies sterowniki i zainstalował.
To chyba nie jest temat do tunningu? Nie łatwiej tym programem co masz na płycie którą dostałeś z telefonem?
ThomasOnes
31-08-2007, 12:50
Nio a jaki to program co na CD jest. ja nic nie wiem. Bo używałem Flasha by cos zmienic w telefonie pare bajerów. A na CD jest taki program, co zmieni?? jakoś niebardzo
Nie do końca rozumiem co chcesz robić więc nie jestem w stanie Ci pomóc.
ThomasOnes
31-08-2007, 13:01
pisałem tak jak wcześniej. Otwieam program Flasha i nim można pare bajerów w telefonie zrobic, i mniedzy innymi chciałem rozszeżyć sms, by niebył ograniczony. I tu komp niewykrywa że telefon mam podłączony. nic sie nie daje..
On chce sobie zmienić plik pref_storage.txt więc pozostaje FAR. On cche grzebać..tylko jak mu pomóc.. hmm podaj jaki masz CID..
Po prostu zainstaluj stery usbflash (jak masz w abc tunningu) a jak masz cid 49 to wgraj jeszcze wcześniej łamacz w phone xs
komp sam znalazł jakies sterowniki i zainstalował.
mało prawdopodobne...
Ściągnij paczkę ze sterownikami usb, potem je wypakuj, i podłącz telefon, wyskoczy okienko z wyszukiwaniem sprzętu, i wskaż folder ze sterownikami.
kondzioff
31-08-2007, 15:06
komp sam znalazł jakies sterowniki i zainstalował.
mało prawdopodobne...
Ściągnij paczkę ze sterownikami usb, potem je wypakuj, i podłącz telefon, wyskoczy okienko z wyszukiwaniem sprzętu, i wskaż folder ze sterownikami.
Jak mało prawdopodobne? Na XP komputer nie potrzebuje sterowników. Po prostu widzi go jako dysk wymienny.
Czytanie ze zrozumieniem nie boli. On nie chce wrzucać bajerów na kartę pamięci tylko chce stunningować telefon (patche, stery itp) Do tego musi widzieć jego telefon jakiś program. I z tym ma problem.