View Full Version : Sandisk M2 problem
Grucha827
08-10-2007, 19:24
Witam mam karte Sandisk M2 czy cos mam znia problem bo gdy chce cos na nia nagrac np gry wlaczam dysk phone card wgrywam w other odlaczam i gry niby sa wlaczam mojego w200i i ich nie ma ;| na 100% ich nie ma nawet zmieniam na z ''na telefonie'' na ''na karcie'' czy cos a zaczelo sie od tego:
Bylem u kumpla i wlozylem moja karte do SE k550i po co? Nie wazne;P przyszlem do domu chcialem cos nagrac za 1 razem sie nie wgralo skasowalem (poprzez kabel) i wgralem jeszcze raz i tym razem sie wgralo potem nie chcialo mi sie czekac te 2 razy wiec reszte wgrywalem juz na dysk zaraz sprawdze czy znow za 2 razem uda sie wgrac!
dodam ze teraz mam muzyke na karcie i moge ja sluchac ale jak nagram inna muzyke to jej nie ma ;|
the bill
08-10-2007, 19:56
próbowałeś format karty?
ja aplikacji nie mogłem odpalić, które były zapisane na karcie. skopiowałem wszystko na PC, karta ponowniedo fona, format, karta do czytnika i przerzucenie ponownie wszystkiego na kartę.
czasem po wrzuceniu jakiegoś pliku przy grach i aplikacjach pojawia się przekreślony kwadracik - tak jakby karta nie była dobrze włożona. wyciągnięcie i ponowne wsadzenie jej pomaga - działa bez zarzutu :wink:
Grucha827
08-10-2007, 20:11
No wlasnie gry nagrywalem ;P a jak sie formatuje te karte? akies instrukcje wiem ze musze skopiowwac wszystko na PC co dalej?
Jackal PL
08-10-2007, 22:42
a jak sie formatuje te karte?
Ja mam taką opcje w menadżerze plików -> więcej -> sformatuj MS
akies instrukcje wiem ze musze skopiowwac wszystko na PC co dalej?
Nie koniecznie - w końcu to format, ma usunąć wszystko z karty ;)
Grucha827
09-10-2007, 11:17
ale zobaczcie to ;O
Prezed sformatowaniem:
http://images11.fotosik.pl/91/a3c7d714f0f9c367.jpg
po formacie:
http://images22.fotosik.pl/169/cf20eb968e3e518c.jpg
i gdzie mam wgrywac np gry jak zrobie folder other wrzuce gre....w tel jej nie ma a jak skopiuje ze starej karty to tez nie ma tych gier ;| Tylko mp3 moge wgrywac karte mam orginalna !
Sebekskc
09-10-2007, 12:29
a formatowales z komputera czy z telefonu ?
Grucha827
09-10-2007, 12:45
a formatowales z komputera czy z telefonu ?
z tel z kompa nie wiem jak ;)
the bill
09-10-2007, 16:08
ciekawe zjawisko Grucha827. może to śmieszne, ale na szybko jedyne co mi przychodzi do głowy, to wsadź do innego fona ta kartę i sformatuj ją - może pojawią się pozostałe katalogi :/
mógłbyś też z poziomu explorera założyć nowe katalogi, ale nie wiem, czy będą one widoczne w telefonie. być może, że za widoczność ich w telefonie odpowiedzialny jest jakiś plik systemowy na karcie, w którym zapisana jest struktura katalogów :/
raczej nie. Radzę porobić foldery. Najpierw zrób folder o nazwie music i wrzuć jakąś mp3. Jak będzie w telu to działaj dalej. Jak nie - moge podesłać pliki systemowe z mojej M2
Grucha827
09-10-2007, 23:11
raczej nie. Radzę porobić foldery. Najpierw zrób folder o nazwie music i wrzuć jakąś mp3. Jak będzie w telu to działaj dalej. Jak nie - moge podesłać pliki systemowe z mojej M2
mam te pliki ze starej (ale tez nie dzialala) wiec jak bys mogl wrzuc i daj linka na PM! a robic foldery wlasnie tak robilem i nie dzialalp ;|
lampard8
10-10-2007, 14:05
Grucha827 te foldery zrobiły ci sie od wsadzenia do k550i mój kolega ma ten fon i jak wsadzałem to było tak samo...
gry wgrywasz do
mssemc/ media files/other