PDA

View Full Version : K750i Flesz aparat i dzwiek aparatu.

jokerk750i
11-10-2007, 19:17
Witam z góry przepraszam jeżeli mój temat jest wnie w tym miejscu ale jestem nowym userem. Mam pytanie odnsosnie tego czy np jak chjem zrobic zdjecie z lampa blyskowa to musze wejsc w opcje i wlacz swoiatlo i wtedy dopiero sie ona swieci a nie ma takiej opcji jak automtycznie mruga przy robieniu zdjecia? I jeszcze ejdno nawet jezeli mam wylaczone dziwki w trybie cichym to mam dziwek apratu... Uwzam ze to wszystko zalezy od wersji spoftu tak? bardzo prosze o pomoc i jeszcze ejdno jezeli scigam simlocka to traci sie gwrancje tak. BARDZO PROSZE O POMOC PZDR.

DDR!
11-10-2007, 19:28
nie ma takiej opcji jak automtycznie mruga przy robieniu zdjecia?
Nie ma takiej możliwości

Uwzam ze to wszystko zalezy od wersji spoftu tak?

Tak, można go usunąć np. wgrywając nowy soft. Tak czy inaczej = strata gwarancji (podobnie jak w przypadku simlocka)

jokerk750i
11-10-2007, 19:47
bo ja juz kiedys mialem k750i i ciagle mi sie zdawalo ze mozna tak bylo robic zdjeia ze lampa byla ustaiwona na opcje autotyczniei mrugal nie ma tak? Czyli jaka jest opcja robienia zdjec z lampa najepierw trzeba wejsc w menu apartu i dac wlacz swiatlo po zym ono sie swieci i wtedy mozna robic zdjecia? prosze o wyrozumialsoc i odp.

DDR!
11-10-2007, 19:52
Proszę napisać po polsku..

tim111
11-10-2007, 21:15
Czyli jaka jest opcja robienia zdjec z lampa najepierw trzeba wejsc w menu apartu i dac wlacz swiatlo po zym ono sie swieci i wtedy mozna robic zdjecia?

Ewentualnie mozesz nacisnąć *, wychodzi na to samo tylko szybciej :smile:

AlaN
11-10-2007, 22:30
Jak tylko wsadzisz flesza w złacze, to lampa od razu przechodzi w tryb właczenia; jest czynna i aktywna. A to czy błyśnie czy nie, to zależy od oświetlenia zewnętrznego (flesz ma fotokomórkę!). Z menu możesz lampe wyłaczyć (będzie na ekranie ikonka przekreślonego piorunka). Możesz włączać i wyłączać flesz klawiszem "0".

jokerk750i
12-10-2007, 07:15
no ok : tylko ze u mnie tak nie ma ze npo jak jestem w calkiem ciemnym pom to nie zapala sie sama ta lampa tak jak mowisz tylko sam ja musze wlaczyc rozumiesz? prosze o odp