View Full Version : Problem karta pamięci
Mam problemy z 2 kartami pamięci a mianowicie, pierwsza 512 sony mspd 100% oryginal (kupowana w vobisie) po włożeniu jej do mojego k750i ekran robił sie na zmane biały i czarny, niewiem czego to wina, druga karta pamięci to też oryginał 2 gb i tutaj po wgraniu utworów robią mi sie mixy, tzn odtwarza mi utwór który wgrałem, ale pojawiają sie w nim kawałki innych utworów na karcie, bądź dawno z niej wyrzuconych czego to wina ?? pomóżcie !!!
rawilson
09-09-2007, 10:24
KruQs wyglada na to ze masz cos z softem... spróbuj seusa!
hmmm. ale dziwne jest to, że jeśli wkładam karte kumpla i na nią wszystko wrzucam jest ok a nie chce narazie grzebac w sofcie, bo sie na tym nie znam
a karta kumpla jest też z vobisu 1gb sony kurka wodna ej, a jeśli bym obydwie sformatował ? to co wtedy ?
the bill
09-09-2007, 12:15
zacznij na początek od sformatowania karty z poziomu telefonu [powinno pomóc]i obserwuj przy jakim procentowym zapełnieniu karty problem będzie sie pojawiać ponownie.
Sformatowaem i nic niepomoge, wrcy karta siada... niewiem co robi... kurde to niebyla tania rzecz... mozna jakos uratowac ??
the bill
09-09-2007, 18:27
wkładam karte kumpla i na nią wszystko wrzucam jest ok
a sprawdzałeś swoja kartę u kumpla?
masz na nią gwarancję?
pierwsza 512 sony mspd 100% oryginal (kupowana w vobisie)
sony daje 5 lat gwarancji
dziwi mnie fakt tylko, że masz problem z dwoma kartami :/
mi mówią w vobisie jest nieważna ;/ nie wiem może ta 512 długo przeleżała nie używana .... i wcale jej nie czyta a ta 2gb kupowana była nie w moim mieście... nie wiem pomajsterkuje jeszcze ;D
ej miałby ktoś możliwość przesłania mi tych plików które są na karcie (takie co maja zero kilobajtów ?? moje gg to 5080264
the bill
09-09-2007, 20:00
mi mówią w vobisie jest nieważna ;/
co jest nie ważne? polska jest w unii i tym samym muszą akceptować warunki producenta - w tym wypadku na rynek unii europejskiej.
zacznij inaczej. zadzwoń, spytaj sie o karty do telefonu, spytaj jaką dają gwarancję. zobaczysz co usłyszysz.
jeśłi oni chcą być cwańsi, kup druga kartę a na drugi dzień zanieś im tą co ci sie zepsuła. jestem pewien, ze ci wymienią a tą co dostaniesz z powodzeniem sprzedasz :wink:
polak potrafi :>
możesz też poprosić kierownika i niech da ci odpowiedź na piśmie, że nie dają gwarancji na kartę. jeśli nie będzie chciał ci dać tego, poproś o przyjęcie na serwis [tego sie nie naprawia, odsyłają do producenta a ten daje nową kartę] - jeśli nadal będa sie opierać, poinformuj ich, że zamierzasz skorzystać z rzecznika praw konsumenta i takie tam - wymyślisz coś.
vobis już ma wyrobioną [pewną] markę i nie pozwoli sobie na tego typu sprawy. jestem przekonany, ze załatwisz to po swojej myśli.
w jakim mieście i gdzie kupowałeś druga kartę?
jakiego producenta jest?
true_direction
17-09-2007, 21:57
"KruQs" NAPISAŁ: "(...)druga karta pamięci to też oryginał 2 gb i tutaj po wgraniu utworów robią mi sie mixy, tzn odtwarza mi utwór który wgrałem, ale pojawiają sie w nim kawałki innych utworów na karcie, bądź dawno z niej wyrzuconych czego to wina ?? pomóżcie !!!"
MAM TO SAMO. MA KTOŚ JAKIŚ DOBRY SPOSÓB ABY TEMU ZARADZIĆ? I wykasowałem te 2 pliki co miały 0kb bo mi kolega powiedział że to niepotrzebny syf,czy to coś daje??jeśli tak to błagam niech mi ktoś wyśle na maila jacek17530@wp.pl będę cholernie wdzięczny!!! Pzdr wszystkich freshmanów(tj ja)
Wiecie co wam powiem?? Miałem kiedyś podobny problem z moją Sony MSPD 1GB ale szukałem problemu w innym miejscu mianowicie co dziwne u mnie pomogło odgięcie delikatnie do góry tej blaszki co trzyma kartę. Też miałem tak że pojawiał mi się biały ekran po włożeniu ale od tamtej pory jak odgiąłem tą blaszkę jest wporządku.
Nie mówię że tak musi być u każdego ale u mnie pomogło.
Pozdro.
true_direction
18-09-2007, 17:32
jak wgram mp3 na tela to robi mi się mix z utworów(przeskakuje i co kilka sekund inna piosenka spośród tych co działają ok) Co mam zrobić, żeby tak się nie wgrywało! I need help!!! :cry:
true_direction
18-09-2007, 20:12
sformatowałem kartę ,troche wgrałem z 500mb i jak odtwarzam to te ostatnie co były wgrywane się zmiksowały a w tych wcześniejszych gdzieniegdzie jest taki dźwięk ułamek sekundy(jak "pip") ale leci dalej dobrze - czy to oznacza że karta źle zapisuje??Czy soft zmieniać?prosze o pomoc