PDA

View Full Version : Rozładowanie bateri

rmX
23-10-2007, 11:32
Witam , od wczoraj jestem bardzooo szczesliwym posiadaczem SE k550i , ale nie moge nic z kompa wrzucic na niego poniewaz gdy lacze telefon z USB TO zaczyna sie ładowac...a musze rozladowac baterie i ladowac ja przez 12h i ten proces mam powtorzyc 3 razy , tylko jak go rozladowac jak najszybciej? Bo ciezko grac w glupia gre puzzle ,moze i to glupie pytanie ale juz sie nie moge doczekac gierek/mp3 i modyfikacji tego telefonu ; ) a nie chce go podlaczac do kompa przez usb bo nie chce sobie zepsuc bateri , dzieki bardzo za odpowidzi , pozdrawiam

Acr
23-10-2007, 14:58
Witam , od wczoraj jestem bardzooo szczesliwym posiadaczem SE k550i , ale nie moge nic z kompa wrzucic na niego poniewaz gdy lacze telefon z USB TO zaczyna sie ładowac...a musze rozladowac baterie i ladowac ja przez 12h i ten proces mam powtorzyc 3 razy , tylko jak go rozladowac jak najszybciej? Bo ciezko grac w glupia gre puzzle ,moze i to glupie pytanie ale juz sie nie moge doczekac gierek/mp3 i modyfikacji tego telefonu ; ) a nie chce go podlaczac do kompa przez usb bo nie chce sobie zepsuc bateri , dzieki bardzo za odpowidzi , pozdrawiam

Nie zepsujesz baterii jak się będzie doładowywać, to nie ten typ ogniwa co kiedys

Wyłączyć to można w menu serwisowym

prawo, gwiazdka, lewo lewo gwiazdka, lewo, gwiazdka czy jakos tak :P

VvanDal
23-10-2007, 21:44
nom... tych bateri nie trzeba formatować i można doładować baterię kiedy chcesz... tak jak powiedział przedmówca nie te ogniwo co kiedyś ... :P

gossolinho
25-10-2007, 13:31
te baterie trzeba formatowac 12h 3razy a zainsalowałes sterowniki i program sony ericsson sciagni gre na kompa i szybko dołacz telefon do kompa i szybko wysli . Wysyła sie szybko z komputera na komórke :smile:

edit.
a baterie mozna rozładowac róznymi sposobami właczyc radio, lampe, i zagrac w głupie puzzle slider
;)

Franeek
25-10-2007, 14:51
gossolinho edytuj posty. - złączyłem.
A po 2..
te baterie trzeba formatowac 12h 3razy
Tej baterii się nie formatuje ! Nie wprowadzaj w błąd.. Rozładowując (do wyłączenia telefonu) psujesz ją. VvanDal mówi dobrze.

krzysiek257
28-10-2007, 14:47
Jak ja kupowałem 2 dni temu, to mi w erze gościu powiedział, że musze ją raz całkowicie rozładować i ładować 12h.
Jeszcze mam 8% bateri i nie wiem, czy mam rozładowywać całkowicie i ładować 12h, czy... ble ble ble ;P

Co mam robić ??

puma
28-10-2007, 14:52
krzysiek257 tej baterii sie nie formatuje . Bateria Li-Ion oraz Li-Polymer nie wymaga formatowania
http://se-center.info/viewtopic.php?t=6683

krzysiek257
28-10-2007, 14:57
dzięx, jakby nie ty, to popsuł bym sobie baterię ;P

Ja juz raz sformatowałem, stanie się coś ??

Franeek
28-10-2007, 15:00
Nie, ale może której 'trzymać'.

Kubula
06-11-2007, 23:51
hmm.. nie był bym taki pewien że nie trzeba formatować... zdania są mocno podzielon- owszem słyszałem że nie wolno na maksa rozładwywać ale co do tego formatowania, to myśle że powinien sie wypowiedzieć jakiś znawca (nie sprzedawca z salonu ery, bo on obawiam sie nie jest znawcą, choć powinien)...

Pozdro

malinksc
07-11-2007, 14:45
mozna tez zrobic zeby sie nie łdaowało podczas przesyłania przez kabel na fona:wystarczy nacisnąc:gwiazdka lewo gwiazdka prawo gwiazdka lewo lewo gwiazdkalewo gwiazdka:potem ustawienia usług i ładowanie wył\wł,