View Full Version : Nowy soft do w580
Vasquez2121
31-10-2007, 13:18
widze ze wlasnie sie pojawil nowy soft do W580. (R8BA024)
I mam pytanie...Jako ze SEUS'a nie moge za chiny ludowe odpalic (pisze ze macromedia flash nie mam, a mam), a on gwarantuje to, ze nie strace ustawien, SMSow itp...Mam zasadnicze pytanie...czy da sie wgrac soft tak , by owych ustawien,smsow,dzwonkow itp, nie starcic?
Bo wiem ze moge go wgrac setool'em, ale nie chce mi sie za kazdym razem konfigurowac wszystkiego od poczatku :)
Dzieki za opdowiedz! :)
Bo wiem ze moge go wgrac setool'em
Stracisz gwarancje. Lepiej pobaw sie z SEUSem (np. przeinstaluj go, albo zainstalij jeszcze raz macromedia flash) bo tym nic nie zepsujesz, a jak zaczniesz kombinować z softem to nie dość że stracisz gwarancje to jeszcze sobie coś w fonie popsujesz :smile:
Vasquez2121
31-10-2007, 13:30
Bo wiem ze moge go wgrac setool'em
Stracisz gwarancje. Lepiej pobaw sie z SEUSem (np. przeinstaluj go, albo zainstalij jeszcze raz macromedia flash) bo tym nic nie zepsujesz, a jak zaczniesz kombinować z softem to nie dość że stracisz gwarancje to jeszcze sobie coś w fonie popsujesz :smile:
WIesz ja juz fona zdebrandowalem wgrywajac oryginalny soft Sonowski (zamiast Orangowego)
Bylem tez w serwisie sie dopytac...I sony podobno wybacza gdy soft jest debrandowany w telefonie orangowym..W koncu to SOFT SONY W TELEFONIE SONY...No panowie - bez jaj ;)
I teraz moglbym wgrac przez setoola (pytani tylko czy customy zostaja te same co w starymj sofcie, czy trzeba miec jakies nowe?) - ale nie chce co soft wgrywac adresy, ustawiac dzwonki itp...
A seus nie lazi "Incompatibile macromdia version" choc zainstalowalem najnowsza/reinstallowalem wersje flasha,shockwava itp itd...NIe dziala....dno!
karaczan
31-10-2007, 13:31
mialem to samo. tez mi wyswietlal ze bledna wersja macromedia flash.
sciagalem najnowsza instalke w .exe i bylo to samo. rada jest prosta. zainstaluj flasha z poziomu Internet Explorera, a nie sciagajac instalke w .exe.
u mnie pomoglo i seus sie odpalil
Vasquez2121
31-10-2007, 13:47
heh zanim przeczytalem Twoj komentarz zrobilem numer z IE...Zainstalowal pieknie flasha, wyskoczyla ladna animacja
i....NIE DZIALA :/
zrobilem restart
i....DALEJ TO SAMO :/
Dobrze ze nie kaza visty instalowac :/
edit.
reinstalacja seusa tez nie pomogla :/
edit.
Problem rozwiazany...
trzeba wylaczyc WindowBlinds dla tej aplikacji (Seus) jesli ktos takie cudo posiada ;)
I wtedy ruszylo LOL!
edit.
...Tylko na seusie tego softu nie ma (!)
mam nadzieje ze sie pojawi do roku lol
ehh tyle meczarni i na nic :/
[Franeek] Edytuj posty ! Ostrzeżenie słowne
karaczan
31-10-2007, 14:45
i tyle postow na nic ;)
next time edytuj posty bo raport pojdzie do gory. a gora nie wybacza czesto ;)
Vasquez2121
31-10-2007, 16:38
i tyle postow na nic ;)
next time edytuj posty bo raport pojdzie do gory. a gora nie wybacza czesto ;)
ok dzieki za celna uwage :)
zawsze możesz wgrać tylko MAIN poprzez XS++. Tylko uważaj: ja wgrywając R8BA024 tylko MAIN do mojego K800 miałem błędy: nie mogłem wejść w nowego SMS, notatki i w Operę mini :)
Vasquez2121
31-10-2007, 18:30
zawsze możesz wgrać tylko MAIN poprzez XS++. Tylko uważaj: ja wgrywając R8BA024 tylko MAIN do mojego K800 miałem błędy: nie mogłem wejść w nowego SMS, notatki i w Operę mini :)
ehh to nie chce ryzykowac...
coz poczekam az sie pojawi na seusie...tylko pewnie wtedy na dysku bede mial nowszy soft heh ;)
ale coz widac taka moja dola :)
ja tam wgrywałem softa jakieś... 5 razy? coś koło. Też mi się nie chciało ustawiać, ale czułem wewnętrzną potrzebę mieć tego nowego softa :rotfl: :jupi:
Vasquez2121
31-10-2007, 22:43
ja tam wgrywałem softa jakieś... 5 razy? coś koło. Też mi się nie chciało ustawiać, ale czułem wewnętrzną potrzebę mieć tego nowego softa :rotfl: :jupi:
Maniak hehe...
czyli co ..to loteria czy sie wgra czy nie z tym MAINEM samym?
i czy mozna go w grac przez setoola ? :)
bo go polubilem
czyli co ..to loteria czy sie wgra czy nie z tym MAINEM samym?
MAIN wgrać się wgra. Może być na przykład bug jeśli MAIN jest R8BA024 a FS R6BC002. Ja tak właśnie miałem na K800, nie wiem, jak na W580. Spróbuj :)
Maniak hehe...
aaa... troche może... :rotfl:
Vasquez2121
31-10-2007, 23:21
Wlasciwie to co to jest ten MAIN i FS
oba sie skladaja na soft...Customy to sie domyslam...
I am still noob ;)
karaczan
31-10-2007, 23:25
main - glowne oprogramowanie telefonu, to w nim siedza wszystkie funkcje, grafiki systemowe itp.
fs - filesystem ;) sterowniki, troche plikow z ustawieniami, menu, graficzki nie do konca systemowe (np funlayer)
[kavior] i języki ;)
Vasquez2121
01-11-2007, 00:12
main - glowne oprogramowanie telefonu, to w nim siedza wszystkie funkcje, grafiki systemowe itp.
fs - filesystem ;) sterowniki, troche plikow z ustawieniami, menu, graficzki nie do konca systemowe (np funlayer)
[kavior] i języki ;)
Dzieki wielkie za pomoc :)
A czy jest moze jakas stronka, ktora informuje jakie softy sa aktualnie na SEUS?
bo sprawdzac codziennie moze byc nieco frapujace :)
Wiem wiem mecze :)
ale wiecie..musze miec jakas wymowke by wgrac samego maina i zobaczyc co sie stanie hehe ;)
Ja wiem tylko o stronce o K750/W800 - nie jest uauktualniana, bo SE nie wypuszcza nowych softów pod te modele ;) i o K800 - ale teraz SE wypuściło nowe softy praktycznie dla każdego DB2020 - W880, W850, W580, K800, K810 - one wszystkie mają tego nowego softa [R8BA024] ;-)
Vasquez2121
01-11-2007, 00:57
Ja wiem tylko o stronce o K750/W800 - nie jest uauktualniana, bo SE nie wypuszcza nowych softów pod te modele ;) i o K800 - ale teraz SE wypuściło nowe softy praktycznie dla każdego DB2020 - W880, W850, W580, K800, K810 - one wszystkie mają tego nowego softa [R8BA024] ;-)
ehh kroci mnie by je wgrac ...ciekawe co zmienili :)
karaczan
01-11-2007, 01:16
jave na v7.7. o reszcie nie wiadomo ;)
choc moj k810 jest jakis szybszy. albo to placebo ;)
Vasquez2121
01-11-2007, 17:27
hehe kazdy nowy soft jest szybszy :P
a nawet jak wolniejszy to i tak powiem ze szybszy :)
a ja czekam az bedzie na seusie ;) nie chce mi sie bawic :)
Dzieki za pomoc!