PDA

View Full Version : 'Szalejący' telefon' niedziałające klawisze i słaby zasięg.

piorewrzece
01-11-2007, 01:12
Witam serdeczxnie wszystkich.
Mam problem z moim SE K550i.
Kupiłem go 2 tygodnie temu w promocji w Erze, ja zdaje się wielu ze szczęśliwych lub nie posiadaczy tego telefonu.
telefon nie upadł ani razu, nie miał też kontaktu z żadną cieczą więc wykluczam zalanie i uszkodzenie mechaniczne płyty głównej. Nie ingerowałem w niego również w jakikolwiek sposób(inny soft itp)
Mam nastepujący problem. Dokłądnie wczoraj rano (w helloween, czyżby telefonowi na żart się zebrało ? XD) zorientowałem się, że w telefonie 'raz działja a raz nie' przyciski: *, 5 , (środkowy) Podgłaśniający i przycisk aparatu ( ten po prawej stronie). Kiedy juz przyciski działały (a zdażyło to się kilka razy ) telefon zaczął wariować, aparat włączał się przy naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku. Pod wieczór wszystko to minęło(lecz chciałbym wiedzieć o ile oczywiście można, co to było i jak tego uniknać na przyszłosć) ale pozotał problem zasęigu. Albo jest naprawde słaby ( 0 kresek, 2 maksymalnie, i taki stan występuje rzadko, na minutę, góra dwie) albo jest napisane 'Tylko alarmowe' i zasięg utrzymuje sie w granicach 4-5 kresek, i tak przez większość czasu, lub jest najzwyczajniejsze 'brak sieci'. Co mozę być tego powodem ?
Z góry dziękuję za pomoc.
P.S Mam nadzieje, że sytuację nakreśliłe wystarczajaco jasno.

EDIT: Wiem, że najlepsza metodą byłoby udanie się do serwisu, ale niestety mieszkam poza miastem i nie mam zamiaru udać się do miasta w ten weekend : )

Acr
01-11-2007, 07:53
Witam serdeczxnie wszystkich.
Mam problem z moim SE K550i.

...

EDIT: Wiem, że najlepsza metodą byłoby udanie się do serwisu, ale niestety mieszkam poza miastem i nie mam zamiaru udać się do miasta w ten weekend : )

Nigdzie nie musisz jechać, zrób flash SEUSem a potem ustawienia domyślne.

Lord
01-11-2007, 09:28
flash SEUSem

Czyli inaczej aktualizacja softu - nie stracisz przy tym gwarancji a moze twoje problemy miną

I jako że masz problem a nie zapytanie: ;-)

SEUS-link do programu (http://www.4shared.com/file/22548308/e824bdd6/Sony_Ericsson_Update_Service_26117_-_SEUS.html?dirPwdVerified=619b0833)

Jak atualizować? ;-)

Seus - aktualizacja (http://se-center.info/viewtopic.php?t=1120)

piorewrzece
01-11-2007, 11:43
Niestety problem nie minął : (
Możliwe, zę 'szaleństwo' i niedziałające przyciski 'minęły' bo póki co nic mi się tam nie chrzani odnośnie tego, ale problem z zasięgiem jest nadal.

Zdunek
01-11-2007, 18:42
Pewnie korzystasz z sieci era od niedawna... Ja tesz mam problem z zasiegiem... 2,3 kreski momentami brak sieci... ale jest to spowodowane awaria najbliszego odbiornika. Calkiem mozliwe ze i w twojej okolicy maja awarie, albo owy nadajnik nawet nie istnieje :P

pzdr

piorewrzece
01-11-2007, 20:14
Em, z Ery korzystam od dawna ( ja już 3 rok, rodzice conajmniej od 6 lat) zasięg zawsze był należyty (4-5 kresek) dopiero ostatnio(razem z resztą objawów) zaczął się psuć, i to nie tylko w mojej miejscowości ale i całym szczecinie mam taki słąby/ brak zasięgu O.o

VvanDal
02-11-2007, 23:28
hmm ja ten telefon też kupiłem w promocji w erze... i jak narazie zasięg mam cały czas prawie na maxa ... więc póki co poperam kogoś kto powiedział, że to może byś spowodowane awaria nadajnika... lub jego brakiem ;) czyli Twoi rodzice też maja ere? jeżeli tak to zobacz u nich czy mają taki sam zasięg jak Ty ...

piorewrzece
03-11-2007, 00:09
Mają Erę, rodzice, brat, wszyscy mają zasieg taki jak trzeba o.o
(Napisałem ,ze nie tylko u mnie w mojej miejscowości zasieg jest po psach ale wszędzie, w całym szczecinie)

xxxKAMILxxx
02-12-2007, 08:34
Nie pozostaje nic innego jak wizyta w serwisie. Miałeś pecha i trafiłeś na felerny model , niestety :cry:

kubi95
01-08-2008, 22:50
Czyli inaczej aktualizacja softu - nie stracisz przy tym gwarancji a moze twoje problemy miną

Straci..