PDA

View Full Version : funkcja zblizenie w aparacie

Giggs
14-10-2007, 17:49
witam
chcialem zapytac co daje funkcja zbliżenie(ikonka kwiatka) w aparacie, bo gdy ja wlaczam i wylaczam to nie widze zadnej roznicy podczas robienia zdjec. i Jeszcze jedno gdy robie zdjecia na max rozdzielczosci to gdy prubuje wlaczym zooma to pisze (przy wybranym duzym rozmiarze zdjec powiekszanie jest niedostepne :( ) czy kazdy k750i tak ma???
pozdrawiam

puma
14-10-2007, 17:50
Tryb makro

Jest to parametr związany z głębią ostrości, o której szerzej napisze później, jednak tu chciał bym tylko technicznie wyjaśnić, ze w soniakach tryb makro jest raczej "płynny" To znaczy że z bliska zrobimy dobre ujęcia małego obiektu z bardzo nieostrym tłem (czyli tak jak powinno być), a jak zapomnimy go wyłączyc, robiąc zdjęcia jakiegoś widoczku na przykład, to i tak makro nie zadziała. To pewna zaleta dla zapominalskich

Jeśli chodzi o zoom to zmniejsz rozmiar zdjęcia do 640x480 czyli na średnią wielkość i wtedy zoom działa
(przy wybranym duzym rozmiarze zdjec powiekszanie jest niedostepne Sad ) czy kazdy k750i tak ma???
Nie każdy :wink:

Giggs
14-10-2007, 18:15
nie kazdy??? to zalezy od softa chyba tak?? a ja mam najnowszego chyba ,odebralem tel z salonu niecaly miesiac temu, i sprawdzalem aktualizacje kabelkiem z oficjalnej stronyi tez pisalo ze mam najnowszy soft. domyslam sie ze fabrycznie zaden k750i niema zooma na max rozdzialce chyba ze wgramy iny soft np od w800?? ale to wiaze sie z utrata gwarancji. dobrze zrozumialem??

Scream!
14-10-2007, 19:29
Giggs masz zoom na najwiekszej rozdzielczosci jezeli zmienisz stery aparatu ;-)

ps. tracisz gwarancje