View Full Version : Serwis
Mam pytanie na temat joya w k750i. Czy wie ktoś ile kosztuje wymiana joya na nowy, tylko nie w komisie, tylko w jakimś porządnym serwisie SE (chodzi o telefon bez gwarancji). Dzieki.
Idź i spytaj, albo poszukaj na stronie se. Tak to chyba każdy wymieniał w komisach itp wiec wątpie żeby ktoś wiedział.
Dobra, ale czy w komisie nie popsują mi telefonu?
Wątpię. A jak popsują to chyba dają jakąs gwarancje na to co robią nie? :)
A mniej więcej ile to może kosztować?
A czy opiekun na kolonii będzie pedofilem?
Pytanie bez sensu... Różne są serwisy, mają różną renomę i różną jakość świadczonych usług. Zależy od serwisu, jak oddasz do jakiegoś lipnego to można sie spodziewać zwalonego do reszty fona przy odbiorze.
rawilson
29-09-2007, 21:05
pcxxivnie zawsze... ja poszedlem z joyem do "dobrego serwisu" - za pierwszym razme joy byl ok ale mi przegrzali plytke głowna i mi sie taki plastik w slocie stopil... no to huk... poszedlem opierniczyłem - niby zrobili... tylko ze joy chodzil gorzej jak przed wymiana... no to sie wkurzyłem ostro... poszedlem, objechałem gościa, który niby uwazal sie za serwisanta i zrobil w końtu... ale i tak pusciłem go potem - koszt 40 zł i kupa nerwów!
joy około 10 zl + robocizna......czyli mniej więcej od 30 do 50 zl....w autoryzowanym serwisie około 2 lub 3 razy więcej....dla przykładu w motoroli za wymiane joya biorą około 140 zł
....dla przykładu w motoroli za wymiane joya biorą około 140 zł
:shock: :shock: :shock:
Gdzie to? W Warszawie?? Czy na jakims zakuprzu??
joy około 10 zl + robocizna......czyli mniej więcej od 30 do 50 zl....
Tyle za robocizne?? :shock:
Lukka30 a gdzie mieszkasz?? Jesli w jakims duzym miescie i masz gdzies w okolicy dosc dobry komis (tzn. dobrych pracownikow, czy jest znany w miescie) to mysle, ze ok. 30 zł. U mnie ok. 30 zł.
Joy 6-10zł + dobry kolega po szkole elektonicznej=20zł za wszystko(joy+zgrzewka browaru)
karaczan
30-09-2007, 00:13
ogolnie to nie tylko w telefonach jest tak ze robocizna nieraz przekracza cene wymienianej czesci i to znacznie.
nikt dla 10zl zysku nie bedzie przeprowadzal ryzykownej operacji na ktorej w razie niepowodzenia moze byc znacznie stratny :P
Joy 6-10zł + dobry kolega po szkole elektonicznej=20zł za wszystko(joy+zgrzewka browaru)
joy 10 zl "oryginalny" te tańsze bardzo szybko sie psują .........wiem bo siedzę w naprawach telefonów od jakiś 3 lat 8)
wiem wiem :) dlatego podałem przedział..na allegro nawet widziałem za 2zł joye :O
a za 6zł można takiego "oryginalnego" dostać jak siema znajomego w serwisie :D