PDA

View Full Version : Problem z simlockiem i kabelkiem com do SE T630

zukurulez
29-09-2007, 15:24
Witam wszystkich. niedawno dostalem kabel com do se t630 tylko ze byly wszystkie kabelki odlutowane rozebralem obie wtyczki i mam kolorki:
- zielony,
- czarny,
- czerwony,
- biały,
- niebieski,
- różowy
TE kabelki we wtyczce do SE co się podłącza były poodlutowywane... wiec rozebralem wtyczke com i zobaczylem nazwe plytki czyli XSDL - K700 i oznaczenia kabelków oraz gdzie są przylutowane a mianowicie:
- zielony na płytce com ( T ),
- czarny na płytce com ( G ) ,
- czerwony na płytce com ( U ),
- biały na płytce com ( R ),
- niebieski na płytce com ( O ),
- różowy na płytce com ( I ).
Moze ktos pomoze mi w pinowaniu wtyczki tej do SE jak mam przylutowac do pinow we wtyczce? Wiem ze czerwony to jest prąd i idzie na 11 z mostkiem na 9 a czarny czyli masa idzie na 10... ale gdzie nastepne to nie wiem.... PROSZE O POMOC;(

Ludzie pomóżcie;(

karaczan
01-10-2007, 23:59
dales ciala ze rozlutowales kable z wtyczek, teraz ciezko ci bedzie to poskladac do kupy :crazy:
wystarczylo zrobic mostek 9-11, 4 dac na 6, 5 na 7 a reszte odlutowac 8)
teraz to powodzenia bo czesto w kablach uzywaja takich kolorkow jakie akurat maja pod reka ;)
http://se-center.info/viewtopic.php?t=15603&highlight=serwisowy
tu masz schemat kabla do k700 (t28serial), moze cos ci to pomoze

edit:
prawdopodobnie musisz dac zielony(T - Tx?) na 7 a bialy (R - Rx?) na 6, ale glowy nie dam ;)

zukurulez
02-10-2007, 11:26
stary to nie ja odlutowalem tylko taki kabel dostalem od Qmpla....i to jest najgorsze...ale przylutowalem właśnie tak jak napisałeś i teraz wszystko ok tylko ze w Sony Ericsson Remote Unlocker pojawia mi się taki błąd:

Client Version 13.8
**** READING CID STARTED ****
Shortly press Power button!
Unknown model:
10 9C 90 72 82 7C DE 16
Execution Time - 00:00:06
Error: 0x000120

a przypadkiem nie masz takiego kabelka com? gdybys mógł rozebrać obie wtyczki i napisac jakie tam idą do czego się odnoszą:(?

karaczan
02-10-2007, 12:25
ok. sprawdze po pracy

zukurulez
03-10-2007, 19:54
ok juz wszystko jasne, zaniosłem telefon do komisu i powiedzieli mi ze to wina wejscia poszlo wejscie mi cale bo nawet ostatnimi czasy nie chcial mi sie telefon ladowac... okazalo sie ze telefon pływał i do tego był cały brudny i zasniedzialy ale teraz juz ok i moj kabelek tez działa w komisie za wymiane wejscia raem z wejsciem i czyszczenie wzieli 20zeta;) cena do wytrzymania:) Pozdrawiam Wszystkich.;)