PDA

View Full Version : Konfiguracja GPRS w moim k550i

sek751
25-09-2007, 20:47
Witam,

Mam problem ze skonfigurowaniem internetu GPRS w komórce Sony Ericsson k550i. Wyciągnąłem telefon z pudełka, wszedłem w internet i odrazu wywala komunikat: "Błąd komunikacji bla bla bla". No więc wszedłem na stronę plusa i tam ściągnąłem automatyczną konfigurację, zapisałem, wszedłem w przeglądarke... i znowu ten sam błąd. Mój ojciec ma komórkę w plusie na abonament (ja mam simplusa), włożyłem do telefonu jego kartę, wszedłem w internet i śmiga aż miło. Potem znowu wsadziłem swoją karte i błąd :| No więc porównałem ustawienia internetowe w komórce ojca z moimi i wszystko jest tak samo a u niego działa a u mnie nie :( Nie wiem już co mam zrobić :(

Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Chciałbym mieć w komórce GG, móc wysyłać MMSy i siedzieć na operze mini a niestety nie moge zrobić niz z tych rzeczy przez ten błąd.

Pozdrawiam

maciejka1990
25-09-2007, 21:17
Z jakiej przeglądarki korzystasz :?: :> Jeśli z Opery mini, to musisz ustawic profil internetowy dla javy :> A jak ze standardowej to nie wiem w czym może tkwić problem....

Acr
27-09-2007, 20:27
Witam,

Czy wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Chciałbym mieć w komórce GG, móc wysyłać MMSy i siedzieć na operze mini a niestety nie moge zrobić niz z tych rzeczy przez ten błąd.

Pozdrawiam

Z tym GG to nie chcę Cię martwić ale w Orange GO przy aktywnym połączeniu GG przez GPRS Internet (nie WAP) oraz klient jadu-gadu to... nie dodzwoni się nikt do Ciebie, nie wiem czy to wina klienta GG, Orenża czy mojej głupoty ale nie jest tak kolorowo, albo GG albo telefon.

Wracając do tematu spróbuj może tego linka

http://www.simplus.pl/v.do?idx=805228

maciekke
15-11-2007, 17:45
3 Aby aktywować usługę Roaming, Użytkownik SIMPLUS musi mieć wyłączony GPRS/MMS.

4 Aby aktywować usługę GPRS, Użytkownik SIMPLUS musi mieć wyłączoną usługę Roaming.

karaczan
15-11-2007, 17:57
niewiem jak w plusie jest ale np w erze ustawienie dla taktaka sa ciut inne niz dla abonamentu. moze tu tkwi przyczyna??

Zdunek
15-11-2007, 18:21
No i gg dziala sprawnie tylko w Erze (Heyah, tak-tak) :(

mikid
15-11-2007, 23:47
sek751 to napewno nie wina kom. jak juz sie domysliles,

masz aktywowane uslugi gprs w simplusie?

Zdunek ma racje, w erze gg działa ok, jak zwykła aplikacja, czyli mozna dzwonic w tym czasie :)