PDA

View Full Version : Nie moge polaczyc sie z komputerem bluetooth ani kabel usb

tylko_smugi
09-09-2007, 11:29
Z racji ze to moj pierwszy post witam serdecznie wszystkich.

Moj problem jest dosc dziwny. Nie moge łaczyc sie przez kabel ani buetooth ostatni raz polaczylem sie do MyPhoneExplorer.
Drugi to ze jak dostaje smsy to np. mam je gdzies w środku wogole nie pokoleji, jak jest ta lista przy wysylaniu ze do Tych co najczesniej sie wysyla to nic sie nie przesunelo a pisalem z jedna osobo i nic byla gdzies nadal w srodku tej listy.

Nie wiem z czego te problemy wynikaja ostatnio wyjąłem baterie ale nie pomoglo, zresetowalem ustawienia tez nic nie pomoglo.
Sciagam troszke gier na telefon i programow z tej storny także ze wirusa to chyba nie mam.

Problemy zaczely mi sie od momentu gdy sciagnolem Farmanager czyc os takiego z tej strony ale pamietam ze wogole nie udawalo mi sie polaczyc z telefonem.

Nie wiem co sie dzieje potrzebuje bluetootha etc a tu prosz lipa. Ogolnie to przez nic nie moge sie polaczyc. Jedyne co to udalo mi sie raz u koleznaki ale gdzie indziej to tez nie moglem u kumpli. Prosze o pomoc

Pozdrawiam

maniek-07
09-09-2007, 11:41
spróbuj telefon za aktualizowac przez SEUS, jeżeli też go nie odczyta noto lipa... nie wiem co mogło Ci walnąc, po raz pierwszy słyszę o takim problemie...

tylko_smugi
10-09-2007, 14:50
No i mamy odpowiedz na tak dziwnie odbierane smsy ;). Otóz gdy resetowalem ustawienia do poczatkowych resetuje sie i godzina i data. Godzine ustawilem jednak daty zapomaniale.
Jednak pozostaje drugie pytanie dlaczego nie moge polaczyc sie przez bluetootha ani kabel do kompa. Moze musze poustawiac jakies porty czy cos w tym rodzaju. Jezeli ktos by im pomogl bylbym wdzieczny. Bo biorac pod uwage MyPhoneExplorer gdzie wyszukuje po wszystkich portach wogole nie znajduje mojego telefonu

rawilson
10-09-2007, 16:51
Bo biorac pod uwage MyPhoneExplorer gdzie wyszukuje po wszystkich portach wogole nie znajduje mojego telefonu
masz zainstalowane sterowniki???
bluetootha
masz włączona widoczność???

AlaN
10-09-2007, 17:17
"Z racji ze to moj pierwszy post...
...popełniłem już plamę na samym wejściu. Nie czytałem regulaminu i wpisałem durny tytuł tematu. Przepraszam, zaraz to poprawię i więcej to się nie powtórzy."

Tak powinien zaczynac się Twój post :???: . Zmień tytuł, bo nikt nie wie w spisie tematów co masz za problem.

ad1. Nie widoczność w komputerze = coś ze sterownikami do USB. Spróbuj zainstalować na nowo.

ad2. Zobacz, czy nie masz ustawionej oszczędności energi w Bluetooth: Menu > Ustawienia {wybierz} > Łączność > Bluetooth {wybierz} > Oszczęd. energii {wybierz} > WYŁĄCZONE . Jeśli masz Włączone, to telefon widzi TYLKO jedno urządzenie które ma w liście i z którym aktualnie pracuje (np. słuchawka). Wyłącz "Oszczedzanie Energii" albo wyłącz akurat pracujące urządzenie (np. słuchawkę), żeby telefon "zainteresował" się innym urządzeniem.

tylko_smugi
12-09-2007, 10:58

Jezeli chodzi do usb to nie sadze chyba ze przy naprawie kompa facet w serwisie zainstalowal ale wczesniej wszystko pieknie dzialala. Ja az tak bardzo sie nie znam wiec moze i nie mam ale MyPhoneExplorer za pierwszymr azem bez zarzutu wykrył mojego Soniaka wiec naprawde nie iwem o co come on. Wiec jezeli ktos moglby mi pomoc w tej kwestii to ebde wdzieczny

Bluetooth wlasnie zainstalowalem sobie Blue Soleil podlacze bluetootha do kompa i zaraz powiem co wyszlo I DZIALA ;)

Jednak co by nie bylo zalezy mi na tym aby dzialal mi tez kabel z pgrogramem MyPhoneExplorer poniewaz bardzo mi sie spodobal i zdecydowanie latwiej jest cos pisac na klawiaturze niz an telefonie ;)

Scream!
12-09-2007, 13:56
rawilson napisał:

Jezeli chodzi do usb to nie sadze chyba ze przy naprawie kompa facet w serwisie zainstalowal
zainstaluj stery usb z plytki