View Full Version : pytanie odnośnie SEUS
witam. mam taki problem, że kiedy probowałem zmienic soft far nie widzi mojego telefonu. niestety teleon sie nie wlacza. czy moge zaktualizowac go seusem zeby znowu dzialal? Proszę o odpowiedź
z góry dzięki
ale mam napisane że Idedntyfikacja nie powiodła się :( co mam zrobić?
spróbuj wgrac softa przez se toll 2 lite jest na forum opis.
niestety ten program też nie iwdzi telefonu :( czy muszę go zanieść do serwisu? już nie widzę innego rozwiązania :(
szef1 tzn. że podczas flashowania wyskkoczył ci błąd czy coś??
karaczan
29-09-2007, 12:29
musisz wgrac sterowniki usb flash pewnie.
rawilson
29-09-2007, 13:40
musisz wgrac sterowniki usb flash pewnie.
pewnie nie bo ma seus'a :devil:
karaczan
29-09-2007, 13:50
no taa, z seusa tez chodza ;)
moze sorobowac np zgrac gdfs setool2litem, ja ostatnio tak ozywialem telefon po wgraniu lamacza phone-xs'em. far mi nawalil i niemogl sie polaczyc wiec nie moglem wgrac resta ;)
setool sie polaczyl, wgral swojego lamacza, zrobil co trzeba i wgral swojego resta. fon ozyl :D a co sie z farem stalo to pojecia niemam :/
ok, robie wszystko według tegio opisu ale nie wiemm co to znaczy ze mam wgrać kustomizacje
MUsisz wejsc w FAR'a. I tam do odpowiednich katalogów i skopiować pliki CUSTOM.
Możesz też przez SE Tool Lite.
Wszystko jest na forum...
usb falsh
jesli masz cid 49 to łamacz
i res do łamacza
pozdro bobasq
usb falsh
czytaj dokladnie... ma seusa to mu nie potrzebne usbflash...
custom wgrywasz do fs/tpa/preset/custom ale folder drm zostawiasz i uwazaj zeby niezapisało w drm
Wyjmij baterię na 15 minut i będize się wykrywał :)
ok far wykrył telefon, ale kiedy wchodze do katalogu flash albo fs to pojawia mi się okno gdzie jest napisane: command progress 1 of 3576 bytes i 0% i dalej juz nie idzie. setool2lite tez widzi telefon ale nie wiem jakiego mam wgrac resta ;/ dodam jeszcze ze softa zmienialem według tego opisu: http://t-k.pl/p/artykul?i26=3509 i zatrzymałem się właśnie przy kroku z farem ;(
Nie wiem czemu ludzie tunningują telefon z innym poradnikiem a potem na forum przychodzą po pomoc.
ale nie wiem jakiego mam wgrac resta
To poczytaj trochę... :/
pojawia mi siętakie coś w farze:
http://images24.fotosik.pl/91/bf76c22f45ec2654.jpg
i zostaje na 0%
czy to znaczy że coś źle zrobiłem?
zostaje na 0%
czy to znaczy że coś źle zrobiłem?
Trochę cierpliwości. ;)
Jeśli dalej nic to wgraj lamacza. ;)
Jesli masz CID 49. ;)
setool2lite tez widzi telefon ale nie wiem jakiego mam wgrac resta
przeczytaj poradnik rawilsona na temat se tool i jest ładnie pokazane gdzie dac resta i co nacisnac ;-)
wejdz w tunning od a do z i poszukaj o se tol 2 lite
no zrobiłem wszystko tak jak w opisie setool2... ale po wgraniu maina, FSa i customizacji tel. dalej sie nie włącza... :(
ale po wgraniu maina, FSa i customizacji tel. dalej sie nie włącza...
No to zrób FAREM i wgraj resta!
:D:D:D:D
Alek nie nabijaj postów... Nie zauważyłeś że już wgrał customy?!
szef1 a wgrywałeś Customy FARem czy Se Toolem? tak czy siak najwyraźniej nie poszedł RESt.. jeszcze tylko REST i tleeofn ruszy więc postaraj się :)
customy wgrałem setoolem... a far to pokazuje mi to okno o którym pisałem kilka postów wcześniej
edit: resta probowałem wgrac setoolem ale nie do konca wiem jakiego powinienem wgrac wiec mozliwe ze sie pomylilem :/ bardzo prosze o pomoc
a czy jesli teraz próbowałbym go zaktualizować seusem to nic by sie nie zrąbało?
hura zaktualizowałem SEUSem i patrze telefon się włączył i wszystko to co wgrywałem działa :D:D dzięki wszystkim którzy pomogli mi w tym temacie :D