PDA

View Full Version : aktualizacje SEUS-em

the bill
29-09-2007, 22:12
dzisiejszy dzień, poświęciłem na poszukiwaniom informacji, co oferuje najnowszy soft - bez skutku. lekko sie zdziwiłem. myślałem, że gdzieś znajdę informacje na ten temat [chyba, że nieudolnie szukałem].
aktualizując, nie bardzo wiedziałem, co mogę stracić, ale zaryzykowałem - jest ryzyko, jest zabawa :wink:

poprzedni soft: R1ED001
obecny soft: R1JC 002

jak na razie, jedyną rzeczą jaką zauważyłem, to w
menu --> multimedia --> wideo [w trybie wyświetlania musimy zaznaczyć miniatury 3x3 lub 5x5]
po najechaniu na miniaturę, jest ona odtwarzana [animowana]

czy oprócz tego coś jeszcze zyskałem? ktoś coś wie na ten temat?
może ktoś wie, co straciłem?

kavior
30-09-2007, 12:07
Co zyskałeś?
1. Odtwarzane miniaturki wideo
2. Lepszy silnik JAVA (wersja 7.3)
3. Podgląd wideo już nie restartuje telefonu (były takie przypadki)

Co straciłeś?
1. Pliki SVG nie mogą byćwyświetlane w folderze plików (?)

Z tego co widzę, Twój poprzedni soft miał trochę błędów ; )

http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=124349

the bill
30-09-2007, 13:29
Pliki SVG nie mogą byćwyświetlane w folderze plików
może i wstyd się przyznać, ale nie kojarzę zupełnie tych plików na moim telefonie :mrgreen:

reszta? nawet mi pasuje :wink:

kavior
30-09-2007, 18:17
ale nie kojarzę zupełnie tych plików na moim telefonie :mrgreen:

Standardowo nie było ich w K800 ; ) W K750 był jeden. Z biedronką chyba, nie pamiętam.

reszta? nawet mi pasuje ;)

R1KG001 jest jeszcze lepszy ;) Jeszcze nowszy silnik JAVA (7.4)

no i został wyłączony podgląd miniaturek wideo ; ) to i tak był zbędny gadżet.

the bill
30-09-2007, 18:39
no i został wyłączony podgląd miniaturek wideo ; ) to i tak był zbędny gadżet.
i właśnie dochodzimy do sedna problemu.
chodzi mi o to, aby na forum był temat, jak ten w linku, który podałeś powyżej, który przedstawiałby co nowego oferuje najnowszy soft i co możemy stracić.
wszyscy pamiętamy, że w K750 na początku w sterownikach aparatu, w każdej rozdzielczości był dostępny zoom 4x. ktoś komu zależało na tym, aktualizował softa i przekonuje sie, że stracił tą funkcję - taki przykład :wink:
ja niestety - tego nie wstydzę się - nie znam angielskiego, a stronki z translatorami w tym przypadku tłumaczą tak, że już zupełnie nic z tego nie rozumiem.
może ktoś podjąłby się wyzwania i na bieżąco ze strony, którą podał kavior, dokonałby tłumaczenia na potrzeby tego forum? :>