PDA

View Full Version : Dziwny problem

darekkrk
09-09-2007, 09:22
Witam jest to moj 1 post dlatego witam wszystkich :) mam problem z k750i
więc: Wczoraj w telefonie nagle zaczal mi przerywać joystick a po chwili przestal wogole działać , nie dzialal we wszystkie strony, po chwili zaczeła działać klawiatura, chodzilem po serwisach powiedzieli ze do wymiany joy i jakas płytka (cena za to ok 100zł )po kilku godzinach , zaczal dzialac w 2 kierunki czasami jeden joystick a klawiatura była :"pomieszana" czyli naciskałem np 4 wyskakiwalo GHI naciskałem np 6 wyskakiwało MNO (wszystkie 3 litery naraz) gdzy wciskałem przyciskal aparatu (robienia zdjeć) właczał sie walkman i teraz tak.... wyciągłem na cała noc baterie z telefonu rano wkładam ja iiii ? dziwnym trafem wszystko działa bez problemu jakby wogole nie był zepsuty ,strasznie dziwne ,moze mi ktos powiedziec czym była przyczyna ze prawie nic nie dzialalo ?? dac to do naprawy czy poczekac az znow sie stanie cos ? a moze to wina baterii ? prosze o porade. Pozdrawiam

weer
09-09-2007, 10:30
Z serwisem poczekaj aż znowu Ci się tak zrobi, bo powiedzą ze nic sie nie dzieje a telefonu na darmo nie bedziesz mial przez jakis czas.

Możliwe ze tak sie dzieje jak np. sie ma telefon włączony 24/h 7 dni w tygodniu. Mi sie dzwonek raz przestawił sam jak miałem tak włączony, to wyjąłem i włożyłem baterie i dziwnym trafem dzownek się zrobił taki, jaki być powinien,.

darekkrk
09-09-2007, 10:50
No racja ja go nie wyłaczam na noc zostawiam go tylko wygaszacz jest i tyle

maniek-07
09-09-2007, 11:46
mi też telefon działa 24/24 i jest dobrze... ale kto wie... a wyjęcie bateri wystarczało na kilka sekund, no może minut, to że leżał całą noc to już nie miało dużego wpływu... jakby coś się działo to za aktualizuj swój telefon przez SEUS, chociaż nawet jeśli teraz jest wszystko ok to możesz to zrobi (nic nie zaszkodzi, tylko pamiętaj że telefon się w tedy czyści... )

darekkrk
09-09-2007, 12:25
Wczesniej wyciagalem baterie na kilka min ale raczej nic nie dalo wyciaglem na ok 2 h i niektore klawisze zaczely dzialac i joy tylko w 1 strone no a przez noc lezal bez baterii i wszystko dziala do tej pory .

darekkrk
09-09-2007, 15:59
jakby coś się działo to za aktualizuj swój telefon przez SEUS, chociaż nawet jeśli teraz jest wszystko ok to możesz to zrobi (nic nie zaszkodzi, tylko pamiętaj że telefon się w tedy czyści... )

To bede musial wgrywać softa jak tym programem wyczyszcze ? czy tylko pliki w katalogach smsy fotki itp ??

maniek-07
09-09-2007, 18:06
nie softu nie wgrywasz... w sensie "czyści" że sms-y, kontakty na telefonie... wszystko co masz na telefonie Ci zniknie...

darekkrk
10-09-2007, 09:14
Mam softa od W800i . I Zrobiłem SEUSem aktualizacja niedostepna w telefonie jest zainstalowane najnowsze oprogramowanie tak mi pokazalo... teraaz znow czasami sie przycina joystick na dluższy czas heh ;/

darekkrk
10-09-2007, 20:56
Ktos ma jeszcze jakies pomysły/porady/ dotyczace mojego problemu?

AlaN
10-09-2007, 21:15
ad 0a. - ZMIEŃ TYTUŁ POSTU! Kto ma wiedzieć, co Ty masz za "Dziwny problem"?! :evil:

ad 0b. Scalaj posty i nie pisz jednego pod drugim, bo szybko dorobisz się ostrzeżenia! Nie czytałeś regulaminu ! :evil:

ad 1. Zacinanie joy'a = najprawdopodobnie padł joy. Czeka Cie wymiana.
ad 2. Wariowanie całej klawiatury i niekontaktowanie = wymiana elektryki klawiatury; nie kosztyuje to 100zł, tylko 35,- i samemu możesz ją wymienić. Chyba, że nie chcesz próbować, to wówczas jednak 100zł :D

rawilson
10-09-2007, 22:02
mi to na zalanie wyglada :roll:

darekkrk
10-09-2007, 23:01
mi to na zalanie wyglada :roll:
Raczej nie możliwe telefon nie mial stycznosci z woda deszczem nic sie nie wylalo na niego...hmm a jeśli to tak jak mowisz zalanie to co wtedy ??

rawilson
11-09-2007, 14:17
darekkrk to lipa i to straszna... woda czy coś sieje straszne spustoszenie na płycie głównej... w najgorszym wypadku telefonik na złom pójdzie...

darekkrk
11-09-2007, 15:19
to nie dobrze ale telefon nie mial stycznosci z woda. teraz jest tak jak w 1 poscie pisalem na nic nie odpowiada czasami wejdze w menu teraz np udalo mi sie wlaczyc muzykke i tylko tyle podkrecac i sciszac mozna i koniec czyli co serwis? :(

darekkrk
23-09-2007, 08:56
Witam ponownie, nie bede zakładał nowego tematu tylko napisze tu... wiec tak telefon został wyczyszczony i klawiatura i joy chodza bez problemu, ale po kilku dniach nie działa mi TYLKO przycisk na klawiaturze 2,5,8,0(cały ten pion) i nie moge sciszyc dzwieku podgłośnic moge ale juz nie scisze( przestały działac tak nagle "od tak") no i to sa te problemy .reszta klawiszy i joy działa bez problemu, i teraz pytanie co zrobic zeby wyzej wymienione przyciski działały, co moze być przyczyna ? mam softa od W800 ,tel nie został zalany ani nic w tym stylu prosze o pomoc.Pozdrawiam

piotrek1416
23-09-2007, 09:13
właśnie niestety mam ten sam problem i nie wiem co robić:( u mnie w tel nie działa * 0 # i c :( pomóżcie. dzisiaj sie tak porobiło. tez mam softa od W800i

darekkrk
06-10-2007, 17:47
CHciałem sie spytac a nie bede nowego tematu zakładał czy da sie wymienic joya a chodzi o samą nasadke (ta srebrna) czy da sie ja jakos sciagnąci nałozyć nowa i jaka jaka jest roznica miedzi k750i a d750i ? pozdrawiam