PDA

View Full Version : W800i Usb Drivers

Alek_45
07-10-2007, 18:18
S± to sterowniki od W800i USB.

Chciałem je zainstalowac na laptopie ale pisze, że urzadzenie, które jest podlaczone do USB ma awarie, ale WINDOWS nie może tego odnaleĽć.

Co robić??

P.S Zmienialem soft, a robilem juz zdjecia i chcialem je zrzucic. ;)

szyper
07-10-2007, 18:36
byc moze masz kabel uszkodzony sprawdz kabel na innym kompie
ja tak mialem z zlodziejka usb i to byla wina kabla

Alek_45
07-10-2007, 18:38
byc moze masz kabel uszkodzony sprawdz kabel na innym kompie
ja tak mialem z zlodziejka usb i to byla wina kabla

Jak?
Dosłownie cztery godziny temu zmienialem soft i bylo ok. ;)

szyper
07-10-2007, 18:39
no to nie wiem co to moze byc

rawilson
07-10-2007, 18:39
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10245&fid=16364&esi=true to zainstaluj

Alek_45
07-10-2007, 18:41
http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=pl&lc=pl&ver=4000&template=ps1_1_3_1_1&zone=ps&lm=ps1_1&pid=10245&fid=16364&esi=true to zainstaluj

To własnie sciagnalem. ;)

Chyba wiem, w czym problem.
Ja nie podlaczylem telefonu kiedy podczas instalowania o to komp prosił.

Usune sterowniki i sciagne jeszcze raz.

P.S Nie na temat ale do rawilsona:
Wgralem tylko MAINA twojego w Phonie-XS bo w SE tool nie czytało komorki. :/
A w Phone-xs nie chcialo zainstalowac FS. Ale działa. Bez ponownego wgrania FS. ;)

Scream!
07-10-2007, 18:43
ja tak mam czasami mi pomaga ponowne uruchomienie kompa i zainstalowanie sterów ;-)

Alek_45
07-10-2007, 18:57
Hmm.... To może inaczej.

Jesli mam ten jeden plik USB Drivers to go wlaczyc z podlaczonym telefonem czy nie?? Bo ja probowalem bez podlaczonego i dopiero kiedy dalem install nie zdazylem podpiac fona i sie nie udalo.

Kurde.

Co robić?...? :neutral:

Alek_45
12-10-2007, 18:37
Sory, że kolejny post, ale jesli zaedytuje stary to temat nie bedzie na pierwszej stronie i nie dowiem sie o co w tym chodzi....

No bo probowalem, znowu wgrac, sciagnalem i po prostu zainstalowalem.|
Niestety pisze, ze ta awaria jest....

Co moge zrobić??

P.S Prosze nie krzyczeć. :oops: ;-)

rawilson
12-10-2007, 19:31
usunales stery od k750i?? zmien porty usb

Alek_45
12-10-2007, 20:03
usunales stery od k750i??

Na laptopie nie mam w ogole sterow od jakiejkolwiek komorki.
Mam jedynie "BEZPIECZNE USUWANIE SPRZETU" (takie cos sie pojawia, kiedy sie podlacza np; wlasnie komorke) ale napedu DVD.

Może chodzi o to, że kiedy dałes mi rawi MAINA I FSA to nie moglem wgrac FSA. Wgralem tylko MAINA i dziala, tyle ze pokazuje sie krzyzyk na zasiegu, przy wlaczaniu. :/

P.S O co chodzi - zmien porty USB??

maniek-07
13-10-2007, 10:51
P.S O co chodzi - zmien porty USB??

Ty jeste¶ aż taki ciemny :?: to oznacza że jak masz w komputerze/laptopie wej¶cia USB to masz je zmienić, po prostu wtyczkę wzłożyć do innego slotu...

Alek_45
29-10-2007, 12:46
Ty jeste¶ aż taki ciemny

Nie wiedziałem po prostu... :roll:

No dobra.... Załóżmy, że jestem ciemny, ale dalej nic nie chce ruszyć....

Sciagnalem stery jeszcze raz, odinstalowalem tamte naciskajac plik UNINSTAL, nic.

Probowalem sposobami maniak-07 ale nie wykrywa nowego sprzetu, a kiedy raz juz tam kiedy wykryło, to musialem zaznaczyc folder, gdzie mialem W800i usb drivers, jednak pisze, że wykrylo:

memory Stick
jaki¶ MODEM
drugi modem...

Rany!!

A kiedy nie uudało się zainstalować, pisze, że zaintsalowało się błędnie i może mi Ľle chodzić.
A po tym komunikacie - JEDNO Z URZADZEN PODLACZONE DO KOMPA MA AWARIE.

P.S Bez wrzasku, proszę. ;)

karaczan
29-10-2007, 12:59
dobrze ze znalazl modemy i memorysticka. powinien jeszcze doinstalowac pare innych sterow (np obex).
sprawdz kabel, zmien porty, to juz bylo.
ja ci powiem jeszcze jedno, jak masz duzo rzeczy powtykane w usb czasami brakuje pradu urzadzeniom. wypnij wszystko z usb poza myszka i telefonem ;)
jak nie pomoze to odpal winde w trybie awaryjnym i jeszcze raz powywalaj managerem urzadzen wszystkie sterowniki w800/k750 i zainstaluj jeszcze raz, juz w normalnym trybie.
podpinasz telefon i zaczyna wykrywac, olej instalacje automatyczna, zmus windowsa do wyszukania sterownikow w podanej lokalizacji (tam gdzie sciagnales i wypakowales stery). powinno pomoc.

rozumiem ze chodzi ci o zwykle stery usb, by fon byl widziany jako dysk, w programach typu myphoneexplorer...

Alek_45
29-10-2007, 13:22
rozumiem ze chodzi ci o zwykle stery usb, by fon byl widziany jako dysk, w programach typu myphoneexplorer...

No tak, chodzi mi tylko o to.

dobrze ze znalazl modemy i memorysticka. powinien jeszcze doinstalowac pare innych sterow (np obex).

No ale czemu nie poszło tak jak wszystkim kiedy instalowałem raz??
A instalowałem normalnie, nacisnalem plik USB DRIVERS W800i. ;)

podpinasz telefon i zaczyna wykrywac, olej instalacje automatyczna, zmus windowsa do wyszukania sterownikow w podanej lokalizacji (tam gdzie sciagnales i wypakowales stery). powinno pomoc.

Łoo, chłopie ile to razy tak probowalem, ale możesz mieć rację, żeby jeszcze go troche podmusić i wykorzystac inne warianty. ;)

ja ci powiem jeszcze jedno, jak masz duzo rzeczy powtykane w usb czasami brakuje pradu urzadzeniom. wypnij wszystko z usb poza myszka i telefonem
jak nie pomoze to odpal winde w trybie awaryjnym i jeszcze raz powywalaj managerem urzadzen wszystkie sterowniki w800/k750 i zainstaluj jeszcze raz, juz w normalnym trybie.

Nie mam nic innego oprocz myszki i (teraz) aparatu cyfrowego. :mrgreen:
No cóż, zdam relację po kolejnych próbach.
Dzięki karaczan. ;)