View Full Version : Cięzki przycisk ? denerwujacy problem
siwy_456
15-10-2007, 21:43
hmm mam dziwny problem otoż dzis rano gdy wstalem odlaczylem tel od ladowarki zobaczylem ze nie dziala mi przycisk 2 :( tzw cieżko chodzi trzeba duzo mocniej przycisnac niz normalnie zeby zadzialal.wiec pytanie czy tel sie zabrudzil w srodku?bo tak podejrzewam mialem go w kieszeni moglo cos wleciec przez dziurki miedzy klawiszami jakis okruch czy piasek itp czy to moze winna softa ale w to watpie.czy czegos innego jak myslicie ? jesli sie pobrudzil to jak go rozkrecic zeby nic nie popsuc ? bo nie chce mi sie latac do serwisu o taka drobnostke a strasznie mnie to denerwuje bardzo prosze o odpowiedz pozdrawiam :wink:
Maciej331
16-10-2007, 12:08
Hmmm, jeżeli jest zabrudzony w środku to tylko ściągnij obudowę, klawiaturę i wyczyść go. Jeżeli to nie pomoże, może to oznaczać że masz coś nie tak z panelem. Najlepiej zanieś go do fachowca. Nie wykluczone że będzie trzeba wymienić cały panel.
Nie lekcewarz tej usterki, ja tak miałem w siemensie SL45i i po pewnym czasie przycisk w ogóle przestał reagować.
Pozdrawiam.
Maciej331
Najlepiej zanieś go do fachowca Bardzo dobra porada :shock: sam sobie dasz rade....
- Rozkręć
- Wyczep wtyk klawiatury
- Wyciągnij
- Wyczyść jesli najdzie taka konieczność to odklej troszkę tą białą naklejkę i wyczyść blaszki acetonem.
- Zamontuj pamietaj o wtyku
- Skręć
- Ciesz sie :smile:
Maciej331
16-10-2007, 17:22
Bardzo dobra porada :shock: sam sobie dasz rade....
- Rozkręć
- Wyczep wtyk klawiatury
- Wyciągnij
- Wyczyść jesli najdzie taka konieczność to odklej troszkę tą białą naklejkę i wyczyść blaszki acetonem.
- Zamontuj pamietaj o wtyku
- Skręć
- Ciesz sie :smile:
Taaak, ja też tak myslałem jak miałem siemensa CXT70. Rozkręciłem, naprawiłem (przynajmniej tak mi się wydawało), skręciłem i... już nie uruchomiłem... Chociaż może to wina tego, że ze mnie taka sierota. ;]
@EDIT
Poza tym, chodziło mi o to żeby zaniósł go do fachowca w przypadku gdyby po wyczyszczeniu nadal nic się nie poprawiło.