View Full Version : Sposób na gumową zaślepke?? Zna ktoś??
Siema ;)
Załozyłem temat gdyż opcja "szukaj" nie ukierunkowała mnie do żadnego zgodnego tematu :)
Chodzi mi o tą gumową zaślepkę od slotu kart pamięci, po paru otwarciach ta "dziurka" na paznokieć odstaje :x taki sam problem miałem w k700i z tym że przy wejściu do fast portu :x
Stąd moje pytanie czy opatentował ktoś jakiś sposób aby tą gume przywrócić to poprzedniego stanu :?:
Z góry dzięki za odpowiedźi
Pozdro
Nie ma na to sposobu. Zaślepka się wypacza i telefonik nie będzie stać na kancie żeby zrobić zdjęcie z samowyzwalaczem. Nic nie poradzisz - tak jest. Wyjściem jest kupno nowej obudowy (bo tylko gumki nie dostaniesz) i wymiany samej gumki - tylko czy warto?
bo tylko gumki nie dostaniesz
Dostanie dostanie ;) często w komisach mają takie gumki :) a przynajmniej na forum spotkałem się z tym (ale gdzie konkretnie, to już nie za bardzo pamiętam :roll: ) cyzioo po prostu musisz pochodzić do komisach/serwisach i popytać się, czy takowej gumki nie mają.
Panowie panowie jednak da rady :) :) "naprawić" to gumeczke :)
Wystarczy linijka i pare tomów encyklopedii 8) 8)
I sie odkształciła
ale wyjąłeś ją z telefonu, czy telefon przycisnąłeś? Jak wyjmowałeś, to nie było żadnych problemów - wyjęcie - włożenie?
Przycisnąłem telefon, ale pod gumke dałem linijke podobnej szerokosci co ta gumka, zeby wieksza powierzchnia była dociskana i świetnie teraz telefon stoi na boku 8) 8)
a ja znam szybszy sposób wystarczy delikatnie odciąć troszeczkę gumki z boku najlepiej obcinaczem do paznokci i gitara tylko nie obetnij za dużo w k700 też tak zrobiłem
tez mnie to denerwowalo :) ale pewnego dnia wyjalem karte pamieci i gumke wcisnalem tak mocno w srodek jak to mozliwe i zostawilem telefon tak na jakis czas :) i teraz stoi ladnie :)