PDA

View Full Version : Czy zezwolić aplikacji na odczyt danych użytkownika? Problem

Feanor
13-10-2007, 17:51
Witam! Mam mały, lecz DENERWUJĄCY :( problem. Używam różnych aplikacji (np. KD Player) Które domagają się za każdym updatem biblioteki dostępu do danych użytkownika. Nie muszę mówić, jakie to denerwujące, gdy w moim k750i mam ok.130 piosenek i na każdą są 3 takie pytania... Tak samo jest z odtwarzaniem muzy. Jak ustawić aby telefon nie pytał się o dostęp?

Proszę o pomoc!

PS : Szukałem tematu na forum. Nie znalazłem :D.

kondzioff
13-10-2007, 18:05
Potrzebny patch - poszukaj na forum. Ale tracisz gwarancję.

Feanor
13-10-2007, 18:18
A nie da się tego zrobić bez patcha? Chodzi mi właśnie o gwarancję :( .

the bill
13-10-2007, 19:31
A nie da się tego zrobić bez patcha? Chodzi mi właśnie o gwarancję
da się. podam przykład. jest aplikacja trekbuddy - jak nie wiesz o co chodzi to trudno. pod tą aplikację przygotowujesz sobie mapy z plików jpg lub bmp.
kazda mapa kłada się z kilkudziesięciu mniejszych obrazków i problem z akceptacją miałem podobny.
aplikacje instalowałem z pliku *.jar
razem z aplikacją był plik *.jad w którym są zawarte certyfikaty, odpowiedzialne za pozycje, które dopiero później sie pojawiły [po instalacji z pliku *.jad]
menu --> organizator --> programy --> wybierz jakąś aplikację --> więcej --> uprawnienia --> odczyt danych użytkownika
w tym miejscu pojawiła się nowa opcja - nigdy nie pytaj

nie wiem tylko, czy autor aplikacji z która masz problem wystawia właśnie te certyfikaty :wink:

kavior
13-10-2007, 19:37
bill, w K750 tego nie ma ;) Po prostu na K800 wyszedł nowy silnik JAVA, który to umożliwia. W K750/W800 tylko patch

PS. Nie widzę potrzeby prowadzenia dalszej rozmowy w tym temacie...