View Full Version : Bia³y wy¶wietlacz po wgraniu softa W800:( co mog³o sie stac?
Witam. wgralem softa od w800 a gdy juz wszystko skonczylem, probowalem wlaczyc tel i tylko widac bialy wywietlacz. pomozcie:(
aaa mam takie pytanie zaraz po w³±czeniu telefonu ekran jest ca³y bia³y na max a po paru sekundach tak jakby przygas³ i tak przyszarza³??
Pewnie cos skopales :/ Skad wgrywales tego softa i przez co? Gslide czy XS++ ?
przez XS++ a softa sciagnolem z jakiegos linku z tej strony
i slychac dzwiek przy wlaczaniu tel
umiesz edytowaæ posty ??
to spróbuj wgraæ jeszcze raz jak to nic nie da znaczy ¿e masz co¶ w od ¶rodka popsutego
od wgrania softa moglo sie cos popsuc w srodku??
przez XS++ a softa sciagnolem z jakiegos linku z tej strony
Cos musiales skopac. Wyslalem Ci linka z info na PW :wink:
jesli mówisz ¿e telefon sie odpala wnioskuje to na podstawie togo ¿e mówisz ze jest dzwêk to mog³o sie co¶ w ¶rodku uszkodziæ mam tak± jedn± p³ytê g³ówn± do k750i która tak samo sie zachowuje jak twój fon
i najlepsze jest to ze nie moj tel:( ile kosztowalo by to w komisie??
po zmianie softa komputer go wykrywa i mozna wgrywac wszystko, przy wlaczaniu jeszcze mignie raz
wgraj softa od nowa metoda z ktoregos z poradnikow albo SEUSEM
a jak wgrywales tego softa to pod swoj cid??
te¿ tak mialem gdy wgralem jakiego¶ softa od w800 nie pamietam jakiego bo r1bc002 mia³ bug bateri a ba³em sie grzebaæ w gdfs. Ale powróci³em spowrotem do r1bc002 i teraz dzia³a
Nic nie treba naprawiac! ja tez mialem bialy ekran po wgraniu patchy(dzisiaj).wystraszylem sie, ale usunalem je z komy i wgralem je jeszcze raz.No i jest wszystko OK ;) Nie musisz zanosic go do komisu. bo powiedza ze to wyswietlacz i beda chcieli za to 80zl :/ nie daj sie zrobic w bambuko! poprostu wgraj na nowo softa i bedie smigac ;) pzdr dla ciebie
nawet w komisie nie dali rady tego zrobic :/
no a wykrywa go w falsh mode? jesli tak to wrzuc od nowa softa ;]
mnie sie wydaje ze nie da sie popsuc telefonu wgrywaniem softa ;] skoro wykrywa telefon w flash mode to nawet gdy ten normalnie sie nie wlacza mozna wgrac od nowa softa :> hm
rawilson
19-10-2007, 15:50
no a wykrywa go w falsh mode? jesli tak to wrzuc od nowa softa ;]
mnie sie wydaje ze nie da sie popsuc telefonu wgrywaniem softa ;] skoro wykrywa telefon w flash mode to nawet gdy ten normalnie sie nie wlacza mozna wgrac od nowa softa Smile hm
wykrywa
nawet w komisie nie dali rady tego zrobic
cienki komis... to gdfs padl z tego co wiem to 25 - 50 zl w dobrym serwisie!
damianw810i
19-10-2007, 21:23
mi kiedys tez sie fon zr±bal i mialem taki bialy ekran,wgralem od nowa softa i cos sie zmienilo ale i tak nie dzialal.zanioslem do komisu i mi to naprawili :lol:
michas262
30-10-2007, 16:20
Ja Ci radze, zainstaluj sobie od nowa sterowniki od wy¶wietlacza, te¿ mia³em ze po wgraniu nowego softa non stop by³ bia³y ekran ale wgra³em nowe stery od wy¶wietlacza i wszystko by³o ok.
stery od wy¶wietlacza?
czy ja czegos nie wiem? ~~
1. Mo¿liwe ¿e jak wgrywa³e¶ ten soft co¶ siê zr±ba³o w obrazkach startowych... - wtedy animacja nie pokazujê siê , a gif trwa bez przerwy. Ale to baaaardzoo by³by dziwny scenariusz - tylko mówiê ¿e jest taka mo¿liwo¶æ ;-)
2. Sterownik wy¶wietlacza - czyli ten który za niego odpowiada... I mo¿e spróbuj go wgraæ, telefon wtedy ruszy - tak samo mog³o byæ co¶ uwalone ;-)
A jak to nie pomo¿e to nowy soft ;-)
Cos musiales skopac.
zal. nic nie skopal. tak sie czasem dzieje. poprostu wgraj od nowa softa. jate tak mialem
zal. nic nie skopal. tak sie czasem dzieje. poprostu wgraj od nowa softa. jate tak mialem
Dok³adnie :) A zreszt± ja przypuszczam ¿e kolega wgra³ R1l002 (odpala obrazki flash) który ma co¶ ze strownikiem wy¶wietlacza i ¶wieci na bia³o ! Sam testowa³em i te¿ sie przestraszy³em ;-) Wystarczy innna wersja softu i po strachu :D