View Full Version : Jak skonfigurować sterowanie zdalne?
Witam.
Posiadam SEk750i oraz laptopa z wbudowanym bluetoothem. SE w sterowaniu zdalnym posiada takie opcje jak:
Presenter - do sterowania np. PowerPointem
Desktop - do sterowania myszka komputera
MediaPlayer - do sterowania odtwarzaczem Microsoftu
a ponadto posiadam własne skonfigurowane HID'y do Winampa itp. Wszystko mi to kiedyś działało bez zarzutu, a teraz nie wiem czemu nie chce.
Prosiłbym o pomoc, a raczej wskazówki jak poprawnie sobie to skofigurować w laptopie.
Pozdrawiam.
maciejka1990
12-10-2007, 19:29
Najpierw musisz mieć zainstalowany w laptopie Blue Soleil ;) W tym programie klikasz na ikone myszki i już możesz sobie zdalnie sterować ;)
Ściągnąłem BlueSoleil w wersji 3.2.2.8 , ale w niczym mi nie pomógł. Wcześniej nie potrzebowałem żadnych dodatkowych programów do tego celu. Wystarczyło, że oba urządzenia miały aktywny bluetooth, w telefonie wybierałem odpowiedni profil (jeden z wyżej wymienionych w poprzednim poście) i już mogłem sobie sterować czym chciałem...
Marshall_93
14-11-2007, 14:52
no ja też miałem problem taki. Zaraz ci powiem jak go rozwiązać. Tylko ja to robiłem na zwykłym kompie i dołączałem bluetooth przez usb. Więc nie wiem czy pomoge. Ale spróbuje.Włączas najpierw bluetooth w telefonie. Musi być cały czas włączony.Na menu start jest ikonka BT. Jeżeli nie jesteś w kompie w folderze moje urządzenia(?). Dodajesz sie. Później naciskasz znaczek BT PPM/otwórz ustawienia BT/Nazwa fona/Xwłaściwości(na dole okienka). Wyskakuje ci kolejne okienko. Włączasz w nim zakładke usługi.Czekaj aż coś sie pokaże. Jeżeli nic się nie pokaże zrestartuj bt w komie i zacznij robić od X. Póżniej zaznacz "Sterowniki klawiatury, myszy itp.(HID)" Naciskasz zastosuj podczas trzymania w ręce telefonu. Powinno ci coś czyba wyskoczyć na fonie ale nie pamiętam więc nie wiem. A póżniej ŻYJ I KORZYSTAJ.
picasso199
02-06-2008, 22:45
Witam, ja mam podobny problem, robie tak jak kolega Marshall_93 pisał z tym, że wszystko jest ok do momentu kiedy wchodzę we właściwości, zaznaczam i wyskakuje komunikat, że odmowa dostępu;/...czy wiecie co to może być i jak to rozwiązać...bardzo proszę o pomoc...próbowałem na różne sposoby i nic;/
Pozdrawiam;]
windows xp/vista? jestes zalogowany na koncie administratora?
picasso199
03-06-2008, 16:52
Windows xp - zalogowany na koncie administratora - wszystkie uprawnienia niby włączone, a za każdym razem kiedy próbuje zmienić właściwości tak jak pisałem wyżej wyskakuje komunikat "odmowa dostępu"...w telefonie już teraz próbowałem coś po ustawiać i nic;/...