View Full Version : Zmiana obudowy k750i@w800i
A wiec dzisiaj postanowiłem dokonac zamiany korpusu srodkowego na ten pomaranczowy od w800i zostajac przy reszcie sprzetu od k750i. Po 2 godzinach mozolnej pracy (byłem bardzo ostrożny a nie głupi :P) złożyłem wszystko do kupy.Ale mam problem postepowałem wg wskazówek pewnego chinczyka z video google . Wszystko działa muzyka , aparat itd. Ale mam problem z zasiegiem praktycznie mam zero zasięgu przy oknie 1-3. I w czym może być problem ?? Sprawdzałem styki od karty sim ... i nic , anteny nawet nie ruszałem. Ale fon łapie chyba zakłócenia z każdego sprzetu ale zadnego ekranu nie dotykalem. Może ktoś wie co mam teraz zrobić (zanim napiszesz serwis :P znajdz tansza i lepsza alternatywe)
odgiąłeś styki anteny. musisz rozkręcać jeszcze raz i poprawić
Czy to taka mała metalowa blaszka po prawej stronie przy wibratorku taki zaczep jakby czy to jest na tasmie kolo aparatu :) bo szczerze mowiac. To do szczescia nie bylo mi potrzebne wiedziec gdzie jest antena a teraz jednak ... jest.. Dziekuje w ogole :) za pomoc .. jeszcze gdyby ktos mi mogl to pokazac to by było good.
ja miałem ten sam problem, ja zmieniłem na obudowe od w800 to jak wlcazylem fona to wogole nie mialem zasiegu
Koledzy antena wygląda tak ... Jak zmieniałeś korpus może jej nie przełożyłeś... A ta mała blaszka to antena od Bluetooth...
http://www.gsm-batterij.nl/producten/1550.jpg
da rade korpus od w810 ?
bo pomaranczowy mi sie zbytni nie podoba ?
Też właśnie chce zmienić korpus z w810 na youtube pełno filmików k750i z korpusem w810i
Więc myśle że powino działać :P