View Full Version : Simlock z O2
Sebek8712
07-10-2007, 13:37
Witam:) posiadam to cudeńko ale nie stety ma blokade na siec O2 (został zakupiony w angli) mam pytanie czy ktos sie orientuje ile za takie ściągnięcie simlocka jesli to CID52...??? zgóry dzieki za odpowiedz..
CID52 to koło 150-200 zł w serwisie.
grand-pl
08-10-2007, 19:33
jak jestes zwarszawy to pojedz na wolumen moze ci taniej zdejmą:P
taa :P szkoda, że te simlocki do k550i są takie drogię.. ale sie w sumie nie dziwie :D
a samemu? da sie zdjąć samemu simlocka? :)
EDIT:
doczytałem, da sie samemu za pomocą kodu... ale powiedzcie, czy po zmianie softu simlock nie wróci? bo słyszałem też takie cuda że np. niektóre serwisy wgrywają patcha który omija sprawdzanie karty sim przy uruchomieniu telefonu, jednak simlock zostaje, no i po aktualizacji oprogramowania telefonu zdarza sie że patch potrafi przestac dzialac...
Mikikorona
24-10-2007, 14:14
To może podałbyś mi ten kod albo wytłumaczył jak zdjąć simlocka?? :lol:
lampard8
24-10-2007, 15:14
To może podałbyś mi ten kod
hahahahaaahahahahaah :rotfl:
ten kod aalbo sie kupuje albo sczytuje kablem(nie tym co masz w zestawie)
rawilson
24-10-2007, 16:08
sczytuje kablem
raczej powaznym boxem...
sie kupuje
dokladnie - cena na o2 - 250 zl ale nie wychodzisz nawet z domu...
doczytałem, da sie samemu za pomocą kodu... ale powiedzcie, czy po zmianie softu simlock nie wróci? bo słyszałem też takie cuda że np. niektóre serwisy wgrywają patcha który omija sprawdzanie karty sim przy uruchomieniu telefonu, jednak simlock zostaje, no i po aktualizacji oprogramowania telefonu zdarza sie że patch potrafi przestac dzialac...
jak zdejmiesz kodem to nie wroci... jak bedzie zdejmowany patchem (metoda by-pass) lock wroci
a jak jest z gwarancją przy zdejmowaniu simlocka kodem? traci sie?
rawilson
25-10-2007, 18:22
tak traci sie... chyba ze zrobia ci to w salnie SE ale cena tez ewnie idzie w góre ;)
Traci sie gwarancje ;)
Do tego widziałem na jednym K550i, że po zdjęciu simlocka WSZYSTKIE komputery przestały czytać telefonu przez USB ;)
czekaj możesz powtórzyć?:P po zdjęciu sim locka komputery nie czytają ego oto telefonu?? :/
Jedrzej191
01-11-2007, 10:12
Chciałbym sie dowiedziec gdzie mozna znalezc informacje jakiego ja mam sim-locka.