View Full Version : Problem z USB komputer wogole nie wykrywa tel ale tel sie la
olek1220
17-10-2007, 19:49
WITAM,
Mam taki problem:
Jak podłączam telefon pod USB to zawsze mi wyskakiwała informacja o nowym sprzęcie itd... Teraz przeinstalowałem system, zainstalowałem sterowniki i gdy program chce zidentyfikowac telefon i go podłączam to tak jak bym go nie podłączył w ogóle nic sie na kompie nie dzieje nie ma charakterystycznego dźwięku po podłączeniu do USB ani nic ale odziwo telefon sie ładuje bo gdyby nie to to pomyślał bym ze kabel jest zepsuty.
Czy ktoś z was ma podobny problem albo miał i wie jak go rozwiązać??
Z góry dziękuje za odpowiedź :P
maniek-07
17-10-2007, 19:56
hmm... dziwne :? a spróbuj MyPhoneExplorer zobaczyć czy Ci wogólę telefon czyta.
olek1220
17-10-2007, 20:05
no wlasnie wogole mi go nie czyta tak jak by nie byl podlaczony:/ Juz nie wiem co robic. MPE tez go nie czyta
zrestartuj kompa wtedy spróbuj
jak nie pomoze zainstaluj stery
olek1220
18-10-2007, 15:17
Ja mam ten problem juz od miesiaca wiec raczej restartowanie kompa nic nie da wbo juz z 30 razy go restartowalem od tego czasu xD ALe pozyczylem od kolegi kabelek i jest to samo telefon sie laduje ale go nie wykrywa:/ A sterowniki mam zaisntalowane
jamarachi
18-10-2007, 17:11
Ja mam tez to samo i nie wiem co zrobić..... :((((((
olek1220
21-10-2007, 11:29
Mi działało wszystko dobrze ale teraz mam nowy kompute (płyta głowna ASRock ConRoe1333-D667) Wszystkie sterowniki od plyty zainstalowalem i wszystko mi smiga (mam podlaczoną wierze,drukarke,myszke,modem) a telefon tylko sie ładuje ale komp go nie wykrywa... CO ROBIC pomuzcie
Lord Tomasz
21-10-2007, 12:34
Też tak miałem. Weźcie igłę i wyczyśćcie te blaszki tam gdzie kabel podłączacie. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.
olek1220
21-10-2007, 18:45
Też tak miałem. Weźcie igłę i wyczyśćcie te blaszki tam gdzie kabel podłączacie. Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.
Zrobiłem tak jak napisales i nic to nie dało:/
Ma ktos jakis inny pomysl?? RATUUUUUUUUJCIE :P
Poprzegladaj:
:arrow: http://se-center.info/viewtopic.php?t=24026
:arrow: http://se-center.info/viewtopic.php?t=23955
Poruszane na forum wielokrotnie :wink:
olek1220
23-10-2007, 14:49
wlasnie ze ani razu nie poruszane na forum!!!! Im komputer wykrywa telefon!! a mi nie tak jak bym nic nie podlączał!! Mam takie pytanie czy moglo sie cos uszkodzic w telefonie poniewaz byl podlaczony do komputera i komputer sie spalil i jak wyjalem kabel usb(z podlączonym tel) z kompa to az iskry leciały. I teraz mam nowego kompa ale jak podlaczam to TELEFON SIE ŁADUJE ale komp goNIE WYKRYWA
olek1220 nie krzycz... Jesli nie bylo i nikt nie jest w stanie Ci odpowiedziec, to znaczy, ze nikt nie wie :/
Gumis190
23-10-2007, 18:59
Miałem podobny problem, po podłaczeniu fona do USB telefon sie ładował ale nie zostawał dodany do listy sprzetu, próbowałem reinstalacji sterów i innych sposobów i nic. Co sie okazało, przeczysciłem styki w telefonie które troszeczke były brudne i najważniejsze WYŁĄCZYŁEM I WŁĄCZYŁEM telefon po restarcie telefonu wszystko było jak dawniej czyli wszystko działało. Moze to jest jakas rada na wasze problemy, restart koma.
olek1220
23-10-2007, 20:24
niestety nic to nie dało:/ jeszcze sprawdze u kolegi na kompie jak tez nie bedzie dzialalo to oddam tel na gwarancje
olek1220
03-11-2007, 11:27
to jest ktoś w stanie mi pomóc??
tomsz666
03-11-2007, 12:55
mam to samo czekam na pomoc
jamarachi
03-11-2007, 15:16
miałem to samo i wszystko chodzi a tu sie okazało że źle zainstalowałem stery, poszukajcie tutka na forum ja z nim robiłem i wszystko dobrze chodzi
to jest ktoś w stanie mi pomóc??
miałem to samo i wszystko chodzi a tu sie okazało że źle zainstalowałem stery, poszukajcie tutka na forum ja z nim robiłem i wszystko dobrze chodzi
A jak wgrałeś stery?? Z płyty normalnie instalowałeś??
jamarachi
04-11-2007, 12:06
bez płytki, chyba mi w necie znalazło... ???
olek1220
09-11-2007, 18:37
Ale tu nie chodzi o płytkę, nic mi nie da instalacja sterownikow jak go wogole komputer nie wykrywa...;/ tak to przeciez pisze ze znaleziono nowy sprzet itd... Ale sterowniki tez juz z 5 razy instalowalem probowalem i nic. Zastanawiam się czy nie mam coś w telefonie zepsutego... ;/
ja zrobilem tak ze wgralem wszystkie programy z plytki ktora byla dolaczona do kabla i gra muzyka;/ jesli komorka sie laduje to napewno nic nie jest zrabane ani z telem ani z kablem... mi sie czasem tak robi ze mi nie styka to jak rusze kabel to mi dziala...
Syniu666
09-11-2007, 22:50
Też tak miałem zresetowałem kompa i odłaczyłem inne urządzenia podchodzące pod USB i wszystko było OK
wlasnie moze sproboj do innego usb wsadzic kabel
wlasnie moze sproboj do innego usb wsadzic kabel
O tym tez juz chyba było. :xD:
A w ogóle coś ci wykrywa?? Chociaż nieznane urzadzenie?? Ja sobie z tym poradzilem, jeszcze raz zainstalowałem stery. :)
olek1220
03-12-2007, 18:37
Nic nie wykrywa, mam pewnie zepsuty telefon bo przyszedl do mnie kumpel z k750i i podlaczylem pod kabelek ki pisalo "wykryto nowy sprzet" a odlaczylem jego i podlaczylem moj i... kaplica
Bede musial na gwarancje oddac zeby wszystko naprawili bo mam zamiar sprzedać ten telefon
te stronki, które podałeś nie moge ich otworzyć a mam tez taki problem ;/ mozesz podać mi jeszcze jakis link ?? albo instrukcje co robic?
kozka_gwo
11-02-2008, 16:35
A wgrywałeś z płytki ? Bo u mnie bez płytki tzn "Sony Ericsson File Manager" to też nie chce czytać telefonu, ale się ładuje.