View Full Version : Adapter mp3
Szarlatan
08-09-2007, 19:59
Kupował ktoś z Was adapter mp3 typu -> http://tinyurl.com/ysq8lq i uzywal ze sluchawkami z chociaz sredniej polki? Nie pierdziawkami dousznymi? Bo nie wiem czy warto sie w to bawic jesli maja byc trzaski i szumy. A HPM-70 rozpadl mi sie po roku.. ;p
Kupiłem dwa i używałem ze słuchawkami sony. Jakość była dobra. Ale te adaptery są słabej jakości.. Na wakacjach oba się rozpadły. Kabelek z wejściem oderwał się od reszty. Za słuchawki zapłaciłem jakieś 50zł więc kupiłem następną przejściówkę zamiast inwestować w hpmy
Miałem takie i uzywałem je z Creative EP630.
Jakość była dobra, mi nie przerywało :)
Jest tylko jeden minus - jeśli nosisz telefon w kieszeni to łatwo o rozerwanie się tego.. Ale zawsze można kupić następne :) U mnie takie kosztuje 5zł, wiec lepiej wydac 5 niż 50 na następne słuchawki..
Ale teraz ich nie uzywam, sprzedałem wujkowi i kupiłem HPM :)
PS.
Przed kupnem sprawdź jak wygląda polączenie kabla z wtyczką (czy się nie rusza itp. :))
Przed kupnem sprawdź jak wygląda polączenie kabla z wtyczką (czy się nie rusza itp. :))
Super Glutem zawsze je sklejałem ^_^' i sie trzymało ;P
Mr.Coolio
08-09-2007, 23:20
Ja kilka razy miałem doczynienia ze słuchawkami renomowanej firmy Bose(chyba Cię to zainteresuje). Jak wiadomo Bose jest jedną z czołowych firm produkujących taki sprzęt i te słuchawki kosztowały sporo ponad tysiąc.. Powiem tak. Przejściówka psuje wszystko, co zaproponowała nam firma Bose. Miałem kilka adapterów i za 5zł i za 3zł- wszystko to jedno wielkie G. Efekt muzyki nie ten, owszem gra fajnie, ale ma się to tak jak zapięcie kucyka do bryczki przystosowanej na dwa potężne konie. Kucyk to uciągnie, ale za chwilę padnie. Tak samo z adapterem. Słuchawki będą grały, ale nie tak jak powinny. Bas mały, czystość daremna- dno. Adapter często ulega uszkodzeniu z racji tej, że przewód nie jest przyklejiny do gumowej osłony. Można podkleić tak jak sugeruje kavior. Wytrzyma. Nie raz lutowałem te małe coś :) Ja używałem adaptera ze słuchawkami Sony. Tu nie było już tak wyraźnej różnicy. Słuchawki miałem podobne do tych od DDRa. Jednak kiedy podpiąłem słuchawki Sony do adaptera HPM-70, także było inaczej. Także na dłuższą metę nie polecam :)
Przejściówka psuje wszystko
Przejściówka nie może psuć, bo to tylko trzy przewody: L-L, R-R, Masa-Masa. Nie ma tam nic poza to. Więc jak kabelek może coś psuć? poprostu słuchawki Bose nie nadaja się do pracy z komórką, bo sa urodzone do innego zadania - do pracy ze sprzętem a nie pierdziawką jaką jest K750i. To tak, jakbys chciał odtwarzać 128kb/s MP3 na sprzęcie "Bang&Olufsen" - MP3 "zabije" brzmienie tego sprzętu.
Poprostu nie ma co porównywać dobrych słuchawek (Bose) z kiepskim odtwarzaczem (K750i) a winę zwalać na trzy kabelki :| . nie tędy droga.
Mr.Coolio
09-09-2007, 00:11
Nie, żebym się chwalił, ale z elektroniką mam doczynienia od kilku lat- taki też obrałem kierunek i niestety, ale jakość materiałów użytych w przejściówce jest denna. Mówię teraz o samym gnieździe jacka. Ten miesza.
Co do słuchawek Bose i k750i, to fakt, że ma się tak jak ten wspominany kucyk do ogromnego wozu :)
W sumie po głębszym obmyśleniu sprawy przyznaję Ci rację AlaN :)
Całkowitą rację. Ale jednak przejściówka zmienia trochę wartości słuchawek(i tu jest wina daremnego gniazda) :)
Dla porównania znalazłem kiedyś adapter z podrobionych HPM-70 to postanowiłem zrobić z niego użytek.
Wymieniłem całe gniazdo jacka na swoje dobrej jakości gniazdo i na słuchawkach Sony było tak jak na każdym innym sprzęcie. Moją extra przejściówkę pokazywałem kiedyś na chacie forum chyba :)