PDA

View Full Version : oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z systemem

nyga
03-10-2007, 15:02
1. Wyłączamy telefon.
2. Wyciągamy i wkładamy baterię.
3. Trzymając przyciśnięty klawisz ‘C’ (w telefonie) podłączamy telefon kablem DCU-60 do komputera.
4. Gdy telefon został podłączony w komputerze powinno pojawić się okienko, że znaleziono nowy sprzęt. Jeśli w Naszym systemie nie wyskoczyło, trzymając klawisz ‘Windows’ (pomiędzy ‘Ctrl’ i ‘Alt’) klikamy na klawisz ‘Pause Break’. Następnie przechodzimy na zakładkę ‘Sprzęt’ i klikamy na ‘Menedżer urządzeń’. Na samej górze znajduje się obiekt ‘USB Flash Device’ jak na rysunku 1. Klikamy na niego dwa razy i w okienku ‘Właściwości’ klikamy na ‘Zainstaluj ponownie sterownik’.

Rysunek 1
5. Gdy już mamy okienko ‘Kreatora znajdowania nowego sprzętu’ zaznaczamy pole ‘Nie, nie tym razem’ i klikamy ‘Dalej’ (Uwaga! Jeśli kiedykolwiek wcześniej na systemie były instalowane tego typu sterowniki to tej strony może nie być. Pamiętaj, że opis, który czytasz nie koniecznie musi być wiernym odzwierciedleniem tego co będzie u Ciebie. Dlatego ważne jest abyś przeczytał cały podrozdział zanim zaczniesz zabawę. Pomoże Ci to kojarzyć i uprościć pewne działania). Na następnej stronie zaznaczamy pole ‘Zainstaluj z listy lub określonej lokalizacji’ i klikamy ‘Dalej’. Na kolejnej stronie odznaczamy pole ‘Przeszukaj nośniki wymienne’ i zaznaczamy ‘Uwzględnij tę lokalizację w wyszukiwaniu:’. Następnie klikamy przycisk ‘Przeglądaj’ i wyszukujemy lokalizacji wcześniej rozpakowanego pliku ‘USB flash Driver ‘. Zaznaczamy ten katalog, klikamy ‘OK’. Przed kliknięciem ‘Dalej’ musimy się upewnić, że telefon jest jeszcze w trybie ‘Flash Mode’. Jak poznać? To proste, jeśli od podłączenia telefonu do komputera do tego momentu telefon się nie włączył to znaczy, że tryb do flashowania jest aktywny. Gdy przypadkiem telefon przeszedł w stan pracy, czyli włączył się wykonujemy kroki 1-3. Możemy zauważyć, że po ponownym podłączeniu telefonu uruchomił się nowy kreator, nie przejmujmy się nim, możemy go wyłączyć przyciskiem ‘Anuluj’ i pracować dalej na poprzednim. To czy nowy kreator się uruchomił zależy od wersji systemu operacyjnego. Teraz gdy jesteśmy pewni, że telefon jest w trybie serwisowym klikamy na przycisk ‘Dalej’. Teraz uruchomiony został instalator sterownika. Po chwili może wyskoczyć nam okienko informujące Nas, że sterownik USB Flash nie przeszedł testów zgodności z systemem Windows XP. Nie przejmujmy się tym i klikamy na ‘Mimo to kontynuuj’. Cierpliwie czekamy, aż system zakończy instalacje i gdy dobiegnie ona końca klikamy na ‘Zakończ’. Odłączamy telefon od komputera.

Mam z tym problem, bo gdy instaluje oprogramowanie USB Flash to pokazuje mi że "oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z systemem Windows XP" i mam tylko opcje "OK" i jak dam OK to nie instaluje mi go :( Również jest tam napisane żeby skontaktować się z Administratorem tylko ze ja nim jestem <_<

Po chwili może wyskoczyć nam okienko informujące Nas, że sterownik USB Flash nie przeszedł testów zgodności z systemem Windows XP. Nie przejmujmy się tym i klikamy na ‘Mimo to kontynuuj’
Ja mam tylko OK a nie mam Mimo to kontynłuj...

Wiecie jak rozwiazac ten problem?

tim111
03-10-2007, 18:20
A usunąłeś najpierw sterowniki standardowe, bo jeśli nie to najpierw powinieneś podłączyć telefon jak go wykryje to wejdź do menadżera urządzeń i z kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej usuń k750i i dopiero wgrywaj te sterowniki usb flash

.:Dymek:.
03-10-2007, 18:23
Jeszcze raz i duzymi literami :D

Moj kopmuter->PPM->wlasciwosci->sprzet->menadzer urzadzen->kontrolery magistrali szeregowej-> usun plik K750i. A potem juz jak w uzywanej przez Ciebie instrukcji ;)

nyga
03-10-2007, 20:09
Znaczy ja już mam softa w800i bo wgrywałem u kolegi a teraz chciałem u siebie i własnie mam ten problem...
Usunąłem te stery z w800i bo miałem zainstalowane i teraz w ogole mi sie to USB Flash nie pokazuje...znaczy ze jest nowy sprzęt :/

rawilson
03-10-2007, 20:45
nyga pewnie masz nowego kompa i windowsa od nowosci ze sklepu co?

nyga
03-10-2007, 21:45
właśnie nie :/ Pieca mam już kilka lat a ostatni format miałem z dwa lata temu...

Podłączyłem pod inne wejście USB i nadal jest że nie przeszło testów zgodności, a potem jest jeszcze napisane że plik IPS(coś takigo) nie ma podpisu cyfrowego...

METODA DRUGA

No to czas na metodę drugą... Wystarczy kliknąć PPM na "EPIUSB" i wybieramy zainstaluj, by ktoś nie zadawał głupich pytań, tam są dwa pliki i na jednym jest opcja do instalowania, a na drugim nie ma tego, pod "EPIUSB" pisze "informacje instalatora"

(ja to opisuję na XP'eku), i gdy już na to klikniemy powinno się zainstalować...

Tak zrobiłem ale jutro sprawdze czy działa...
Powinien się pokazać jakiś komunikat ?

.:Dymek:.
03-10-2007, 21:54
No po pierwsze primo "komunikat" z wyborem mimo to kontynuuj.... i jak do tego dojdziesz do bedzie chyba dobrze. Ja sie z moim pier... bawilem :) caly dzien az wkoncu sie udalo.

nyga
03-10-2007, 22:11
no to mi komunikat się nie pokazuje :/ Jest tylko efekt jakby folder się odświeżył...
A możecie mi przy okazji podać link do jakiegoś tematu jak zmienić z CID36 na CID49

rawilson
04-10-2007, 13:50
nie da sie z cid 36 na 49 bo to db2010. na db2020 jest taka opcja ale tu nie... co prawda da sie obnizyc cid 49 do 36 ale tylko w celach rantunkowych aby fon wstal! i to jestsze brown... ale do flasha sie nie dostaniemy wtedy! a co do cid 36 - to masz dobrze bo nie musisz wgrywac rtesta i łamacza - reszta jest taka sama!

maniek-07
04-10-2007, 14:17
mogłeś już to dopisać w moim temacie... tak po za tym to masz jeszcxze trzecią metodę i spróbuj nią...

PS
widocznie masz coś w kluczach rejestru...

nyga
04-10-2007, 14:37
ogólnie chodzi mi zeby wgrać sobie inne stery do kamery, przedłużyć czas grania melodii sms i usunac limit w skrzynce sms.
Zaraz sprobuje ten 3 sposób...