View Full Version : jak zmienić sterownik dźwięku w W810i - pomocy
Witam... posiadam SE W810i, ale nie jestem zadowolony ze standardowego dźwięku z głośnika zewnętrznego... po prostu jest zdecydowanie za cicho... i tu moje pytanie jaki sterownik polecacie ? wow II live, the LOUDEST Acoustic v2, może jakieś toshary, czy od W900i ?? chcę alby było głośniej nie tracąc na jakości zarówno gł. zewnętrznego jak i na słuchawkach... prosiłbym też o dokładny opis jak to zrobić... mam kabel dcu-60, driver usb zainstalowany, pobrałem program setool2lite i nie mam pojęcia co dalej... ?? prosiłbym o dokładny opis kogoś kto się zna na W810i... i jeszcze sterownik od aparatu tu raczej najlepszy jest raiderski 6.51... pomoże mi ktoś ? byłbym bardzo wdzięczy czekam na odpowiedzi i z góry dziękuje :)
Wszystko robisz tak jak na K750/W800 CID49, z tym że wgrywasz łamacz do W810 i tak samo REST.
z tym że wgrywasz łamacz do W810 i tak samo REST.
A ja mam pytanie:
Czy istnieje FAR pod W810i??
Bo wiem, żw Phone-XS flashuje W810i tyle że gorzej z tym FAREM.
rawilson
28-09-2007, 23:49
Czy istnieje FAR pod W810i??
Bo wiem, żw Phone-XS flashuje W810i tyle że gorzej z tym FAREM.
w 50 % - Far nie obsluguje Flash - tylko FS - tak wiec patche i resty wgrywamy Farem (no jak kto woli - ja wszystko robie Se tool 2 lite :devil: )
nie rozumie ~~
far nie obsluguje flash
obsluguje fs
to jak wgrac rest skoro rest wrzuca sie do flash? ~~
czy ja to zle czaje? ;]
- Far nie obsluguje Flash - tylko FS
Ale mnie chodzi o to, że nie moge znaleźć FARA, który obsługuje W810i.
Bo ja mam FARA który nie obsluguje W810i. (Nie ma go wśród telefonow)
A mowilem o Phone-XS że on flashuje telefon. (Ja mam Phone-XS który może uspić W810i czy co tam sie robi) ;)
rawilson
29-09-2007, 00:30
Ale mnie chodzi o to, że nie moge znaleźć FARA, który obsługuje W810i.
Bo ja mam FARA który nie obsluguje W810i. (Nie ma go wśród telefonow)
jutro wrzuce... ja go mam... ale tera uploaduje wazniejsze rzeczy ;]
to mógłbym prosić o dokładną instrukcje\opis jak wgrać sterownik dźwięku i aparatu ?? i jakie od dźwięku polecacie ? wszyscy zachwalają toshary.... ?? na prawdę uratujecie mi życie bo ja jestem zielony w tych sprawach...
ASAS77 stery znajdziesz na http://franek.4shared.com a wgraj przez se tool 2 lite jest opis na forum ;-)
ja chyba nigdy tych sterów nie wgram... :(
ja chyba nigdy tych sterów nie wgram...
jutro wrzuce... ja go mam
Jesli jest FAR dla W810i to wystarczy wyrzucic stare i wgrac nowe stery. ;)
Tylko gdzie?? Chyba w acoustic. :neutral:
Tak jak w w800/k750. Taka sama ścieżka. Bodajże FS\ifs\settings\acoustic. (?)
Alek_45 nia nabijaj :/ ja kpisze ze jest far pod w810 to znaczy ze jest...
jest jeszcze far dla całej platformy db2020...
a scieżka taka sama
a jeśli jest far pod W810i to wszystko robi się dokładnie tak jak na K750i ?? bo ja na prawdę nie mam w tych sprawach doświadczenia, więc bez niczyjej pomocy lepiej żebym się nawet za to nie zabierał... zależy mi tylko na sterach od dźwięku i nic więcej
robisz tak samo jak w k750 tylko nie wgrasz resta w farze... tylko przez se tool 2 lite
rawilson
29-09-2007, 21:02
jest jeszcze far dla całej platformy db2020...
a co ma w810i do db2020 :roll:
a co ma w810i do db2020
nic tylko alek pisał cały czas ze nie widział takiego fara itp to mu napisałem...
a jeśli jest far pod W810i to wszystko robi się dokładnie tak jak na K750i ?? bo ja na prawdę nie mam w tych sprawach doświadczenia, więc bez niczyjej pomocy lepiej żebym się nawet za to nie zabierał... zależy mi tylko na sterach od dźwięku i nic więcej
Jesli sciezka jest taka sama to zobacz temat o wgrywaniu sterow dzwieku.
Jesli dalej beda klopoty to moge ci pomoc na gg. :mrgreen:
Alek_45 nia nabijaj ja kpisze ze jest far pod w810 to znaczy ze jest...
No to mowie, ze jest!
Nie wiedzialem, ze jest i dlatego sie pytalem wczesniej. :neutral:
robisz tak samo jak w k750 tylko nie wgrasz resta w farze... tylko przez se tool 2 lite
Jeszcze jedni pytanie:
Czemu ma nie wgrywac resta przez FARA??
Sory ale nie wiedzialem o tym, ze nie mozna przez FARA??
Czemu ma nie wgrywac resta przez FARA??
far nie obsługuje flash..
a nie da się wszystkiego zrobić w setoll2lite ?? bo to troche bez sensu...
a nie da się wszystkiego zrobić w setoll2lite ?? bo to troche bez sensu...
da sie.. jest opis na forum...
a jeśli chciałbym to zrobić Phone XS to tworze foldery w katalagu files to upload ifs\setting\acoustic i tam wrzucam wszystkie pliki i to wszystko ? czy trzeba najpierw usunąć stare ale jak ? :/
Lepiej używaj XS++, dla W810 jest pewniejszy.
FARem robimy tlyko przeróbki w FS.
Jeśli nie mamy RESTa to możemy wgrać po prostu potem main XS++ ale to trochę dłuższa droga.
No i jeszcze jedno: Ten FAR z opcją dla W810 i DB2020 jest w temacie Tuning DB2020(przyklejony).
dzięki użytkownikowi kaczmar udało mi się wgrać wreszcie te stery setoolem... dziękuje temat do zamknięcia... to jest wzorowy user, który pomoże... a nie np. Rawilcon czy pcxxxiv którzy na czacie się jeszcze ze mnie nabijali :P może i macie dużą wiedzę, ale nie chętnie się nią dzielicie... jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
rawilson
30-09-2007, 15:10
nie np. Rawilcon czy pcxxxiv którzy na czacie się jeszcze ze mnie nabijali
hmmm... wiesz co?? wszystko jest na forum... tylko trzeba pomyslec troche... jest paczka z kustomizacja i z sterownikami w jednym... wystarczylo customa wywalic i juz... a z reszta... a wiesz czemu ci nie pomoglem??? kiedys miales jakies 'SI' do mnie na czacie... tyle! milego modowania!
karaczan
30-09-2007, 16:20
ja mu nie pomoglem w sumie.
sam to zrobil, w koncu sie przelamal ;)
ja tylko paczki przygotowalem z wow II mix i toshara, by sobie sam sprawdzil ktora lepsza ;)
ale metode opracowal rawilson i za to mu chwala.
bo ja nie mialem pojecia ze mozna takie paczki setoolem wrzucac :P
kaczmar
Nie znam takiego :lol:
Rawilcon
Ani takiego... :)
A tak na serio to na rawilson' a nie dam złego słowa powiedzieć bo to on mnie prowadził za rączkę przy pierwszej zmianie w moim telefonie. A co do twojego problemu ASAS to jest takich pełno na forum ostatnio i każdy zakłada temat. Jest to bardzo męczące jak sie widzi któryś już raz podobny temat. Wszystkie metody "napraw" są opisane po 1000 razy więc wystarczy trochę poszukać.
A co do twojego problemu ASAS to jest takich pełno na forum ostatnio i każdy zakłada temat. Jest to bardzo męczące jak sie widzi któryś już raz podobny temat. Wszystkie metody "napraw" są opisane po 1000 razy więc wystarczy trochę poszukać.
Co do tego się zgodzę.
ASAS ważne, że ci działa. ;)
A tak na serio to na rawilson' a nie dam złego słowa powiedzieć bo to on mnie prowadził za rączkę przy pierwszej zmianie w moim telefonie.
rawilson rulez! :razz:
Ale przeciez tu jest tylu speców, ktorzy pomagaja chocby:
Franeek, lampard8, karaczan, pcxxiv itd.... :D:D:D
Sory z offtop.... :oops:
bo skąd mogłem wiedzieć że to sie robi tak samo jak z customizacja tylko zamiast tego paczka ze sterami ?? wystarczyło napisać pare zdań i już bym zrozumiał... ale niech się głupi dalej męczy... ehh... w każdym bądź razie dziękuje za pomoc... proszę o zamknięcie topica
Ale niech głupi pomyśli trochę sam bo to nie jest przedszkole. Tak trudno przeczytać kilka tematów?
dobra nie nabijaj postów... ja jestem początkujący i nie miałem pojęcia że to to samo...
To najpierw pojmij trochę wiedzy i poczytaj a nie potem zakładasz takie głupie tematy, nikt ci nie pomaga i na wszystkich z ryjem... :/
Dla mnie temat jest zamknięty.
zanim chciałem się za to zabrać przez 2 dni czytałem o tym... a że większość ma K750i to wgranie tych sterów do W810i wydawało mi się trudniejsze... z resztą nie muszę się tłumaczyć... i nie wychodzę na nikogo ,,ryjem'' jak to określiłeś, po prostu chciałem pomocy i tyle... już ją otrzymałem i koniec dyskusji po co jeszcze piszesz posty nabijaczu ? :\ narka zamknijcie wreszcie ten topic
to jest wzorowy user, który pomoże... a nie np. Rawilcon czy pcxxxiv którzy na czacie się jeszcze ze mnie nabijali
Nie? A dało się to tak odebrać.
po co jeszcze piszesz posty nabijaczu
To jest jawna obraza. Wskaż mi posty (przynajmniej 10), w których nabiłem.
W tym temacie odpowiadam na twój brak inteligencji, a nie nabijam i próbuję ci wytłumaczyć dlaczego nikt ci nie pomógł. Jeśli wskażesz mi te posty to wtedy bedziesz mógł mnie nazwać nabijaczem... :evil:
Zamykam. Kłótnia jak u dzieci.
:)