View Full Version : przeprogramowanie klawisz od internetu
Darecki234
14-10-2007, 14:03
Witam, tak jak w temacie - jest jakiś sposób na to?? Jest on w takim miejscu ze często go przypadkiem naciskam, nie mówiąc już o kolegach...
grand-pl
14-10-2007, 15:51
tez mam z tym problem wie ktos co mozna z tym zrobic nietracąc gwarancji??
lampard8
14-10-2007, 16:15
nietracąc gwarancji raczej tego nie zrobicie...
trzeba edytować layout
Co jest kto skasował mojego posta :crazy:
Pisze jeszcze raz ;/
Sciagnij plik http://www.speedyshare.com/678837766.html
1. SMS_JS wgrywamy na kartę pamięci do folderu WebPage (Strony www)\saved-pages (Zapisane strony).
2. Wchodzimy w Menu > Ustawienia > Łączność > Ustaw. Internetowe > Profile internetowe
Jeśli nie mamy jeszcze profilu to go zakładamy nadając mu jakąś nazwę np. MojeSMS i zapisujemy.
Przy podświetlonej nazwie naszego profilu ciśniemy klawisz "Więcej" i pojawi nam się podmenu, z którego wybieramy "Zaawansowane" i zobaczymy drugie podmenu a w nim "Zmień stronę główną" z czego korzystamy.
3. Z dwóch pozycji Nazwa i Adres wystarczy wyedytować tylko tą drugą czyli Adres w którym wpisujemy:
- dla karty Mstick
File:///card/Webpage/saved_pages/SMS_JS.html
- dla telefonu
File:///usb/Webpage/saved_pages/SMS_JS.html
4. Zapisujemy adres i po wyjściu z menu możemy już korzystać z dostępu do pisania sms z poziomu klawisza internetowego.
Voila powinno działać 8) 8) 8)
grand-pl
14-10-2007, 20:41
dzieki jutronapisze czy dziala traci sie przytym gwar.?
lampard8
14-10-2007, 20:50
grand-pl jak korzystasz z tego co napisał cyzioo to gwary nie tracisz ;-)
Wiem że działa, sam tego uzywam 8) 8) 8)
Gwarancji nie tracisz, bo nie ingerujesz w zaden sposob w soft, a jedynie podajesz sciezke dostepu do pliku HTML
wszystko jak najbardziej dziala . zastanawiam się czy takiego czegoś nie dało by sie napisać by od razu wchodził do odtwarzacza tak jak ta role pełni w W610
Nie jest to możliwe z jednego wzgelędu!!!!
Przeglądarka nie ma dostepu do takich plikow jak aplikacje, odtwrzacz itp., natomiast wspolpracuje ona ze skryptami HTML i to jest ten sposob podany przeze mnie, oczywiscie dało by sie tak zrobic ale do tego potrzebne jest stworzenie patcha, a po wgraniu owego patcha tracimy gwarancje!! więc to nie wchodzi w gre 8)
Może jakiś teższy umysł potrafi to zrobic :wink:
Pisze jeszcze raz ;/
Sciagnij plik http://www.speedyshare.com/678837766.html
nie moge z tego nic sciagnac, w fire foxie pojawia sie blad ze nie moze otworzyc protokolu sms, po czym pojawia sie strona pusta z napisem NOWY SMS (na niebiesko), i jak na to klikam jest ten sam blad co wczesniej (w IE tez sie nie da)
EDIT1
chyba ze mam ten plik zapisac jako strone? o to chodzi?
EDIT2
ok, juz dziala, zrobilem tak jak myslalem czyli zapisac strone
dzieki
Dziwne uzywam firefoxa i nie mam problemu,
Po prostu otwórz okno i kliknij lewym/zapisz element docelowy jako... i powinno sie pobrać
spodziewalem sie jakiegos pliku innego :) a przegladarka chciala to otwierac...
wazne ze dziala jak ma dzialac i juz mi nie bedzie wchodzic na neta jak zapomne zablokowac i wloze do kieszeni
sirbober
16-10-2007, 21:11
Ok fakt dziala.:)
A może ktos tak wpadnie na pomysł i zrobi taki plik, tylko żeby przenosił, do odtwarzacza:)
Dobra, to była moja prośba:)
Mikikorona
16-10-2007, 23:13
Wielkie dzięki :smile: :smile:
Ok fakt dziala.:)
A może ktos tak wpadnie na pomysł i zrobi taki plik, tylko żeby przenosił, do odtwarzacza:)
Dobra, to była moja prośba:)
Na pierwszej stronie napisałem dlaczego to nie mozliwe ;p 8)
odtwarzacz i tak jest na strzalce do gory (mozna zmienic )
radek070294
21-10-2007, 08:07
nie trzeba nic grzebac wystarzczy wybrac niedzialający profil internetowy i nie połączy. :)
szczota36
26-10-2007, 16:32
jakos widocznie jestem za glupi bo nie wiem jak to zrobic. czy cyzioo moglbys mi napisac jak to sie robi tak jakbys mial tlumaczyc dziecku bo w tych sprawach jestem troche do tylu
szczota36 jak chcesz zmienić profil internetowy to wchodzisz w menu -> ustawienia -> łączność -> ust. internetowe -> profile internet. (tutaj zmieniasz sobie profil ) ;-)
hymmm ja wogole nie wiem czy da sie to lepiej wyjaśnić, wszystko jest napisane krok po kroku, duzo osob sobie z tym poradziło więc i ty tez dasz rade :wink: pokombinuj pozdro
swietne , po malych trudach sobie poradzilem :)
szczota36
27-10-2007, 14:35
dobra jakos to zrobilem ale wyskakuje mi blad komunikacji i teraz nawet w menu nie moge wejsc w internet. ten link co cyzioo podales to gdzie trzeba to sciagnac w telefonie czy na kompie? bo juz nie wiem jak mam to zrobic
tygrys94
04-11-2007, 11:50
dzięks cyzioo jesteś wielki :jupi:
Spoko na PW dostaniesz numer konta ;d przelew do 7 dni roboczych ;p,
Jeżeli komus to potrzebne to mozna tez zrobic sciezke dostepu do MMS lub mail, jezeli ktos by chciał to moge napisac co i jak 8)
Pozdro
można prosić o zamieszczenie pliczku jeszcze raz ?:)
można prosić o zamieszczenie pliczku jeszcze raz ?:)Ponawiam... bo plik bardzo by się przydał, a nie mogę pobrać :(
jak wróce do domu to wrzuce, tak dla uzupelnienia to ten plik mozna edytowac dowolnie w wordzie!!,
Edit:
Świezy link
http://www.speedyshare.com/308166172.html
Eh... Ja to chyba jakaś inna jestem... Nie potrafię tego pobrać... wchodzę w link i mi wyskakuje : Nieznany lub nieobsługiwany typ adresu.... ;/
jak chcesz to odezwij sie na gadu to ci pomoge ;d :wink:
@AQQ13 czytaj posty na poprzedniej stronie -_-' klikasz prawym "pobierz plik docelowy" ... a link stary dziala bo wlasnie sobie zrobilem "nowy sms" ^__^ dzieki cyzio :P
AQQ, jak jest to do pobrania, wciskasz prawym na to i "Zapisz element".
Zapisze ci jako stronę internetową. I to jest właśnie ten plik :)
bacamody
12-12-2007, 18:19
dzieki wielkie działa:)
spoko spoko, ale pomogłem już AQQ
Pozdro 8)
przeprogramowałem przycisk jak mówił cyzioo ale gdy chcę go włączyć to mi się cały czas cos ładuje... :sad: :sad: :sad:
sprawdź i zrób wszystko jeszcze raz po kolei a napewno bedzie działać
bacamody
14-12-2007, 17:55
moze cos po kreciles
juz działa:D :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:
bacamody
15-12-2007, 09:45
widzisz za pierwszm razem musiales cos pokrecic:)
samwieszkto
18-12-2007, 21:40
a ten trick z guzikiem od internetu zadziała w k610i ??
prosze o szybką odp :wink:
rawilson
18-12-2007, 22:27
tak.
samwieszkto
19-12-2007, 15:09
a mi pisze ''Wystąpił błąd strony, którą chcesz odwiedzić. Wybierz inne łącze''
Sprawdź adres do pliku który wpisałeś, pewnie on nawalił.
samwieszkto
22-12-2007, 19:41
sprawdzalem i dalej nic :(
Przepisz tutaj to co wstukałeś na telefonie i powiedz czy wgrywałeś na kartę pamięci czy na pamięć telefonu.
samwieszkto
23-12-2007, 11:46
najpierw miałem na karcie później zmieniłem na pamieć tela i tak już zostało a oto co wstukałem File///usb/Webpage/saved_pages/SMS_JS.html
Arthar_93
23-12-2007, 22:13
A m oże mi ktoś napisać jak zmienić funkcję tego klawisza w k750i?? ale nie żeby SMS pisało tylko tak jak w normalnym polskim k750i (ja mam z anglii i mam przycisk vodafone ) A co do tematu, to mam ten sam problem co samwieszkto
a ja mam k550i w plusie i jak po lewej mam "polacz" a po prawej "plus.pl" to da sie "plus.pl" zmienic np na "menedzer plikow"?
no właśnie dołączam się do prośby M1n3k bo też mam tam plus.pl a chciałbym np mieć sms albo coś innego. jest taka możliwość?
rawilson
27-12-2007, 14:55
M1n3k tak ale traci sie gwarancje :)
A m oże mi ktoś napisać jak zmienić funkcję tego klawisza w k750i?
k750i nie obsługuje JS
Swintushek
29-12-2007, 22:58
Nie wiem czy już bło podane takie rozwiązanie (czytałam tylko tą i pierwszą strone)
Ja zmieniłam adres stron startowej na taką, której nie ma no i nie łączy się :)
samwieszkto pewnie zapisałeś plik jako htm.
Wpisz to: File:///usb/Webpage/saved_pages/SMS_JS.htm
samwieszkto
31-12-2007, 14:30
Albertl wielkie dzięki , pomogło ;-)
djbochen
06-01-2008, 00:34
a istnieją inne ścieżki dostępu tz. żeby za pomocą tego klawisza i odpowiednio napisanego html-a dostać się np. do folderu "Zdjęcia aparatu" albo do włączenia Bluetootha??
żeby nie było offtopa to zrobiłem na podstawie tego pliku "SMS_JS.htm" możliwość uruchomienia pisania mmsa:) w sumie nic trudnego ale jest:] mam nadzieje że autor się nie obrazi:)
a tu plik ktory umieszczamy w folderku Zapisane strony:
www.speedyshare.com (http://www.speedyshare.com/615767459.html)
Oczywiście w ustawieniach profilu internetowego trzeba zmienić :
File:///usb/Webpage/saved_pages/SMS_JS.htm
na:
File:///usb/Webpage/saved_pages/MMS_JS.htm
prosze pomóżcie bo nie moge właczyc tego pisania smsów po wciśnięciu klawisza internetu wyskakuje mi komunikat
"Wystąpiłbłąd strony,którą chcesz odwiedzić. Wybierz inne łacze."
co mam zrobić zeby to uruchomic ? sprawdzałem w zapisanych stronach ze ten plik sms js jest zapisany jako html i mam go w pamieci telefonu prosze pomóżcie
bartek1910radom
22-01-2008, 19:36
nie moge zciagnac tego pliku co link dal cysioo
co mam rozic bo zalezy mi na wyłaczeniu tego przycisku.... czy ktos mi pomoze??? odpiszcie szybkoooo!! pozdrawiam!!
nie moge zciagnac tego pliku co link dal cysioo
prawym bierzesz "zapisz element docelowy jako"... czy jakos tak -_-'
A ja mam problem bo jak biorę nowe konto to jest jeszcze tam '' Łącz. używając : i nie wiem które wybrać.
Proszę o odpowiedź
Wybierz to które miałeś wczesniej ;) Wydaje mi się ze to nie robi róznicy chyba.
Najważniejsze jest abyś podał dobrą ścieżke.
U mnie równiez działa :)
Tylko, że ja nie miałem żadnego właśnie wcześniej.Wybieram np. eranet i jak naciskam ten przycisk od internetu wyskakuje mi wybrać profil, klikam MJS ( nazwa mojego profilu ) i łączy mi się z jakimś numerem.
aarekc15
02-02-2008, 16:49
Wielkie dzięki, pomogło. Na początku miałem tak jak samwieszkto ale gdy w tym pliku SMS zmieniłem nazwę z SMS JS na SMS_JS to działa tak jak powinno być czyli można pisać smsy. Wielkie dzięki bo pożarło mi jakieś 5 zł przez przypadkowe wejścia do neta.
bedzie to działać na SE k530i ??
rawilson
05-02-2008, 12:30
powinno
nie dziala........wszystkiego próbowalem ale ciagle wyskakuje komunikat cos w stylu 'strona do ktorej zmierzasz nie moze byc wyswietlona, zmien lacze'.....potrzebuje tego a nie dziala
dawid91919
23-02-2008, 16:05
może ktoś ten plik wrzucić od nowa bo link wygasł :/
http://rapidshare.de/files/38654688/SMS_JS.rar.html
prosze :)
...:::FILIP:::...
23-02-2008, 19:55
ja mam k550i robilem wszystko tak jak jest napisane 5 razy i dalej nic;/ moze mi ktos podaj instrukcje taka jak dla idioty :D zeby bylo wszystko po koleji napisane co i jak? byl bym wdzieczny:)
dawid91919
23-02-2008, 22:09
nie działa mi to ale i tak pewnie jak by się chciało wejść do internetu to by trzeba było zmieniać profil internetowy :/
Edit:
teraz wcale nei moge wejść w inetrnet:/
co musze poprawić? żeby znowu surfować? :)
wszystko zrobilem jak bylo w opisie
i naciskajac przycisk plusa.pl laczy mnie z tym numerem, wiekszosci zmian juz probowalem ale dalej nic wiec co powinienem zmienic ? moze to nie dziala z niektorymi se k550i ?
dawid91919
24-02-2008, 18:16
działać powinno ze wszystkimi
ja musiałem nieźle pokąbinować żeby znowu chodzić po necie po tym sposobie ale juzdałem sobie rade
mam nauczke na przyszłość żeby na własną ręke nie kąbinować z takimi rzeczami
pzdr ;)
pokąbinować kąbinować
OM a nie Ą :/
http://se-center.info/showthread.php?t=60543 - mój temat wszystko działa sprawdzcie i sie przekonacie!!!
diego2255
22-06-2008, 12:39
cos chyba nie działa:(
To opracuj własną metodę cwaniaku :)
messi.96
22-06-2008, 19:08
mi w nic nie wchodzi gdy nacisnę ten klawisz...ale ważne że sie internet nie włącza
ja mam
ustawione ze jak wcisne ten klawisz to w internecie pojawia sie blad
bo jest ustawiona inna bramka, taka ktora nie istnieje
i nie ma problemu ( siec ERA )
jedyny minus to to ze gg tez nie bendzie dzialac poniewaz internet jest przez bramke ktora nieistieje....
pozdro
WIELKIE DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!
DZIALA!!!!!!!!!!!!
P.S DLA INNYCH CO SIE PYTAJA CZY SIE TRACI GWARANCJE MOWIE !!!
NNNNNNNNNNNNIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEE