View Full Version : Simock
Witam zakładam ten temat nie tylko dla siebie ale i dla każdego kto posiada k800i z założonym simlockiem.
Mój CID to 49 i simlock w sieci "3".
Proszę o odpisanie wszystkich, którzy mogą pomóc.
Pozdro.
Na dzień dzisieszy mając kabelek serwisowy trzeba wykupić tzw. loga.
rawilson
12-09-2007, 21:16
Na dzień dzisieszy mając kabelek serwisowy trzeba wykupić tzw. loga.
czy aby na pewno? co do loga to się zgodzę jego koszt 3 - 9 zł ale wystarczy nam dcu-60 i zdejmiemy sim-locka ale motoda bypass - inaczej mowiąc po seusie albo woltanie lock nam wróci i już nie możemy tego powtórzyć gdyż to działa na cid <52 a jak wiemy CID na db2020 jest "pływający"! Wszystko to zrobimy programem Kulan kendi ;)
wystarczy nam dcu-60 i zdejmiemy sim-locka
Tak, jest zgadza się wystarczy nam zwykły dcu-60 który jest załączony do zestawu z nowym telefonem.
Kulan-Kendi http://www.gsm-sklep.pl/product_info.php?products_id=213
co do loga to się zgodzę jego koszt 3 - 9 zł
Proszę o więcej info na ten temat.
K800 to telefon nowszy od k750 więc logi powinny być chyba droższe?
Gdy ja odniosłem telefon do serwisu koles powiedział że chce 75 zł bo musi wykupić logi dlatego tak drogo.
I tu pytanie czy tak dużo policzył sobie za "robociznę" czy logi do k750 są droższe niż do k800.
Właśnie przyłączam sie do prośby powiedzcie co i jak z tymi logami do 20zł jak bym zdjął simlocka to bym był w niebo wzięty....
sokolr - powyżej podałem link do polskiej strony gdzie jest dokładnie opisana procedura zdjęcia simlocka za pomocą loga (25zł).
[jak ktoś taniej znajdze w detalu to piszcie]
Gdy ja odniosłem telefon do serwisu koles powiedział że chce 75 zł bo musi wykupić logi dlatego tak drogo.
I tu pytanie czy tak dużo policzył sobie za "robociznę" czy logi do k750 są droższe niż do k800.
Raczej policzył bo hurtowo można kupić np.30 logów to wyjdzie po 8zł z groszami za 1 loga.
Bedac w Anglii kupilem SE k800i w sieci O2.
Po powrocie do Polski chcialem zdjac simlocka, ale w moim miescie wolaja za to od 70 do 250 zlotych. Dlatego zaczalem szukac alternatywnego sposobu odblokowania telefonu.
W jaki sposob moge sprawdzic wersje CIDa? Male wyjasnienie co to w ogole jest tez byloby mile widziane. Poza tym, co to sa te tzw. "logi"?
Jestem zupelnie zielony jesli chodzi o telefony komorkowe. Nigdy nie robilem z nimi nic innego niz dzwonienie/pisanie smsow. :oops:
A tak troszeczke poza temat, w jaki sposob moglbym zmienic soft w telefonie i co to konkretnie daje?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Jako, że telefon powinien służyć do dzwonienia a k800i także do zabawy postanowiłem, że poświęcę swoją kasę i pojadę zdjąć simlocka. Wcześniej dowiadywałem się w tym komisie i facet powiedział, że z moim softem będzie to kosztowało 100zł. Uznałem, że kit niech sie dzieje co chce i oddałem go do tego komisu. I tu ogromne zaskoczenie!!!! Za 100 zł okazało się, że facet:
1. Zdjął mi sim locka
2. Wgrał polskiego softa
3. Zmienił stery od aparatu
4. Zmienił stery od dźwięku
5. Wyczyścił wnętrze fona
Zapytałem gościa po co mnie tak nastraszył to nic mi nie odpowiedział.
P.S. Morał z tego taki:
To już nie jest takie drogie!!!!
To już nie jest takie drogie!!!!
To zależy jak dla kogo. To wszystko można zrobić samemu wykupując 1 kredyt w K-K można wykonać 3 operacje np. PL soft + unlock (zostanie jeszcze 1). Na dziś najniższą cenę znalazłem 23zł. Policz ile $ zostaje w kieszeni.
No oki ale za samego sim locka chcą 40zł i masz 100% pewności że jak coś pójdzie nie tak i nie położysz telefonu na półkę i nie będziesz czekał na przypływ kasy, żeby go naprawić.. :smile: :smile:
Ale 23 zł to jest spoko cena 8)
ktomaczas
16-10-2007, 17:13
Jest jakas rada na cos takiego..? : |
http://grzecznystudent.lua.pl/komora.JPG
rawilson
16-10-2007, 18:37
ktomaczas taaa.... jak sim-lock na plusa, ere albo play to bez wychodzenia z domu za 140 zl masz zdjetego zdalnie... jak inna siec to 250 zdalny!
ktomaczas
16-10-2007, 18:49
Angielska 3.. No wlasnie.. 250zl.. : |
rawilson
16-10-2007, 18:55
mozna po komisach pochodzic... tak za 140 juz pewnie zdejmą...
ktomaczas
21-10-2007, 11:00
Zdecydowalem sie oddac tel do komisu zeby zdjeli mi simlocka, ale przed tym chcialem sobie zrobic w nim polski jezyk, zeby nie wrocil mi simlock pozniej.. Zmienilem soft na R1KG001, wlaczylem telefon zeby sprawdzic czy jest polski jezyk, a tu.. Podaj pin.. Wpisalem i wbrew logice istnienia swiata dzialaja mi wszystkie polskie sieci : o Nie zebym mial cos przeciwko : D Tylko zastanawiam sie jak to mozliwe.. Psikus..
ktomaczas proponuje zebys napisal dokladniej jak to zrobiles i jakim programem bo mam taki sam problem i moze u mnie tez sie uda:)
pliiisss:)