PDA

View Full Version : Jakie piny w zasilaniu w K750i

kdudka1988
03-09-2007, 09:46
Witam serdecznie !
Możliwe że tamat był wałkowany wiele razy, ja szukałem i więksości interesujących mnie informacji nie znalazłem. Otóż mam starą wtyczke do słuchawek , po rozebraniu okazało sią że moge pomieniać ustawienia wychodzących pinów więc chce ją przerobić do ładowarki samochodowej i tu pojawia się mój największy problem ładowarke mam do Motoroli jeszcze takiej całkiem starej może ktoś kojarzy T-190 , i nie wiem czy napięcie będzie dobre i jakie mogą być skutki nieodpowiedniego napięcia .
Ps. Prosze o wypowiedzi osób znających się na żeczy a nie takch którym to sie wydaje że wszystko wiedzą .... no ale tak 100% pewności to nie mają a tylko im sie tak wydaje.
Pozdrawiam Krzysiek

sunny erricsun
03-09-2007, 11:54
jeżeli dobrze zrozumiałem żal ci 10 zł na ładowarkę??

rawilson
03-09-2007, 12:38
kdudka1988 jkie masz napiecie na łądowarce od tej motoroli??? i jakie natezenie...

pcxxiv
03-09-2007, 15:36
i jakie mogą być skutki nieodpowiedniego napięcia .

telefon sie spali, oj miły zapach :B

Musi być 4.9V, 450mA - takie jest na oryginalnej ładowarce.

na 9 pinie (ten taki dłuższy) masa, na 12 - 4.9V

kdudka1988
03-09-2007, 19:02
To cała przeróbka raczej odpada:( Na ładowarce sieciowej z motki jest 3,6V 600mA więc a wiele za mało." sunny erricsun" nie tyle szkoda mi 10zł na ładowarke to szkoda mi wydawać kase na coś co praktycznie mam pod ręką jestem elektronikiem i najbardziej mi zależało na tym aby sie dowiedzieć na których pinach jest napięcie i który masa a który +. Wszystkim z góry dziękuje za uważne przeczytanie posta . Pozdrawiam Krzysiek .
Ps. Topic do zamknięcia

Nie będa kasował jak już napisałem .

Sprawe rozwiązałem inaczej :D Miałem (nadal posiadam ojciec używa) K700i I do niego miałem ładowarke samochodową , więc poprostu od wtyczki z ładowarki od K700i przylutowałem kabelek dwu żyłowy i wyprowadziłem do wtyczki od K750i i tak tym sposobem jedną ładowarką moge (teoretycznie) ładować oba telefony naraz , a jeden napewno . Pozdrawiam Krzysiek
Ps. oszczędność miejsca przede wszystkim :D