View Full Version : ile przecietnie trzyma wam bateria w K550i
kozak1234
19-10-2007, 20:08
hmm obawiam sie ze dostalem jakas dziwna baterie w zestawie z se k550i poniewaz bateria trzyma mi uwaga tylko 2 dni w ciagu ktorych srednio 30 min rozmawiam i 2h slucham muzyki plus jakies 30 min na pisanie smsow czy cos takiego zasieg zawsze jest prawie na max poniewaz akcja rozgrywa sie w warszawie, czyzby to byla wadliwa bateria ?? czy u was tez tak kiepsko jest prosze o wypowiedzi i z gory dziekuje :)
lampard8
19-10-2007, 20:45
jak robisz tyle rzeczy to sie nie dziw ze ci bateria słabo trzyma...
hm w sumie jak mało rzeczy robie na telefonie to około tygodnia.. jak sie bawie aparatem muzyka itd.. to też 2 dni :)
potwierdzam... mi często ten telefon trzyma jeden dzien... dlatego, że mp3 to praktycznie cały czas włączone.. a do tego gry... i bateria skatowana :D
Darecki234
20-10-2007, 20:43
No właśnie - jak non stop się coś robi to tak jest że baterie trzeba ładowac zodziennie... Ja przy już.. no średnim, natężeniem używania potrafie baterie przetrzymać przez 3 dni.
Zależy od użytkowania, ze 3 dni trzyma przy sporadycznym słuchaniu MP3, paru SMSach i telefonach
~60h gdy słucham w tym czasie muzyki jakieś... 12h
macie jakieś strasznie słabe baterie, mi przy dość częstym używaniu potrafi 4 dni pociągnąć, nigdy krócej niż 3 dni nie trzymała :)
grand-pl
21-10-2007, 13:39
jak ja dostalem telefon to bateria trzymala mi 1 dzien bo sie ciagle nim bawilem teraz mi trzyma 2-3 ale to roznie bywa.
w najblizszych dniach planuje zakup karty i uzywac fona jako mp3 wiec dlugo bateria niepotrzyma :)
Vampirek19
21-10-2007, 14:47
Mam małe pytanie a formatowaliście baterie w k550i ?? Mi w salonie Ery powiedzieli że trzeba , a w internecie pisze że Li-polymer'owych nie trzeba formatować....??
lampard8
21-10-2007, 14:56
Vampirek19 tych baterii sie ie formatuje
w salonie mi powiedzieli ze 3x po 12 h na wyłączonymi tak zrobiłem 1 lądowanie 13 h ,2 13h a 3 12h i po 1 ładowaniu dnia mi brakło żeby go rozładować a grałem i słuchałem i grałem i nic
tych bateri nie trzeba formartować.. potwierdzam...
ponoć typowe formatowanie i w ogóle pełne rozładowywanie tych baterii potrafi je zniszczyć :/
Nawet wskazane jest ładowanie ich gdzieś w połowie nie czekając aż się rozładuje sama
Nie wolno ich formatować bo możesz zniszczyć baterie a na bateria masz 6miechów gwaranacji te baterie uzyskjąm swoją pełną moc bo około 2 tygodniach więc nie martcie sie jak macie ten telefon tydzień że krótko trzyma Pozdrawiam 8)
gossolinho
25-10-2007, 13:21
ja uwazam za trzeba formatowac w salonie ery mowiono mi ze trzeba formatowac przez 12h 3 razy :ble:
gossolinho
25-10-2007, 13:37
mi trzyma z bawieniem 3-4 dni z formatowaniem słucham radia mp3 robie zdiecia właczam lampe i jest cool :mrgreen:
szczota36
28-10-2007, 15:11
mi bez formatowania trzyma 3 dni przy czestym slychaniu muzyki i bawieniu sie nim. nie formatowalem bo nawet w instrukcji nic o tym nie pisze. jezeli po tygodniu dostaje pelnej mocy to ciekawe ile bedzie mi trzymac. pewnie gdybym si enie bawil to by trzymala z tydzien
Mi trzyma 2 tygodnie jak nic nie robie, tydzień przy jak pisze dzwonie i czesem sie cos pobawie więcej.
hmm obawiam sie ze dostalem jakas dziwna baterie w zestawie z se k550i poniewaz bateria trzyma mi uwaga tylko 2 dni w ciagu ktorych srednio 30 min rozmawiam i 2h slucham muzyki plus jakies 30 min na pisanie smsow czy cos takiego zasieg zawsze jest prawie na max poniewaz akcja rozgrywa sie w warszawie, czyzby to byla wadliwa bateria ?? czy u was tez tak kiepsko jest prosze o wypowiedzi i z gory dziekuje :)
Sory, że sie zapytam. To Twoj peirwszy telefon?- chyba nie masz zbyt dużego rozeznania/doświadczenia. Bo jaki inny kom wytrzyma dłużej przy takim użytkowaniu.
LowRider119
09-11-2007, 19:12
Mi trzyma 2 tygodnie jak nic nie robie, tydzień przy jak pisze dzwonie i czesem sie cos pobawie więcej.
Hahahahaha....Spoko,napewno Ci potrzyma dwa tygodnie... Chyba,że obliczyłes na dni czas gotowości w godzinach...Co?
Pawlow12
13-11-2007, 20:58
Sie jeszcze dziwisz wiesz ile słuchanie zżera bateri. Nie mówiąc już o zdjęciach.Mi spokojnie 5 dni trzyma nawet tydzień .
A mnie od 2 do 4 dni... zależy jak często korzystam z telefonu..., ale zazwyczaj to 3...
Mi tez kolo tygodnia no chyba ze wlacze jakias gierke rpg to kilka razy na dzien :P
Jarkeczek
25-11-2007, 10:10
6-8 dni, ale uzywam tylko jako telefon.
mateusz232
29-11-2007, 19:45
mi 4 dni dziennie słucham, jakies 3h muzy na słuchawkach i czasem ale krótko na głosniku pisze smsy i sporadycznie dzwonie xD
Mi jak na razie trzyma 3-ci dzień ale jest na wykończeniu :P (wypisałem i odebrałem razem jakieś 800 smsów, z pół godziny przegdałem i chwilę słuchałem radia).
pisze smsy i slucham muzyki duzo - bateria trzyma 4 dni
nie robie nic - bateria trzyma 6-7 dni
a co do tego formatowania (to moj pierwszy SE, wczesniej przez 3 lata mialem siemensa i az zal ;p) i jak go dostalem, podpialem do kompa zeby pozgrywac pare motywow itp, ale nie wiedzialem ze podczas podpiecia bateria sie laduje, byl podpiety m/w pol godziny, czyli wychodzi na to ze zle sformatowalem, bo niby 3x 12 godzin <-- pierwsze ladowania, a ja zrobilem inaczej, no ale nic sie z bateria nie stalo, smigala mi 4 dni, a gralem sporo, no i muzy tez sluchalem, dochodzi do tego sporawa ilosc esow
a co do tego:
Hahahahaha....Spoko,napewno Ci potrzyma dwa tygodnie... Chyba,że obliczyłes na dni czas gotowości w godzinach...Co?
no co? moze jak nie uzywa wylacza telefon :lol:
SimonTheRed
04-12-2007, 19:50
Kurcze o czym tu gadac zalezy kto jak uzywa telefonu :lol: jak sie duzo bawie i dzwonie to potrafie go w 1 dzien rozladowac :lol:
rawilson
04-12-2007, 20:21
M1n3k uzyje twoich słów
zal
sie czyta instrukcje - tym baterii sie nie formatuje...