PDA

View Full Version : Problem z D750i@W800 - po wgraniu sterowników nie ma dźwięku

agizek
31-08-2007, 15:28
Witam!
Od wczoraj borykam się z dziwnym, denerwującym problemem.
Otóż kiedy instaluję sterowniki (W900 z franek.4shared.com), po włączeniu telefonu, nie mam w ogóle dźwięku.
Kiedy dzwonię, puszczam mp3 i wideo, nastawiam budzik - zero dźwięku.
Kiedy przeflehsuję telefon, wszystko jest OK, wszystko gra, ale kiedy wgram sterowniki - ponownie to samo.
Sterowniki wgrywam tak:

1. Włączam FARa z SEPHem, i kiedy trzeba, podpinam telefon ze wciśniętym klawiszem C.
2. Kopiuję cały folder acoustic (cały folder, nie pojedyńcze pliki)
- czasami (CZASAMI) przy kopiowaniu sterowników, zatrzyma się na jakieś 5 minut na 12%, potem wszystko idzie normalnie.
3. Po skopiowaniu klikam na kropki, aż pokaże się wiadomość o wyłączeniu, klikam YES.
4. Odpinam telefon i wyłączam FARa.

Bardzo proszę o pomoc, bo bardzo denerwuje mnie ten problem.
Sterowniki wgrywam na czysty soft.
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam.

Franeek
31-08-2007, 15:32
A czy jak wgrywasz ten nowy folder to on nazywa sie "acoustic" ?
Spróbuj wgrac inne, toshare, albo cos :>

Kaamil
31-08-2007, 15:45
Spróbuj wejść FS/ifs i tutaj tym folderem (nowym) acoustic najechać na settings. Nie wchodzić do settings i tam to kopiować tylko prawym przyciskiem myszy zaznaczyć po lewej stronie fara ten nowy folder i "nałożyć go na settings.

Wszystko działa po ponownym przeflashowaniu main i fs?

Scream!
31-08-2007, 16:25
Kopiuję cały folder acoustic (cały folder, nie pojedyńcze pliki)
ja jak wgrywałem cały folder to mi go zapisało w movies i w ogóle dzwieku nie było.... wraj teraz pojedyncze pliki(zaznacz wszystkie) i wgraj do acoustic

Kaamil
31-08-2007, 17:08
Albo niech zrobi tak jak ja pisałem. U mnie to pomogło. Metoda Lorda chyba.

karaczan
31-08-2007, 17:25
co do sterow z w900 to mi tez nie chodzily. mimo ze wszystko wgrane ok. sprawdz inne stery. toshara 1.7 lub blackice wow II live polecam ;)

agizek
31-08-2007, 21:48
Franeek - tak, ten folder ma dokladnie tą samą nazwę. Spróbuję wgrac inne i napiszę jak poszlo :) .
Kaamil - spróbuję, ale najpierw spróbuję sposób lampadra8 :)
lampard8 - ok, zaraz spróbuję
karaczan - też spróbuję, heheh :)

sTreamx
01-09-2007, 00:26
najlepiej jest wgrywać kasując pliki w telefonie i wgrywając pojedyńczo na nowo

zalman
01-09-2007, 16:26
zle wgrywasz te w900 driver..